SoftSafe Ads - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

SoftSafe is een adware die wordt gebruikt om verscheidene gesponsorde websites te adverteren. Het geeft vele advertenties weer met links naar deze pagina’s en de makers ervan worden betaald voor elke klik op advertenties van SoftSafe. Hebt u deze advertenties opgemerkt in uw system? Wees er dan voorzichtig mee want ze zijn niet veilig en ze zijn ook een teken dat uw computer adware bevat. Het programma beweert dan wel uw browserervaring te kunnen verbeteren en u te helpen om tijd en geld te besparen tijdens het online shoppen, maar het is niet veilig om te gebruiken. Vervelende advertenties zijn niet de enige consequentie van z’n infiltratie. Advertenties van SoftSafe kunnen u ook herleiden naar kwaadaardige websites en het programma betekent een risico voor uw private gegevens en het kan u betrekken bij onethische marketing projecten.

Om advertenties van SoftSafe te verwijderen, volgt u de handleiding onder dit artikel of scant u uw computer met een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of StopZilla.

Over SoftSafe advertenties

Eens binnen, genereert SoftSafe veel advertenties en geeft het deze weer wanneer u door het internet browset. Merk op dat de inhoud van de advertenties gebaseerd is op uw recente zoekopdrachten en uw interesses die kunnen gerelateerd zijn aan websites die u bezoekt. Zulke advertenties hebben een grotere kans dat gebruikers erop zullen klikken. Maar dit betekent ook dat SoftSafe uw browsergeschiedenis kan bijhouden. Zo schenden de adware-makers uw privacy. Ze kunnen toegang krijgen tot heel wat gevoelige informatie en deze gebruiken voor marketing gerelateerde doeleinden.

Als u op een advertentie van SoftSafe klikt, zal u niet enkel de makers van de adware helpen om geld te verdienen voor het adverteren van gesponsorde websites, maar kan u ook kwaadaardige websites bezoeken. U kan niet zeker zijn dat SoftSafe enkel betrouwbare pagina’s promoot. Zoals u al kan weten, distribueren kwaadaardige websites vaak potentieel ongewenste software en zelfs spyware-infecties. Het wordt ten strengste aangeraden om advertentie van SoftSafe zo snel mogelijk te verwijderen van uw systeem. Eerst moet u de adware verwijderen van de programmalijst die u in het Configuratiescherm kan vinden. Dan moet u de instellingen van alle geïnfecteerde browsers opnieuw instellen.

Distributiemethoden van SoftSafe advertenties

Meestal wordt SoftSafe samen gedownload met andere applicaties. Het wordt gebundeld met gratis mediaspelers, opnamehulpmiddelen, PDF-makers en andere hulpmiddelen die u kan downloaden. Het is geen garantie dat het veilig is, zelfs wanneer u deze programma’s van welbekende bronnen haalt. Downloads zoals SoftSafe worden nooit duidelijk vermeld en worden standaard toegevoegd samen met andere software. Veel gebruikers weten niet eens dat ze het downloaden. Om dat te voorkomen, moet u aandachtig elke installatiestap volgen van nieuwe downloads en het toevoegen van extra programma’s weigeren als u er niet bekend mee bent. Deselecteer opties die al voor u werden geselecteerd en het hebben over additionele downloads.

Om SoftSafe van uw computer te verwijderen, kan u de gids gebruiken hieronder of een volledige systeemscan uitvoeren met een anti-malware programma.Automatische tools SoftSafe Ads verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected SoftSafe Ads files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van SoftSafe advertenties

Hoe SoftSafe Ads te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals SoftSafe Ads installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan SoftSafe Ads en gerelateerde parasieten als DiscoverAncestry Toolbar , Shopy Mate , Ads by SourceApp , Ads by Shop Discounts .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder SoftSafe Ads van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan SoftSafe Ads en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SoftSafe Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top SoftSafe Ads verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan SoftSafe Ads. Klik op het icoon met de prullenbak naast SoftSafe Ads of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SoftSafe Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top SoftSafe Ads verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan SoftSafe Ads of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SoftSafe Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe SoftSafe Ads verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou SoftSafe Ads van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top SoftSafe Ads verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij SoftSafe Ads. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SoftSafe Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
maart 15, 2015 08:56, maart 15, 2015 08:56
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *