Vi-view.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 2
Type: Browser Hijacker
Andere namen: Vi-view.com hijacker
 

Het Vi-view.com virus is een browser hijacker die het werken met Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome onderbreekt. Dit programma wordt gekoppeld aan verschillende gratis programma’s die u van het internet kunt downloaden. Als u tijdens de installatie van sommige gratis programma’s wordt gevraagd uw startpagina en standaard zoekmachine te veranderen naar Vi-view.com moet u hier nooit mee instemmen. Het probleem is dat dit programma vaak niet eens vraagt om de toestemming van de gebruiker en alle veranderingen automatisch toepast.

Als het u al opgevallen is dat mystart.vi-view.com of vi-view.com nu uw startpagina is en als uw standaard zoekmachine veranderd is in searches.vi-view.com, is uw browser al gekaapt. Hoewel deze pagina’s niet veel verschillen van andere zoekmachines, is het probleem dat ze bepaalde commerciële websites promoten. Het maakt niet uit waar u naar zoekt, u zult gedwongen worden gesponsorde websites te bezoeken. Daar bovenop kan deze “kaper” ook nog een oneindige hoeveelheid advertenties aan uw zoekresultaten toevoegen en u in de weg zitten terwijl u internet.

Als u niet wilt dat uw browser aangepast wordt, moet u beter opletten wanneer u freeware die u van het internet gehaald heeft installeert. Kiest u altijd voor een Geavanceerde of Aangepaste installatie en controleer iedere stap van het installatieproces. Als u gevraagd wordt om uw browserinstellingen te veranderen of aangeboden wordt om extra hulpmiddelen te downloaden, weiger dan die die verdacht of onbekend zijn. Een paar voorbeelden van downloadwebsites die kunnen proberen om het Vi-view.com virus op uw computer te krijgen zijn CNET, Brothersoft en Softonic.

Om het Vi-view.com virus te verwijderen, ga naar het Configuratiescherm, Een programma verwijderen en maak de installatie van alles wat met dit domein te maken heeft van daaruit ongedaan. Sommige versies van deze ‘hijacker’ installeren ook software waardoor de browserinstellingen niet meer kunnen veranderen. Om deze te kunnen herkennen kunt u uw computer scannen met Spyhunter of een ander gerenommeerd anti-spyware programma. Dan kunt u de installatie van de extensie ongedaan maken en de instellingen van uw browsers herstellen.

Zo verwijdert u het Vi-view.com virus uit Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het zoekvenster;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Zoekmachines Beheren, in IE7 klik op verander standaardinstellingen zoeken;
 3. Verwijder Vi-view.com uit de lijst.

Zo verwijdert u het Vi-view.com virus uit IE 11:

 1. Klik op het Instellingen pictogram (rechts boven) -> Add-ons Beheren;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Verander de standaard zoekmachine naar Bing of Google;
 4. Als deze zoekmachines niet beschikbaar zijn, volg “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en installeer Google.

Zo verwijdert u het Vi-view.com virus uit Firefox:

 1. Type “about:config” in het URL venster. Hierdoor komt u op de pagina met instellingen.
 2. Type “Keyword.url” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 3. Type “browser.search.defaultengine” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 4. Type “browser.search.selectedengine” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 5. Zoek naar ‘browser.newtab.url’. Klik met rechts en herstel. Hiermee zorgt u ervoor dat de zoekpagina niet op ieder nieuw tabblad geopend wordt.
 6. Als de instellingen terug gezet worden en een scan met een anti-malware programma niets oplevert: sluit Firefox, open bestandsbeheer en type  %AppData% in de adresbalk. Type user.js in het zoekvenster. Als dit bestand nog steeds bestaat, geef het een andere naam en start Firefox opnieuw op. U zult de bovengenoemde stappen moeten herhalen.

Zo verwijdert u het Vi-view.com virus uit Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met 3 horizontale lijntjes in de werkbalk van de browser.
 2. Selecteer Instellingen.
 3. Selecteer Zoeken -> Zoekmachines beheren…
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar instellingen. Onder Bij opstarten kies Lege pagina openen (u kunt ook ongewenste pagina’s verwijderen via de Pagina’s instellen link).
 6. Als uw Nieuw Tabblad pagina overgenomen is, zult u een anti-malware programma moeten gebruiken of een Nieuw Tabblad Omleiden-extensie uit de Chrome Store.

Automatische tools Vi-view.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Vi-view.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Vi-view.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
mei 29, 2014 07:46, mei 29, 2014 07:46
 
   
 

2 gedachten over “Vi-view.com virus

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *