Softonic Hijacker - Hoe Te Verwijderen?

 

De Softonic hijacker (of kaper in het Nederlands) is een browserextensie die computers infiltreert zonder de toestemming van gebruikers te vragen. Het wordt gezien als een potentieel gevaarlijk programma doordat het de kans verhoogt dat uw systeem geïnfecteerd geraakt en de normale werking van uw pc verstoort. De Softonic kaper verandert uw startpagina en standaard zoekmachine naar search.softonic.com. Maar jammer genoeg geeft het geen echte zoekresultaten weer zoals een gewone zoekmachine (bijvoorbeeld Bing of Google). Maar het zoekhulpmiddel toont enkel een groot aantal ongekende links die uw zoekresultaten irrelevant maken. Het hoofddoel van deze extensie is dan ook het promoten van bepaalde pagina’s.

De Softonic kaper infiltreert in browsers doordat het gebundeld wordt met andere software die computergebruikers downloaden van het internet. Het is mogelijk om deze applicatie te vermijden, maar veel gebruikers zijn niet echt aandachtig tijdens de installatiestappen van programma’s. Dit zorgt ervoor dat zij, zonder het te weten, additionele software kunnen binnenhalen. Om uw computer te beschermen tegen de Softonic kaper, zorgt u steeds dat de optie voor het installeren van deze software niet aangevinkt is tijdens de installatie van een programma. Als u dit niet doet, kan de kaper zomaar in uw computer binnenraken.

Veel gebruikers klagen over dit programma want het is niet eenvoudig om het te elimineren, en het zorgt voor een aantal problemen. Zoals al eerder vermeld, geeft het u geen relevante zoekresultaten. Daarenboven stuurt het u steeds door naar websites van derden die mogelijks uw computer kunnen infecteren. Als u deze ongewenste applicatie in uw systeem vindt, wordt u ten zeerste aangeraden om het zo snel mogelijk te verwijderen. Ga naar het Configuratiescherm van uw computer en klik op de lijst met programma’s die op uw systeem zijn geïnstalleerd. Het is belangrijk dat u het programma verwijdert van deze lijst, samen met andere software die naast de Softonic kaper werd geïnstalleerd. Want sommige van deze kunnen ervoor zorgen dat de applicatie opnieuw wordt gedownload, of houden het opnieuw instellen van uw browserinstellingen tegen. Scan met Spyhunter en het zal deze applicaties identificeren. Kijk ook uit voor browserextensies in Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Als u Softonic niet gelijst ziet staan, gebruik dan een anti-malware hulpmiddel als Spyhunter en scan uw computer. Het elimineren van de software zorgt er niet voor dat uw startpagina automatisch wordt heraangepast, het zorgt er enkel voor dat geen advertenties meer worden weergegeven. U zal uw zoekmachine en startpagina manueel opnieuw moeten instellen. Volg de instructies hieronder die voor uw browser van toepassing zijn.

In Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje aan de rechterkant van de zoekbalk.
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer zoekmachines, in IE7 kies Beheer zoekstandaarden.
 3. Verwijder Softonic uit de lijst.

In Firefox :

 1. Enter “about:config” in de URL-balk. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
 2. Enter “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts & reset.
 3. Enter “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts & reset.
 4. Enter “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts & reset.
 5. Zoek voor “browser.newtab.url”. Klik rechts & reset. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal verschijnen bij het openen van een nieuw tabblad.

In Google Chrome:

 1. Klik op het icoon met de 3 horizontale lijnen in de werkbalk van de browser.
 2. Selecteer Instellingen.
 3. Selecteer Basis -> Beheer Zoekmachines.
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar de Instellingen. Bij Opstarten, kies voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook weglaten vanaf dit venster)

Automatische tools Softonic hijacker verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Softonic Hijacker en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Softonic hijacker schermafbeeldingen

 
     
 
 
november 21, 2014 10:52, november 21, 2014 10:52
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *