ShoppinGate - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

ShoppinGate wordt gelijst als een adware en een PUP (‘potentially unwanted program’ of potentieel ongewenst programma) door de verscheidene kwaadaardige activiteiten die het uitvoert. De makers van deze adware beloven dat het uw browserervaring zal verbeteren en u zal helpen om zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u verscheidene coupons, deals en aanbiedingen te geven. Maar dit is meestal niet waar. In plaats van handige deals zal u advertenties te zien krijgen in allerlei vormen zoals links, tekstlinks, video’s, productvergelijkingen en -reviews, coupons, afbeeldingen of banners, of andere interactieve inhoud weergegeven in uw browser. ShoppinGate is een advertentienetwerk dat vooral wordt gebruikt door cybercriminelen en oplichters. Ze promoten hun producten of diensten via deze advertenties, weergegeven door ShoppinGate. U wilt dus niet op deze advertenties klikken want als u dat toch doet, zal u worden omgeleid naar een website van derden die geïnfecteerd kan zijn en schade kan aanrichten aan uw computer. Er is geen reden om deze kwaadaardige applicatie geïnstalleerd te houden in uw systeem want u zal er geen voordelen uithalen, enkel nadelen. Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het is nodig om te vermelden dat deze advertenties vooral verschijnen op e-commerce websites als eBay en Amazon. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten aan tegen een aantrekkelijke prijs. Houd dit dus in uw achterhoofd. De adware zal ook uw persoonlijke informatie verzamelen, zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites en IP-adres. Deze informatie wordt later overgedragen naar derden zodat zij uw advertenties kunnen aanpassen op basis ervan. Zo worden ze relevanter en interessanter voor u, gebaseerd op uw browsergewoonten.

ShoppinGate

De ShoppinGate adware wordt gedistribueerd in bundels met andere gratis software. Dus wanneer u een bepaald programma gratis downloadt en installeert, kan ShoppinGate mee geïnstalleerd worden. Om dit te vermijden, weest u best aandachtiger tijdens de installatieprocessen van gratis software gedownload van verdachte websites. Sla geen stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Dit zal ervoor zorgen dat u alle mogelijke opties te zien krijgt. Klik niet zomaar op ‘next’ of ‘volgende’ – lees alles aandachtig. Dit zou uw pc moeten beschermen tegen het installeren van ongewenste programma’s. Indien het te laat is en uw computer al is geïnfecteerd, scant u uw systeem best met een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel zoals Spyhunter of malwarebytes. Dit zal het virus automatisch detecteren en dan verwijderen. Indien u geen additionele software wil downloaden, kan u onze stap-voor-stap handleiding volgen voor het verwijderen van ShoppinGate onderaan.

Hoe ShoppinGate te verwijderen

Gebruik het Configuratiescherm om de hoofdcomponenten van ShoppinGate te elimineren

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Op Windows XP/Vista/7: kies Start -> Configuratiescherm -> Beheer programma’s. Op Windows 8: typ ‘Configuratiescherm’ in de zoekbalk. Het is mogelijk dat u moet bevestigen dat u de administrator bent van de computer in beide gevallen.2. Zoek voor ShoppinGate en/of andere gerelateerde programma’s in de programmalijst. Het is aan te raden om sowieso ook volgende applicaties te verwijderen indien u die aantreft: Yontoo, WebCake en alles met een naam gerelateerd aan ‘savings’ of ‘coupon’. Het scannen van uw computer met anti-malware programma’s zoals Spyhunter of Stopzilla kan een goed idee geven van de applicaties die best van uw computer worden verwijderd.
 2. Sluit het Configuratiescherm.

Zich ontdoen van ShoppinGate in Internet Explorer

 1. Klik op het moersleutel-icoon -> Beheer add-ons.
 2. Controleer uw toolbars en extensies. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan ShoppinGate en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. Sluit de Instellingen.

Zich ontdoen van ShoppinGate in Mozilla Firefox

 1. Typ ‘about:addons’ in het URL-veld.
 2. Ga door de lijst met extensies en add-ons. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan ShoppinGate en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. U kunt Firefox ook optioneel herinstellen. Ga naar Firefox -> Help (Help in het menu voor OS X gebruikers) -> Informatie voor probleemoplossing. Reset dan Firefox.

Zich ontdoen van ShoppinGate in Google Chrome

 1. Typ ‘chrome://extensions’ in het URL-veld.
 2. Neem een kijkje in de lijst met extensies en verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan ShoppinGate. Indien u niet zeker bent, kunt u extensies steeds tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.

Optioneel kunt u ook naar ‘chrome://settings’ gaan en op ‘Geavanceerde opties’ klikken. Scrol dan naar de onderzijde van de opties en klik op ‘Reset browser instellingen’.

Automatische tools ShoppinGate verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected ShoppinGate files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

ShoppinGate schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
maart 20, 2015 09:09, maart 20, 2015 09:09
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *