The Department Of Justice Malware - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Ransomwares
 

The Department of Justice (DOJ) is een virus dat het scherm van een besmette computer vergrendelt door een waarschuwing te tonen. Het lijkt er op dat de waarschuwing komt van een officiële overheidsinstantie dat verantwoordelijk is voor de handhaving van de wet en de interesse van de Verenigde Staten verdedigt. Het vergrendelde scherm maakt gebruik van de officiële logo’s van de instanties zodat het er allemaal authentiek uitziet. Het enige doel van de oplichters is echter geld uit uw zak kloppen. Cybercriminelen gebruiken dit soort uitgekookte manieren om hun slachtoffers te misleiden.

Om de gebruiker van de besmette computer angst aan te jagen, beschuldigt het DOJ virus van een aantal serieuze misdaden zoals het illegale gebruik en verspreiding van materiaal met auteursrechten, het sturen van spam e-mails en zelfs het verspreiden van kinderporno. Om het effect nog verder te vergroten, is het programma geprogrammeerd om de webcam aan te zetten die beelden toont van de computergebruiker. De tekst legt uit dat al het foto- en beeldmateriaal naar een server wordt verstuurd en later gebruikt gaat worden om criminelen te identificeren. Het is een sluwe stap die veel gebruikers in verwarring zal brengen maar u moet het niet serieus nemen. Alsof dit allemaal nog niet genoeg was, wordt er ook een aftelmechanisme getoond met een verzonnen zaaknummer en de naam van een FBI-agent. Uiteraard is er niets waar van al het bovenstaande. Het zijn allemaal psychologische trucs om het slachtoffer te overtuigen om het geld te betalen. De onechte boete kan oplopen tot USD 300. Hier volgt een voorbeeld van een bericht dat u aan kan treffen:

YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED
The work of your computer has been suspended on the grounds of the violation of the law of the United States of America.
Article 274 – Copyright
A fine or imprisonment for the term of up to 4 years. (The use or sharing of copyrighted files-movies, software)
…..
Amount of the fine is $300. Payment must be made within 24 hours after the discovery of the violation. If the fine has not been paid, you will become the subject of criminal prosecution.

De boete moet betaald worden met een prepaid betalingssysteem genaamd MoneyPak. Officiële instanties gebruiken echter nooit dit soort systemen. Het is wederom bewijs dat de programma niet echt van de politie afkomstig is. Als u reeds een boete heeft betaald op deze manier, neem dan contact op met de bank van uw creditcard en betwist de betalingen. Let op dat als u zo’n boete heeft betaald, de cybercriminelen ook uw bankgegevens in handen hebben en u zult verdere maatregelen moeten nemen om uw (spaar)geld te beveiligen. Onthoud voor de toekomst dat geen enkele overheidsinstantie boetes int door gebruik te maken van dit soort prepaid betalingssystemen. Ze zullen altijd persoonlijk contact met u opnemen in plaats van het sturen van zo’n onduidelijk bericht. Wanneer u dus zo’n bericht ontvangt, kunt u er zeker van zijn dat iemand u probeert op te lichten.

The Department of Justice virus kan op verschillende manieren verspreid worden maar de meest voorkomende is besmetting met behulp van schadelijke webpagina’s. Uw computer kan bijvoorbeeld besmet raken als u op schadelijke advertenties klikt. Het hoeft niet per definitie op een onbetrouwbare website te gebeuren. Websites die u dagelijks bezoekt. zoals zoekmachines, kunnen besmet zijn en het virus verspreiden. Als dit het geval is, moet u de eigenaar van de website of een administrator over het probleem informeren.

Om the Department of Justice virus te verwijderen kunt u de volgende stappen opvolgen:

DOJ VERWIJDERINGSINSTRUCTIES MET GEBRUIK VAN VEILIGE MODUS MET NETWERKMOGELIJKHEDEN

1. Start uw computer opnieuw op en druk tijdens het opstarten op F8;
2. Select safe mode with networking;
3. Start MSConfig op;
4. Schakel alle opstartitems met rundll32 uit die toepassingen starten vanuit de Application Data;
5. Start uw computer nogmaals opnieuw op.
7. Scan de computer met https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe  het zal the Department of Justice virus opsporen en automatisch verwijderen. U kunt ook deze stap-voor-stap videogids bekijken voor instructies:

PC REPAREREN ALS DE DEPARTMENT OF JUSTICE MALWARE VEILIGE MODUS BLOKKEERT

In sommige gevallen is het niet mogelijk om via Veilige Modus op te starten omdat het virus dit blokkeert. Als u dit probleem ervaart, probeer dan opnieuw op te starten in Veilige Modus met Opdrachtprompt:

  1. Start de computer opnieuw op in Veilige Modus met Opdrachtprompt. The Department of Justice virus zal deze keer niet opgestart worden. Als u geen Veilige Modus met Opdrachtprompt kunt kiezen en niet via een andere account toegang kan krijgen om Anti-Malware program uit te voeren, gebruik dan een anti-virus opstartschijf (CD of USB) om te scannen of neem contact op met +1-888-334-2444 (USA / CA ) voor hulp.
  2. Voer regedit uit en zoek op Winlogon.
  3. Er zal een code te vinden zijn met de naam Shell onder Winlogon. Het moet refereren naar Explorer.exe of het moet leeg zijn. Als er iets andere staat dat naar een uitvoerbaar programma in één van de gebruikersmappen staat, vervang het dan met explorer.exe.
  4. Sla de wijzigingen op. Start de computer opnieuw op in Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden.
  5. Start msconfig en schakel alle onnodige opstartitems uit. U kunt nu de computer normaal opstarten.
  6. Installeer https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe. Voer een scan met de programma uit en verwijder de bestanden van the Department of Justice virus die opgespoord worden.

U kunt de onderstaande videogids bekijken ter verduidelijking:

Als u andere vragen of opmerkingen heeft, laat ze dan achter onderaan dit artikel. Ons ondersteuningsteam zal zo snel mogelijk reageren op uw vragen.

Automatische tools The Department of Justice Malware verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Department Of Justice Malware files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Gerelateerde foto's

 
related image #1 from the Department of Justice Malware
     
 

Over de auteur

 
oktober 24, 2013 12:25, oktober 24, 2013 12:25
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *