Search.StartNow.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Search.StartNow.com virus is een browserkaper dat verspreid wordt aan de hand van gratis software dat door computergebruikers wordt gedownload. Eenmaal binnen wijzigt het programma de instellingen van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Het verandert uw startpagina in search.startnow.com en uw standaardzoekmachine in search.yahoo.com. Deze wijzigingen worden aangebracht zodat het programma bepaalde websites kan promoten.

De toepassing is gemaakt door cybercriminelen die geld verdienen met partner links. Ze wijzigen uw standaardzoekmachine zodat ze gesponsorde links aan uw zoekresultaten kunnen toevoegen. Gebruikers kunnen echter alleen zichzelf de schuld geven van deze wijzigingen in de instellingen. Tijdens de installatie van software wordt het Search.StartNow.com virus aangeboden, maar veel computergebruikers slaan deze stappen van het installatieproces over en gaan zo automatisch akkoord met de installatie.

Om programma’s zoals het Search.StartNow.com virus te vermijden moet u altijd alle stappen van het installatieproces van gratis software zorgvuldig doorlezen. Voorbeelden van gratis software zijn muziekspelers, videorecorders, downloadbeheerders, PDF-programma’s, enzovoorts. Als u vooraf ingeschakelde vinkjes ziet moet u deze juist uitzetten. Ga nooit akkoord met het downloaden van programma’s die u niet kent.

Als uw browser reeds besmet is geraakt verwijder het Search.StartNow.com virus dan zo snel mogelijk. Ga naar het Configuratiescherm → een programma verwijderen en verwijder het uit de programmalijst. Het wordt aangeraden om ALLE programma’s die op dezelfde dag zijn geïnstalleerd te verwijderen. Sommige versies van dit virus installeren speciale software die ervoor zorgt dat uw instellingen veranderd kunnen worden. Om deze software op te sporen kunt u gebruik maken van een betrouwbaar anti-spywareprogramma zoals Spyhunter. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen.

 

Hoe u het Search.StartNow.com virus uit Internet Explorer verwijdert:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder Search.StartNow.com uit de lijst.

 

Hoe u het Search.StartNow.com virus uit Firefox verwijdert:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.
 6. Als de instellingen toch nog steeds terugkeren en scans met een anti-spywareprogramma leveren niets op, doe dan het volgende: Sluit Firefox af, open de Bestandsverkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam er dan van en start Firefox opnieuw. Vervolgens moet u bovenstaande stappen herhalen.

 

Hoe u het Search.StartNow.com virus uit Google Chrome verwijdert::

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Search.StartNow.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected StartNow Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Search.StartNow.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
februari 17, 2014 12:46, februari 17, 2014 12:48
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *