TabTab.xyz Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het aantal browser hijackers neemt dagelijks toe en beveiligingsexperten doen hun best om bij te blijven en je op de hoogte te stellen als er een nieuwe variant uitkomt. TabTab.xyz is een andere infectie van dit type, welke nu reeds een tijdje op het internet circuleert. Deze parasieten zijn net mijten: ze zien er onschuldig uit, maar zijn in staat om je volledige systeem te besmetten. De eerste zinnen van de gebruikersovereenkomst duiden reeds op de onbetrouwbaarheid ervan. De ontwerpers van deze zoekmachine onthullen dat deze plug-in gebundeld kan worden met software van derden. TabTab.xyz verklaart ook dat het informatie over je online activiteiten, de manier waarop je het domein gebruikt, verzamelt en bewaard. Men heeft gemerkt dat deze informatie soms je vertrouwelijkheid kan raken: bijvoorbeeld, als de browser hijacker je volgt naar een sociale netwerk site en daar je activiteit traceert. Al deze opgesomde informatie en meer kan door derden gebruikt worden voor het uitzoeken van advertenties die aan je interesses voldoen.

Over het TabTab.xyz virus

Het TabTab.xyz virus converteert de instellingen van je browser, waardoor je voorkeuren vernieuwd worden. Het domein van deze browser hijacker zal je nieuwe startpagina, zoekmachine en nieuw tabblad worden. Vaak wordt gesteld dat gebruikers deze instellingen kunnen wijzigen als ze dit willen. Geïnfecteerde gebruikers merkten echter dat hun aanpassingen het niet lang uithielden en snel terug verandert werden in deze gevoed door het TabTab.xyz virus. Bovendien klaagden gebruikers ook over het feit dat hun actieve vensters tijdens het surfen, willekeurig geïnjecteerd werden met banners en pop-ups. Probeer niet om de kerk in het midden te houden met dit TabTab.xyz virus: daar zal je niets mee bereiken. Verhinder dat deze browser hijacker voor nog meer problemen zorgt met omleidingen naar geïnfecteerde domeinen. Deze aanstootgevende activiteit mg niet getolereerd worden en het TabTab.xyz virus moet ASAP verwijdert worden.

De distributiemethodes van het TabTab.xyz virus

Het TabTab.xyz virus draait meer rond succesvol dan degelijk zijn. Misdadigers hebben het ontworpen om voor problemen te zorgen en zelfs de manier waarop het verspreid wordt is kwaadaardig. Het TabTab.xyz virus kan je pc beginnen beïnvloeden nadat je een gratis programma downloadde en installeerde. Tussen de andere bijkomende software aanbiedingen, bevond er zich misschien een browser hijacker. Het maakt niet uit welk programma je wil starten: hun functies kunnen verschillen. Het komt er dus op neer dat elk gratis programma besmet kan zijn met bijkomende toepassingen die automatisch geïnstalleerd worden tijdens de Setup Wizards als je ze niet deselecteerd. Dit kan je doen na het kiezen van de geavanceerde/aangepaste modus en je deze voorstellen ook echt te zien krijgt. Laat niet toe dat zulke toevoegingen op je pc geïnstalleerd worden.

Reimage, SpyHunter of Malwarebytes kan je helpen met dit TabTab.xyz virus. De automatische verwijdering ervan zal plaatsvinden na een grondige beveiliging scan. Dan, nadat de antivirus alle dreigingen detecteerde, verwijdert het alle sporen ervan op een efficiënte manier. Een ander alternatief is om deze parasiet manueel te verwijderen en je voorkeuren te herstellen. Bekijk onze duidelijk gestructureerde handleiding onder dit artikel hiervoor.Automatische tools TabTab.xyz virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected TabTab.xyz Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van het TabTab.xyz virus

Hoe TabTab.xyz virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals TabTab.xyz virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan TabTab.xyz virus en gerelateerde parasieten als Youndoo.com virus , Ourstartpage.com Virus , Search2.searchlson.com Virus , Eversearches.com Virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder TabTab.xyz virus van uw browsers

  Top Hoe TabTab.xyz virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan TabTab.xyz virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe TabTab.xyz virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan TabTab.xyz virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met TabTab.xyz virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het TabTab.xyz virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de TabTab.xyz virus van de lijst.

Hoe TabTab.xyz virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan TabTab.xyz virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan TabTab.xyz virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe TabTab.xyz virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou TabTab.xyz virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe TabTab.xyz virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder TabTab.xyz virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent TabTab.xyz virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

       
 

Over de auteur

 
september 22, 2016 10:35, september 22, 2016 10:35
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *