Shoppr - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Shoppr wordt officieel geclassificeerd als adware (advertentie-ondersteunde applicatie) en daarom houdt u het best niet geïnstalleerd op uw computer. Deze malware zal verscheidene advertenties weergeven in uw webbrowsers en uw browseractiviteiten onderbreken op deze manier. Daarnaast kunnen de advertenties weergegeven door Shoppr kwaadaardig zijn, waardoor het tot meer serieuze cyberveiligheidsproblemen kan leiden.

Als u recentelijk hebt ontdekt dat uw computer is geïnfecteerd door deze malware maar u geen idee heeft hoe het te elimineren, dan bent u op de juiste plek terechtgekomen. In dit artikel zullen we u voorzien van gedetailleerde instructies voor het manueel en automatisch uitvoeren ervan. U kan kiezen welke methode u gebruikt.

Als u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van virussen als Shoppr, raden we u aan om dit automatisch uit te voeren. Het is gemakkelijker en neemt minder tijd in beslag. Download simpelweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, installeer het op uw computer en voer een volledige systeemscan uit. Het zal de bedreiging in enkele minuten detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer beschermen tegen gelijkaardige infecties in de toekomst, dus het is handig om geïnstalleerd te houden. U kan ook andere anti-malware software gebruiken indien gewenst.

Maar als u om de één of andere reden geen additionele anti-malware wil downloaden, is er een manier om Shoppr manueel te elimineren. Dit proces kan ingewikkeld zijn en daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het manueel verwijderen van Shoppr. Scrol naar de onderzijde van dit artikel en neem gerust een kijkje. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om het virus handmatig te elimineren.

Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van Shoppr, kan u verder lezen in dit artikel. Als u vragen heeft rond dit onderwerp, stel ze dan gerust in de reageersectie onderaan.

Over de Shoppr adware

Het wordt dan wel beschreven als een handige applicatie die u zal helpen zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u te voorzien van verscheidene coupons, deals en commerciële aanbiedingen. Maar dit is niet de waarheid. Het wordt geclassificeerd als adware dus het zal vele advertenties weergeven eens het is geïnstalleerd, in allerlei vormen zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextiele advertenties. Ook kan steeds een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser.

Meestal verschijnen advertenties van Shoppr op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. U zal aangeboden worden om bepaalde goederen aan te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Laat u niet vangen door deze truc – meestal zijn de aanbiedingen nep. Het is enkel een wijze truc om uw aandacht te winnen en u op zulke advertenties te laten klikken. We raden u niet aan om dat te doen.

Als u toch op één van deze advertenties klikt, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u iets probeert aan te kopen op die websites.

Distributiemethoden van de Shoppr adware

U kan geïnfecteerd geraken door Shoppr door het simpelweg downloaden en installeren van bepaalde gratis software van het internet. Als u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat Shoppr mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarover op de hoogte bent. Om dat te voorkomen, moet u genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software en uw computer beveiligd houden met een betrouwbare anti-malware.Automatische tools Shoppr verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Shoppr files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Shoppr advertenties

Hoe Shoppr te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Shoppr installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Shoppr van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Shoppr en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Shoppr, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Shoppr verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Shoppr. Klik op het icoon met de prullenbak naast Shoppr of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Shoppr, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Shoppr verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Shoppr of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Shoppr, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Shoppr verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Shoppr van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Shoppr verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Shoppr. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Shoppr, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Shoppr

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
oktober 17, 2015 10:04, oktober 17, 2015 10:04
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *