Systrk.net Popup - Hoe Te Verwijderen?

 

Heeft u een blauw scherm als pop-up ontvangen, die beweert dat er een kritieke fout in uw systeem zit? Als deze pop-up tevoorschijn kwam terwijl u aan het internetten was en het de URL Systrk.net gebruikt, is dit een teken dat uw computer aangevallen wordt door een adware programma. Hoewel de Systrk.net pop-up er best eng uitziet en beweert dat uw computer geïnfecteerd kan zijn met een virus, worm, Trojan of een andere vorm van malware en al uw huidige bestanden en documenten verloren kunnen gaan of beschadigd kunnen raken, zou u dit niet direct moeten geloven. Het is een onzinnig bericht, wat een nutteloos hulpprogramma aan de man wil brengen, dat zelfs schadelijk kan zijn. De Systrk.net pop-up geeft u een nummer dat u moet bellen om ondersteuning te krijgen. Maar, als u dit nummer belt, zal men u er waarschijnlijk van overtuigen een nep hulpprogramma voor systeemoptimalisatie of een andere, nutteloze applicatie te kopen. Het telefoongesprek kan ook tegen een hoger tarief zijn, of er kan u gevraagd worden een bepaald geldbedrag over te maken om het probleem op te lossen.

Pop-ups, zoals die van Systrk.net, zijn ontwikkeld door cybercriminelen om geld mee te verdienen, door reclame te voor verschillende programmaatjes of computergebruikers door te verwijzen naar gesponsorde websites. Ze worden vertoond door een adware programma, wat infiltreert zonder dat de gebruiker hier toestemming voor geeft. Doorgaans is het gekoppeld aan legitieme freeware, zonder dat hier duidelijk melding van gemaakt wordt. Wanneer u gratis software, systeemprogramma’s en andere programma’s downloadt, moet u er nooit mee instemmen dat er extra, gekoppelde programma’s geïnstalleerd worden. Nog een probleem is dat deze gekoppelde programma’s u misschien niet opvallen. Om die reden moet u altijd heel goed opletten tijdens de installatiestappen. Kies voor een Aangepaste of geavanceerde setup en bekijk iedere stap nauwlettend. Zorg ervoor dat u de selectie bij opties over extra programma’s ongedaan maakt, wanneer u deze niet kent. Stem er nooit mee in dat er browserextensies of andere applicaties toegevoegd worden, zelfs niet als er gedaan wordt of dit nuttige programmaatjes zijn.

Veel programma’s die gekoppeld zijn aan andere software hebben een aantal schadelijke doelen. Ze kunnen als tracking cookies werken en proberen persoonlijke gegevens over u te verzamelen en u op die manier bij marketing gerelateerde projecten betrekken. Sommigen hiervan kunnen zelfs uw wachtwoorden en andere gevoelige informatie achterhalen en een bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid. De pop-up van Systrk.net is ook het gevolg van een van de adware programma’s die waarschijnlijk gekoppeld waren aan andere software.

Schrik niet van dit blauwe browser scherm. Dit betekent niet dat uw computer serieuze veiligheidsproblemen ondervindt. In de meeste gevallen wordt het probleem van de Systrk.net pop-up opgelost wanneer u het adware programma dat hier verantwoordelijk voor is verwijderd. Wij raden u ook aan uw volledige systeem te scannen met een gerenommeerd anti-spyware programma, zoals bijvoorbeeld Spyhunter en de installatie van andere programma’s die te maken zouden kunnen hebben met deze pop-up ongedaan te maken. Een goede scan geeft u ook de garantie dat u alle ongewenste onderdelen uit zult schakelen die via de Systrk.net pop-up geïnfiltreerd zijn. Zorg ervoor dat u uw veiligheidsprogramma’s update naar de nieuwste versie om er zeker van te zijn dat de scan effect heeft. Hieronder vindt u een handleiding waarin uitgelegd wordt hoe u het adware programma dat de Systrk.net pop-up aanmaakt kunt verwijderen via het Configuratiescherm en hoe u uw browserinstellingen kunt herstellen.

Zo verwijdert u de Systrk.net pop-up

Hoe Systrk.net popup te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Systrk.net popup installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Systrk.net popup van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Systrk.net popup en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Systrk.net popup, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Systrk.net popup verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Systrk.net popup. Klik op het icoon met de prullenbak naast Systrk.net popup of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Systrk.net popup, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Systrk.net popup verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Systrk.net popup of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Systrk.net popup, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Automatische tools Systrk.net popup verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Systrk.net Popup files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Systrk.net popup schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
september 26, 2014 06:46, september 26, 2014 06:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *