Search.searchtp.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Search.searchtp.com is een borwser hijacker uit een serie van browser hijackers van Safer Browser, toegewijd aan de Olympische Spelen. De lijst van hijackware ontworpen voor deze gelegenheid omvat Search.theweathercenter.co, Search.emailfaster.co, Query.theweathercenter.co, Search.myrecipesxp.com, Search.searchfdm.com, Search.mynewswire.co, Search.classifiedlist.net . Er wordt verwacht dat er nog meer klonen gevonden zullen worden tot het einde van de 2016 Olympiade in Rio. Gebruikers worden dus aangeraden om wijzigingen aan hun browser instellingen met argusogen te bekijken.

Over de Search.searchtp.com Browser Hijacker

Search.searchtp.com is een geniepige slak. Zodra het je pc binnensluipt, vraagt het niet voor je toestemming om de standaard instellingen van je browser, zoals je startpagina, zoekmachine en nieuw tabblad te wijzigen. Dit komt als een ongewenste verrassing. Maar eens ze plaatsvond is het moeilijk om je browser (of browsers) te herstellen naar zijn vorige staat. In dit laatste geval kan je er gewoon van af komen door het naar de prullenmand te verwijzen, etc. Maar bij de Search.searchtp.com infectie, is het probleem een beetje moeilijker en complexer. Maar laat ons eerst de effecten van de Search.searchtp.com browser extensie in detail beschrijven.

De Search.searchtp.com extensie is een toepassing die ontworpen werd om reclame te tonen. De ontwerpers van deze app spelen onder één hoedje met de adverteerders, welke zeer verdacht te werk gaan. Naar deze ondernemingen wordt meestal gerefereerd als derden. Zij genereren de reclame inhoud die Search.searchtp.com toont. Het ding is dat deze add-on, net als alle andere browser hijackers, geassocieerd is aan het tonen van zwendel reclame, welke niet enkel nep aanbiedingen weergeeft maar ook omleid naar dubieuze domeinen. En dat is iets wat je niet kan toelaten. Er is nog iets dat je moet weten over Search.searchtp.com. Deze rogue app bevat data tracking eigenschappen om je surfgeschiedenis te kunnen traceren en niet alleen je geschiedenis maar ook je real-time online surfen. De verzamelde data zijn de specerijen die derden gebruiken om hun gerechten (i.e. advertenties) te kruiden (i.e. aan te passen) welke het je brengt zonder dat je iets vroeg. Het zal ervoor zogen dat het je deze rommel advertenties blijft voeden tot je buik ervan vol is en je gewoon wil weglopen.

Hoewel de Search.searchtp.com plug-in je omleidt naar search.yahoo.com, kan het nier gerelateerd worden aan deze legitieme zoekmachine. Yahoo Search sponsort geen zwendels en het doet je pc ook niet doldraaien of je browsers blokkeren.

Hoe raakt de Search.searchtp.com Browser Hijacker Baars Op Je Computer?

Een Tracker Package extensie (compatibel met Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer) is erop gericht om de Search.searchtp.com hijacker te verspreiden. Het logo en de titel van deze app worden onder de bovenste werkbalk geplaatst op de hoofd zoekpagina van search.searchtp.com. De Tracker Package extensie word gepromoot op zijn officiële pagina trackerpackage.com. Er wordt gezegd dat het voorziet in het gratis traceren van je pakketten, met toegang tot alle belangrijkste koeriers met gewoon één klik. Maar de waarheid is dat om deze nuttige app gratis te voorzien, het gebundeld werd met Search.searchtp.com. Andere programma’s, buiten TrackerPackage, kunnen deze browser hijacker ook verdelen. Deze distributeurs omvatten apps zoals bestand omzetters, media spelers, etc. Als hun uitvoeringsbestanden gebundeld blijven tijdens hun installatie, installeren gebruikers onbedoeld ook Search.searchtp.com. Om de bundel van de gratis app, welek POT (potentieel ongewenste toepassingen) bevat, te ontwarren moet je de installatie wizard instellen op de Geavanceerde (aangepaste) instellingen. Het slechte nieuws is dat bijna alle freeware of shareware gebundeld is. Het goede nieuws is dat je dit ongedaan kan maken.

Je moet de Reimage, Spyhunter of Malwarebytes gecertificeerde tools gebruiken als je de mogelijkheid gemist hebt om het te installeren programma POT vrij te maken, in dit geval – van Search.searchtp.com browser hijacker. De handmatige instructies vind je op het einde van dit artikel. Wij raden je echter aan om de automatische verwijdering uit te voeren omdat je dan meer kans hebt op slagen en deze virtuele plaag permanent en volledig verwijdert.Automatische tools Search.searchtp.com Virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Searchtp Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Search.searchtp.com Virus

Hoe searchtp Virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Search.searchtp.com Virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Search.searchtp.com Virus van uw browsers

  Top Hoe Search.searchtp.com Virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan searchtp Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Search.searchtp.com Virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Search.searchtp.com Virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met searchtp Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Search.searchtp.com Virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de searchtp Virus van de lijst.

Hoe Search.searchtp.com Virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Search.searchtp.com Virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan searchtp Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Search.searchtp.com Virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Search.searchtp.com Virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Search.searchtp.com Virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder searchtp Virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Search.searchtp.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Search.searchtp.com Virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
september 6, 2016 07:34, september 6, 2016 07:34
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *