VitalBrowserHelper - Hoe Te Verwijderen?

 

VitalBrowserHelper probeert een beeld te creëren van een betrouwbaar en handig hulpmiddel, maar dat is niet de waarheid. Deze applicatie is kwaadaardig – het wordt gecategoriseerd als adware. Eens binnen, zal het uw webbrowsers overspoelen met vervelende advertenties.

Als u recentelijk hebt ontdekt dat uw computer is geïnfecteerd door dit virus, maar geen idee heeft hoe zich ervan te ontdoen, dan bent u op de juiste plek terechtgekomen. In dit artikel zullen we u voorzien van gedetailleerde instructies voor het verwijderen van VitalBrowserHelper op manuele en automatische wijze. Dus u kan kiezen welke verwijdermethode u gebruikt.

Als u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van virussen als VitalBrowserHelper, raden we u aan om het automatisch te doen. Het is sneller en gemakkelijker. Download simpelweg een betrouwbaar anti-malware programma als Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, installeer het op uw computer en voer een scan uit over alle bestanden op uw harde schijf. Het zal het virus in enkele minuten detecteren en elimineren. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus het is handig om geïnstalleerd te houden. U kan indien gewenst andere anti-malware gebruiken naar uw keuze.

Indien u verkiest om dit manueel uit te voeren, kan u een kijkje nemen onder dit artikel. Daar vindt u een handleiding voor het stap-voor-stap handmatig elimineren van VitalBrowserHelper. We hebben het ontworpen om u te assisteren tijdens het ingewikkelde verwijderproces. Als u alle stappen correct uitvoert, zal u VitalBrowserHelper zelf kunnen verwijderen.

Als u problemen ondervindt tijdens de verwijdering, contacteer ons dan gerust via de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden. Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van VitalBrowserHelper, kan u verder lezen in dit artikel.

Over de VitalBrowserHelper adware

VitalBrowserHelper wordt gecategoriseerd als een adware want het is ervoor gekend om advertenties weer te geven. Deze advertenties van VitalBrowserHelper komen in allerlei vormen voor zoals pop-ups, pop-unders, banners en in-tekst advertenties. Ook kan steeds een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser.

Meestal verschijnen advertenties weergegeven door VitalBrowserHelper op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. U zal aangeboden worden om bepaalde producten of diensten aan te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Laat u niet vangen door deze truc – meestal zijn de aanbiedingen nep. Ze proberen enkel om uw aandacht te winnen en u zo op artikels te laten klikken. We raden u niet aan om dat te doen.

Als u toch op een advertentie weergegeven door VitalBrowserHelper klikt, zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

VitalBrowserHelper werkt als een advertentienetwerk voor cybercriminelen. Aangezien zij worden geband van legitieme websites, gebruiken ze adware zoals deze om hun websites te promoten en er webverkeer heen te leiden. Dus als u VitalBrowserHelper geïnstalleerd houdt op uw computer, zullen cybercriminelen in staat zijn om u rechtstreeks in uw webbrowser te bereiken op een dagdagelijkse basis. Dat is gevaarlijk.

Distributiemethoden van de VitalBrowserHelper adware

U kan door deze malware geïnfecteerd geraken door het simpelweg downloaden en installeren van bepaalde gratis software van het internet. Als u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat VitalBrowserHelper mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarover wordt gewaarschuwd. Als u dit wil voorkomen, moet u steeds genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software en uw computer beschermen met een betrouwbaar anti-malware programma.Automatische tools VitalBrowserHelper verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected VitalBrowserHelper files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van VitalBrowserHelper advertenties

Hoe VitalBrowserHelper te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals VitalBrowserHelper installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan VitalBrowserHelper .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder VitalBrowserHelper van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan VitalBrowserHelper en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan VitalBrowserHelper, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top VitalBrowserHelper verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan VitalBrowserHelper. Klik op het icoon met de prullenbak naast VitalBrowserHelper of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan VitalBrowserHelper, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top VitalBrowserHelper verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan VitalBrowserHelper of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met VitalBrowserHelper, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe VitalBrowserHelper verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou VitalBrowserHelper van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top VitalBrowserHelper verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij VitalBrowserHelper. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met VitalBrowserHelper, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding VitalBrowserHelper

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
november 13, 2015 10:34, november 13, 2015 10:34
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *