Websearch.searchere.info Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Websearch.searchere.info virus is een browser hijacker die uw browser kan infiltreren via gratis downloads van het internet. Dit programma vervangt uw standaard zoekmachine door localmoxie.com en uw startpagina door Websearch.searchere.info. Het voornaamste doel hiervan is om specifieke websites te promoten en hun hoeveelheid webverkeer en plaats in de zoekresultaten te verbeteren.

Ten eerste voegt dit programma veel, gesponsorde websites toe aan uw lijst met zoekresultaten. Op deze manier verhoogt het de kans dat u deze bezoekt enorm. Wees u ervan bewust dat u ook doorverwezen kunt worden naar websites met kwade bedoelingen, die vol staan met infecties. Waar het dus eigenlijk op neer komt, is dat het virus van Websearch.searchere.info de kans dat uw systeem nog meer geïnfecteerd raakt verhoogt.

Dit soort programma’s dringen meestal gekoppeld aan freeware applicaties die van het internet gedownload worden uw computer binnen. Als u deze irritante programma’s wilt vermijden, moet u beter opletten tijdens het installatieproces van nieuwe software, zoals bijv. muziekspelers, programma’s om Pdf’s mee te maken, etc. Maak de selectie bij opties om applicaties die u niet kent te installeren ongedaan.

Als uw systeem al geïnfecteerd is met het Websearch.searchere.info virus, verwijder dit dan direct als u het op uw computer opmerkt. Ga naar het Configuratiescherm -> Programma’s -> Een programma verwijderen en maak de installatie van daaruit ongedaan. Het is belangrijk dat u ook alle andere programma’s die tegelijkertijd met de hijacker geïnstalleerd zijn verwijderd, omdat sommige hiervan kunnen proberen het programma opnieuw te downloaden of de browserinstellingen terug te zetten.  Scan met Spyhunter omdat dit zulk soort programma’s behoorlijk goed kan herkennen.

U moet ook de browserextensies van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome nakijken. Als u Websearch.searchere.info hier niet in de lijst ziet staan, moet u een anti-malware programma, zoals Spyhunter, gebruiken om uw computer te scannen. Het ongedaan maken van de installatie van dit programma, herstelt niet automatisch uw zoekmachines. Dit moet u nog handmatig doen. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, kunt u de instructies hieronder volgen:

Zo verwijdert u het Websearch.searchere.info virus uit Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het zoekvenster;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Zoekmachines Beheren, in IE7 klik op verander standaardinstellingen zoeken;
 3. Verwijder Websearch.searchere.info uit de lijst.

Zo verwijdert u het Websearch.searchere.info virus uit IE 11:

 1. Klik op het Instellingen pictogram (rechts boven) -> Add-ons Beheren;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Verander de standaard zoekmachine naar Bing of Google;
 4. Als deze zoekmachines niet beschikbaar zijn, volg “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en installeer Google.

Zo verwijdert u het Websearch.searchere.info virus uit Firefox:

 1. Type “about:config” in het URL venster. Hierdoor komt u op de pagina met instellingen;
 2. Type “Keyword.url” in het zoekvenster. Klik met rechts en herstel deze;
 3. Type “browser.search.defaultengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 4. Type “browser.search.selectedengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 5. Type “browser.startup.homepage” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel;
 6. Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik met rechts en herstel. Hiermee zorgt u ervoor dat de zoekpagina niet op ieder nieuw tabblad geopend wordt;
 7. Als de instellingen terug gezet worden en een scan met een anti-malware programma niets oplevert: sluit Firefox, open bestandsbeheer en type  %AppData% in de adresbalk. Type user.js in het zoekvenster. Als dit bestand nog steeds bestaat, geef het een andere naam en start Firefox opnieuw op. U zult de bovengenoemde stappen moeten herhalen.

Zo verwijdert u het Websearch.searchere.info virus uit Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met 3 horizontale lijntjes in de werkbalk van de browser;
 2. Selecteer Instellingen;
 3. Selecteer Zoeken -> Zoekmachines beheren…;
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar instellingen. Onder Bij opstarten kies ‘Lege pagina openen’ (u kunt ook ongewenste pagina’s verwijderen via de Pagina’s instellen link);
 6. Als uw Nieuw Tabblad pagina overgenomen is, zult u een anti-malware programma moeten gebruiken of een Nieuw Tabblad Omleiden-extensie uit de Chrome Store.

De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina van Websearch.searchere.info opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 1. Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
 2. Open het tabblad Snelkoppeling;
 3. Verwijder het onderdeel Websearch.searchere.info uit het doelveld.

Automatische tools Websearch.searchere.info virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Searchere Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
juni 1, 2014 07:46, juni 1, 2014 07:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *