Super Radio - Hoe Te Verwijderen?

 

Super Radio is alweer een nieuwe kwaadaardige applicatie die wordt gecategoriseerd als adware. Eens geïnstalleerd, zal het verscheidene advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Deze advertenties zijn niet enkel vervelend maar ook kwaadaardig. Daarom houdt u dit irritante programma best niet op uw computer. Het is niet zo moeilijk om te ontdekken of uw pc is geïnfecteerd door Super Radio, want al z’n advertenties worden gelabeld met een slogan “Ads by Super Radio” of “Brought to you by Super Radio”. Als u dit hebt opgemerkt, kan u er zeker van zijn dat uw computer geïnfecteerd is en moet u actie ondernemen om het probleem op te lossen. Als u naar een manier zoekt om zich te ontdoen van Super Radio, bent u op de juiste plaats. In dit artikel bieden we u volledige instructies voor het verwijderen van deze kwaadaardige applicatie en ook specifieke informatie erover.

U hebt twee mogelijkheden om Super Radio te elimineren – u kan het manueel of automatisch uitvoeren. Indien u geen eerdere ervaring heeft met het verwijderen van virussen, laat u dit best automatisch doen. Dit is efficiënter en gemakkelijker. Download en installeer een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla en gebruik het om uw computer te scannen. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en voorgoed verwijderen van uw systeem. Ook is uw computer met zo’n hulpmiddel beschermd tegen gelijkaardige infecties in de toekomst. Als u om een bepaalde reden geen additionele anti-malware software wil downloaden, kan u zich manueel van Super Radio ontdoen. Maar u moet weten dat hiervoor specifieke kennis vereist is. Daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontworpen voor het elimineren van Super Radio. Scrol naar het eind van dit artikel om het te vinden. Volg de stappen aandachtig en u zal in staat zijn om snel van Super Radio verlost te geraken.

In het geval dat u nog vragen heeft gerelateerd aan dit onderwerp of indien u problemen heeft tijdens het verwijderen van het virus, kan u ons steeds contacteren en ons advies vragen. Plaats uw vraag simpelweg in de reageersectie onderaan. Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van de Super Radio adware, lees dan gerust verder.

Over Super Radio

Super Radio mag dan wel op een handige applicatie lijken op het eerste zicht, maar het is niets meer dan een kwaadaardig stukje software dat probeert geld te verdienen door het weergeven van vervelende advertenties aan gebruikers van geïnfecteerde computers. Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers als Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en Internet Explorer. Eens binnen, toont het vele advertenties in al uw webbrowsers. Deze kunnen voorkomen in verschillende vormen zoals pop-ups, pop-unders, banners en in-tekst advertenties. Ook kan een nieuw scherm of tabblad geopend worden in de browser.

De advertenties kunnen zeer aantrekkelijk lijken – maar laat u niet vangen. Ze zijn meestal nep. Als u op een advertentie van Super Radio klikt, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen. Dat is gevaarlijk want uw computer kan op deze manier geïnfecteerd geraken. Indien u er iets probeert aan te kopen, kan u ook worden opgelicht en geld verliezen.

Super Radio is zowat een advertentienetwerk speciaal ontworpen voor cybercriminelen. Aangezien ze worden geband van legitieme netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om webverkeer te drijven naar hun websites. Dus als u Super Radio geïnstalleerd hebt staan op uw pc, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks in uw browser bereiken op een dagelijkse basis.

Een ander ongewenst attribuut van deze kwaadaardige applicatie is de verzameling van gegevens. Eens geïnstalleerd, zal het data verzamelen over u, zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of uw IP- en e-mailadressen. Derden passen hun advertenties aan gebaseerd op de verzamelde gegevens. Zo zijn ze relevanter en aantrekkelijker voor de gebruikers. Zo wordt de kans groter dat gebruikers op de advertenties zullen klikken. Dat is het hoofddoel van Super Radio, want z’n makers worden betaald voor elke klik op hun advertenties.

Distributiemethoden van Super Radio

U kan geïnfecteerd geraken door deze ongewenste applicatie door het installeren van een gratis programma dat werd gedownload van het internet, want het wordt gebundeld met deze ‘freeware’. Dus als u bijvoorbeeld een gratis programma downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat Super Radio mee geïnstalleerd wordt zonder dat u daarvan afweet.

Om te voorkomen dat uw systeem geïnfecteerd geraakt door Super Radio, is het een goed idee om zeer aandachtig te zijn tijdens de installatie van gratis software. Kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en sla geen stappen over. Als u genoeg tijd heeft, is het slim om de algemene voorwaarden te lezen. Haast u niet, want belangrijke informatie kan soms worden weergegeven in een zeer kleine lettergrootte. U wil deze gegevens zeker niet missen. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, wordt u aanbevolen om onze methodes te gebruiken om Super Radio nu meteen te elimineren.Automatische tools Super Radio verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Super Radio files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Super Radio

Hoe Super Radio te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Super Radio installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Super Radio en gerelateerde parasieten als Ads by Mobius Radio , Popularprizes.super-savingsurveyonline.com popup , FlexibleShopper Deals , BlocckkTheAds .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Super Radio van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Super Radio en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Super Radio, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Super Radio verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Super Radio. Klik op het icoon met de prullenbak naast Super Radio of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Super Radio, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Super Radio verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Super Radio of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Super Radio, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Super Radio verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Super Radio van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Super Radio verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Super Radio. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Super Radio, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
januari 22, 2015 07:37, januari 22, 2015 07:37
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *