SearchScope - Hoe Te Verwijderen?

 

SearchScope wordt gecategoriseerd als adware door de verscheidene kwaadaardige acties die het uitvoert. Het sluipt computers binnen zonder dat gebruikers daarvan op de hoogte zijn. Het zal vele advertenties weergeven in hun webbrowsers. Deze applicatie is ongewenst omdat de advertenties storend zijn en tot problemen omtrent uw cyberveiligheid kunnen leiden. In het geval dat uw computer geïnfecteerd is door SearchScope en u bent op zoek naar een manier om het te elimineren, dan bent u op de juiste pagina terechtgekomen. In dit artikel bieden we u een stap-voor-stap handleiding aan voor het verwijderen van SearchScope.

Om dit snel en efficiënt te voltooien, downloadt u een betrouwbaar anti-malware programma. We raden u de installatie van één van de volgende programma’s aan: SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla. U kan ook andere anti-malware naar uw keuze gebruiken. Scan uw pc met één van deze applicaties en het zal het virus automatisch detecteren en verwijderen. Het zal uw computer ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Als u voor een bepaalde reden geen anti-malware software wil downloaden, kan u zich ook manueel ontdoen van SearchScope. Scrol naar de onderkant van dit artikel – daar zal u een stap-voor-stap handleiding vinden voor het elimineren van SearchScope. Volg alle stappen aandachtig en u zal deze infectie kunnen verwijderen in korte tijd.

Als u vragen hebt over het verwijderproces of de infectie zelf, aarzel dan niet om ze te stellen in de reageersectie onderaan. We helpen u graag verder. Indien u meer te weten wil komen over SearchScope, lees dit artikel dan gerust verder.

Over SearchScope

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest bekende webbrowsers, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en Safari. Eens binnen, zal het verscheidene advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Deze advertenties kunnen getoond worden in verschillende vormen zoals pop-ups, pop-unders, banners en in-tekst advertenties. Ze verschijnen op willekeurige momenten, wat zeer vervelend is. Het wordt niet aangeraden om op deze advertenties te klikken want als u dat toch doet, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen. Dit kan ervoor zorgen dat uw computer geïnfecteerd geraakt of wanneer u er iets probeert aan te kopen, kan u opgelicht worden en uw geld verliezen.

SearchScope wordt gesponsord door cybercriminelen voor het tonen van hun advertenties aan gebruikers. Zoals u wel al kan weten, kunnen ze hun websites niet promoten via legitieme advertentienetwerken. Daarom gebruiken ze adware zoals deze om het te doen. Dus als u SearchScope geïnstalleerd hebt staan op uw pc, kunnen vele cybercriminelen u rechtstreeks in uw browser bereiken op dagelijkse basis.

SearchScope kan ook persoonlijke informatie verzamelen zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP-adres en e-mailadres. De makers van adware gebruiken het voor marketing gerelateerde doeleinden, dus uw gegevens kunnen worden verkocht aan derden. Ze passen ook hun advertenties aan gebaseerd op de ingewonnen data zodat ze aantrekkelijk en interessant lijken voor de gebruikers. Hierdoor stijgt de kans dat gebruikers erop zullen klikken, en dat is het hoofddoel van de makers van SearchScope. Zij worden betaald elke keer u op een advertentie van hen klikt. Het is niet moeilijk om te ontdekken of uw computer geïnfecteerd is door SearchScope, want z’n advertenties worden gelabeld met de slogan “Ads by SearchScope” of “Brought to you by SearchScope“.

Distributiemethoden van SearchScope

Zoals de meeste adware, wordt SearchScope gedistribueerd in bundels met andere gratis software. Dus als u bijvoorbeeld een gratis programma downloadt van een onbetrouwbare bron en installeert, dan bestaat de kans dat SearchScope mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Om dit te vermijden, weest u best zeer aandachtig tijdens de installatie. Sla geen stappen over (klik niet zomaar op ‘next’ of ‘volgende’ zonder eerst alle informatie te lezen) en kies indien mogelijk voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. kijk uit voor vakjes die al voor u werden geselecteerd. Het lezen van de algemene voorwaarden is ook een goed idee. Haast u niet, want soms wordt de belangrijkste informatie weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil dat niet missen. Als u opmerkt dat bepaalde additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarvan op de hoogte was, sta het dan niet toe want het is mogelijks SearchScope of een ander ongewenst programma.Automatische tools SearchScope verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected SearchScope files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

SearchScope

Hoe SearchScope te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals SearchScope installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan SearchScope en gerelateerde parasieten als BlocckkTheAds , eDealsPop , SaverOn , DigiHelp .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder SearchScope van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan SearchScope en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SearchScope, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top SearchScope verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan SearchScope. Klik op het icoon met de prullenbak naast SearchScope of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SearchScope, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top SearchScope verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan SearchScope of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SearchScope, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe SearchScope verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou SearchScope van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top SearchScope verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij SearchScope. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SearchScope, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
januari 20, 2015 07:57, januari 20, 2015 07:57
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *