Searchie - Hoe Te Verwijderen?

 

Searchie valt onder de categorie van browser hijacker. Browser hijackers worden beschouwd als POT wat betekent Potentieel Ongewenste Toepassingen. Het ‘goede’ nieuws is dat Searchie, in tegenstelling tot veel andere browser hijackers, enkel Google Chrome aantast. Het scala aan beïnvloede zoekmachines blijft echter relatief hetzelfde, dit wil zeggen de populairste – Google, Yahoo, Bing.

Over de Searchie Browser Hijacker

De Searchie browser extensie wordt gepresenteerd als, ‘‘een gratis en makkelijk te gebruiken Google Chrome extensie, die je toelaat om makkelijk je browser instellingen te wijzigen en te genieten van een aangename zoekervaring, welke aangepast is aan jou’’, op de officiële Chrome website. De Searchie plug-in gijzelt je startpagina, nieuw tabblad en standaard zoekmachine met het gebruiken van search.strtpoint.com. Als je Searchie bewust installeert van op de Chrome web store, kan je je standaard zoekmachine kiezen uit Google, Yahoo, Bing, Amazon en Youtube.

Als je browser geconfigureerd wordt door Searchie, begint het omleiding probleem op te duiken. De getoonde zoekresultaten kunnen gecorrumpeerd zijn. Als je er op klikt, wordt je omgeleid naar de sites van derden die de neiging hebben om kwaadaardige inhoud te betrekken. Met andere woorden, zulke omleidingen kunnen resulteren in een ernstige malware infectie.

Tenslotte, maar daarom niet minder, je online surfen ervaring zal verstoord worden door de stroom aan advertenties. Om nog maar te zwijgen over die moordende pop-ups en volledige venster banners. Deze advertenties zullen aangegeven worden door de zinnen, ‘‘Ads by Searchie’’, ‘‘Brought to you by Searchie’’ or ‘‘Searchie ads’’. De advertenties van Searchie kunnen, op hun beurt, omleidingen veroorzaken naar verdachte webpagina’s.

Hoe Searchie mijden of verwijderen

Ten eerste, laat je niet verleiden door de beloftes van Searchie om het surfen te verrijken. De Searchie add-on zal enkel je browser laten bevriezen of soms zelfs laten crashen. Download en installeer deze browser niet van op zijn officiële website – searchie.net.

Ten tweede, stop met het achteloos installeren van freeware. Zoek geen excuses voor het niet lezen van belangrijke documentatie zoals de Gebruiksovereenkomst en de Algemene Voorwaarden. Wijzig de standaard installatie optie in de Geavanceerde of Aangepaste methode. Doorloop deze en deselecteer alle optionele installaties. Dit omdat programma’s zoals Searchie geïnstalleerd worden met de volledige bundel. Zorg ervoor dat je enkel de toepassing installeert die je initieel wou installeren.

Als onze aanbevelingen echter te laat komen, kunnen de problemen die je ervaart nog steeds worden opgelost. Gebruik clean-up tools, waarvan bewezen is dat ze werken en die specifiek ontworpen werden voor het verwijderen van – Spyhunter en Malwarebytes.

Automatische tools Searchie verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Searchie files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
juni 9, 2016 07:42, juni 9, 2016 07:42
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *