VideoX - Hoe Te Verwijderen?

 

VideoX is ontworpen om gebruikers van deze applicatie de mogelijkheid te bieden online video’s in HD kwaliteit te streamen (of tenminste, dat is wat de ontwikkelaars van VideoX zeggen). Desalniettemin staat deze software alom bekend als een adware programma of een PUP (potentially unwanted program/ mogelijk ongewenst programma). En dat is niet voor niets. Zoals u misschien wel al geraden heeft, vertoont dit hulpprogramma na installatie verschillende advertenties in uw browser. Deze advertenties verschijnen doorgaans op de websites van online winkels als eBay of Amazon en geven u de mogelijkheid om bepaalde producten te kopen voor een betere prijs. Klinkt goed, maar u moet dit niet geloven. Vanwege de reden dat VideoX een platform is wat advertenties ondersteunt. Al die advertenties komen van derden en zijn daarom nep. Bovendien, als u besluit om op een van die advertenties te klikken, wordt u direct doorverwezen naar een of andere website van de eerder genoemde derden, die geïnfecteerd kunnen zijn door cybercriminelen en uw computer of besturingssysteem schade toe kunnen brengen. Nog een irritante en zelfs strafbare activiteit van VideoX is dat het uw persoonlijke gegevens verzamelt, zoals browsegeschiedenis, zoekopdrachten, meeste bezochte websites of IP adres en deze doorsluist naar dezelfde derden. Zij passen hun advertenties aan op de ontvangen informatie, om ze zo aantrekkelijker te maken voor de gebruikers.

VideoX verdient geld door webverkeer te genereren en business leads te verzamelen. Het werkt als een browser add-on die aan de meest gebruikte browsers toegevoegd kan worden, waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer en Safari. Door de meeste experts op het gebied van cyberveiligheid wordt dit gezien als software met kwade bedoelingen, die direct verwijderd moet worden en dat zou u ook moeten doen.

VideoX wordt verspreid gekoppeld aan andere, gratis applicaties. Het wordt achter uw rug om geïnstalleerd en daarom denken vele computergebruikers dat het een virus is. Het is op zich geen gevaarlijk virus, maar het kan wel tot een aantal behoorlijke cyberveiligheidsproblemen leiden. Dit gezegd hebbende, als u wilt vermijden dat deze ongewenste applicatie op uw computer geïnstalleerd wordt, moet u heel voorzichtig zijn wanneer u gratis programmaatjes installeert. Sla geen stappen over van het installatieproces en kies voor een aangepaste of geavanceerde installatiemodus. Zoek naar verborgen aanvinkhokjes en verzeker u ervan dat er geen extra, ongewenste applicaties geïnstalleerd worden. Voor het geval dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u ten zeerste aan deze te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma, zoals Spyhunter of malwarebytes. Deze zullen VideoX binnen de kortste keren herkennen en verwijderen. Een andere optie, als u dit liever zelf wilt doen, kunt u ons stappenplan voor de verwijdering van VideoX hieronder volgen.

Zo komt u van VideoX af

Gebruik het Configuratiescherm om de voornaamste onderdelen en installatieprogramma’s van VideoX te verwijderen.

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Windows XP/Vista/7 open Start -” Configuratiescherm, Programma’s, Een programma verwijderen of Verwijderen. Windows 8 type Configuratiescherm in het zoekvenster en zoek daarna naar Programma-installatie ongedaan maken. Het kan zijn dat u in beide gevallen moet verifiëren dat u de beheerder bent van deze PC.
 2. Zoek naar VideoX en /of andere soortgelijke onderdelen in de lijst met programma’s. Ik raad u aan standaard Yontoo, WebCake en alles dat te maken heeft met “savings” of “coupon” te verwijderen. Wanneer u Anti-Malware Programma’s als Spyhunter of Stopzilla een scan laat maken van uw computer, geeft u dit ook een goed beeld welke programma’s u ook zou moeten verwijderen.
 3. Sluit Configuratiescherm.

VideoX verwijderen uit Internet Explorer

 1. Druk op het Moersleutel pictogram -> Add-ons Beheren.
 2. Bekijk Werkbalken en extensies. Verwijder alles wat te maken heeft met VideoX en andere onderdelen die u niet kent en niet gemaakt zijn door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
 3. Klik op Sluiten.

VideoX verwijderen uit Firefox

 1. Type about:addons in de adresbalk.
 2. Bekijk de lijst met Extensies en Add-ons en verwijder alles wat te maken heeft met VideoX en onderdelen die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en deze is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, heeft u deze waarschijnlijk niet nodig.
 3. Een andere mogelijkheid is om Firefox te herinitialiseren: ga naar Firefox -> Help (voor OSX gebruikers Help in het menu) -> Probleemoplossingsinformatie. Daarna Firefox herinitialiseren.

VideoX verwijderen uit Chrome

 1. Type chrome://extensions in de adresbalk.
 2. Bekijk de lijst met extensies en verwijder de programma’s die u niet nodig heeft, vooral die die lijken op VideoX. Als u hier niet zeker van bent, kunt u ze tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.

Wat u ook kunt doen, is chrome://settings in de adresbalk typen, op Geavanceerde instellingen weergeven klikken, naar beneden scrollen en op Browserinstellingen herstellen klikken.

Automatische tools VideoX verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected VideoX files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

VideoX schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
september 5, 2014 19:52, september 5, 2014 19:52
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *