Storm Alert - Hoe Te Verwijderen?

 

Storm Alert is alweer een andere kwaadaardige applicatie die wordt gecategoriseerd als adware. Eens geïnstalleerd, zal het verscheidene advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Deze advertenties zijn niet enkel vervelend, maar ook kwaadaardig. Dankzij dit programma kan u in serieuze problemen omtrent cyberveiligheid terechtkomen. Daarom moet het meteen worden geëlimineerd. Indien u op zoek bent naar een oplossing hiervoor, bent u op de juiste plaats terechtgekomen. In dit artikel geven we u volledige instructies voor het uitvoeren hiervan: zowel manueel als automatisch.

Eerst en vooral moet u kiezen tussen de twee verwijdertypes – u kan dit automatisch of manueel doen. Als u het snel en eenvoudig voor elkaar wil krijgen, doe het dan automatisch. Download simpelweg een betrouwbare anti-malware applicatie zoals SpyHunter, Malwarebytes of StopZIlla en scan uw pc ermee. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en snel verwijderen. Daarenboven zal zo’n hulpmiddel u ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Daarom is het een goed idee om het op uw pc geïnstalleerd te houden. Maar als u om een bepaalde reden geen additionele anti-malware software wil downloaden, kan u zich manueel ontdoen van Storm Alert. Deze methode vereist specifieke kennis, daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het verwijderen van Storm Alert zodat we u hierbij kunnen assisteren. Scrol naar beneden en u zal het onder dit artikel kunnen vinden. Volg alle stappen aandachtig en u zal in staat zijn om de infectie voorgoed te elimineren.

Als u vragen heeft over het verwijderproces of de adware zelf, stel ze dan gerust in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze te beantwoorden. Indien u meer wil leren over de specifieke kenmerken van Storm Alert, leest u gerust verder.

Over de Storm Alert adware

Deze kwaadaardige applicatie wordt beschreven als een handig hulpmiddel dat gebruikers zal waarschuwen over naderende stormen in hun gebied. Z’n makers zeggen dat de opwarming van de aarde zorgt voor een groter aantal stormen over de hele wereld en dat mensen daarover op de hoogte moeten zijn. Aangezien de uitspraak over de opwarming van de aarde en een groter aantal stormen zeer twijfelachtig zijn, is de Storm Alert applicatie compleet nutteloos. Het wordt gecategoriseerd als een adware want het geeft vele advertenties weer in de browsers van gebruikers. Deze advertenties zijn niet enkel vervelend, maar ook kwaadaardig.

Storm Alert

Deze advertenties verschijnen op willekeurige momenten dus dat is vervelend. Ze kunnen weergegeven worden in allerlei vormen, zoals pop-ups, pop-unders, banners en in-tekst of contextuele advertenties. Ook kan een nieuw tabblad of scherm worden geopend in uw webbrowser. Ze mogen dan wel aantrekkelijk lijken, maar we raden u niet aan om op die advertenties te klikken. Als u dat toch doet, wordt u meteen doorgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken. Als u er iets probeert aan te kopen, kan u ook opgelicht worden en uw geld verliezen. Daarom is dit programma ongewenst en houdt u het best niet geïnstalleerd op uw computer.

Het zal ook persoonlijke informatie verzamelen, zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadressen. Derden passen hun advertenties aan op basis van de verzamelde gegevens om ze zo aantrekkelijker en interessanter te maken voor de gebruikers, gebaseerd op hun interesses. Op deze manier stijgt de kans dat gebruikers op advertenties van Storm Alert zullen klikken. Dat is het hoofddoel van Storm Alert want z’n makers worden betaald voor elke klik van gebruikers.

Distributiemethoden van Storm Alert

U kan geïnfecteerd geraken door deze adware dankzij het installeren van gratis software die werd gedownload van verdacht uitziende websites. Wanneer u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker, mediaspeler of iets dergelijks downloadt en installeert, bestaat de kans dat Storm Alert mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Daarom is het wijs om steeds aandachtig te zijn tijdens de installatie van gratis software. Sla geen stappen over en kies indien mogelijk voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Dit zal ervoor zorgen dat u alle beschikbare opties te zien krijgt en aanpassingen kan maken. Haast u niet want belangrijke informatie kan soms worden weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil dat niet missen.Automatische tools Storm Alert verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Storm Alert files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Storm Alert

Hoe Storm Alert te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Storm Alert installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Storm Alert en gerelateerde parasieten als Finance Alert , LuckyShopper , FreeDeal , City Web .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Storm Alert van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Storm Alert en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Storm Alert, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Storm Alert verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Storm Alert. Klik op het icoon met de prullenbak naast Storm Alert of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Storm Alert, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Storm Alert verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Storm Alert of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Storm Alert, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Storm Alert verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Storm Alert van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Storm Alert verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Storm Alert. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Storm Alert, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Storm Alert schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
februari 1, 2015 12:49, februari 1, 2015 12:49
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *