Wawsearch.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Websites die domineerden als browser voorkeuren worden niet langer getoond? Werden vorige startpagina’s, nieuwe tabbladen of standaard zoekmachines vervangen door een vreemd domein? Wijzigt je adresbalk plots in Wawsearch.com? Door het positief beantwoorden van tenminste twee van deze vragen, bevestig je geleidelijk de waarheid over je apparaat. De Wawsearch.com URL leidt naar een zoek netwerk dat niet de beste reputatie heeft onder beveiligingsonderzoekers. De situatie is net het tegenovergestelde omdat het aangeeft dat deze site een browser hijacker is, die systemen binnendringt zonder toestemming van de gebruikers. Het getransfereerd worden van het ene domein naar het andere tijdens het surfen is niet een teken dat je apparaat goed verzorgt wordt. Het is meer een stille waarschuwing over een mogelijke infectie met een malware parasiet. Als dit waarheid blijkt te zijn, moet je voorzichtig zijn en de nodige hulp vragen. Je kan, bijvoorbeeld, een betrouwbare beveiligingsonderzoeker contacteren om je te helpen bij het verwijderen van het Wawsearch.com virus en je tips te geven om gelijkaardige infecties in de toekomst te vermijden. Je kan een berichtje achterlaten in de onderstaande commentaar sectie om je situatie uit te leggen aan ons. Natuurlijk helpen we elke bezoeker die hulp nodig heeft zo snel mogelijk verder.

Details die het weten waard zijn over het Wawsearch.com virus

Men kan het Wawsearch.com virus makkelijk toewijzen aan een specifieke malware groep: het behoort van nature toe aan de hijackware categorie. Met het lezen van het eerste deel van ons artikel werd je al geïntroduceerd aan het concept van browser hijackers en hun voornaamste doel. Deze sectie gaat nog dieper in op het probleem en informeert je over bijkomende tegenslagen, dankzij het Wawsearch.com virus. Onze eerdere verklaringen gingen reeds over het probleem van de omleidingen, maar bleven eerder oppervlakkig. Gewoon omgeleid worden naar veilige domeinen is iets dat we zouden omarmen. We begrijpen echter niet hoe hackers zo verachtelijk kunnen zijn dat ze mensen omleiden naar domeinen die malware geladen zijn.

Bovendien is de aanwezigheid van aanklikbare advertenties die potentieel kwaadaardige uitvoeringsbestanden kunnen uploaden evenzeer onbegrijpelijk. Beide eigenschappen kunnen de reden voor een virus zijn, dat je pc beïnvloed. Internetgebruikers zouden de goede gewoonte moeten aankweken om online reclame te negeren. Het Wawsearch.com virus zal roekeloos partners selecteren, zolang als zijn ontwerpers geld van hen ontvangen. Daarom kan men twijfelen aan de veiligheid van de links die gepresenteerd worden in de zoekresultaten. Google wordt aangegeven als de hoofdleverancier van de resultaten pagina’s, maar het Wawsearch.com virus zal geen mogelijkheid missen om de links van zijn partners eraan toe te voegen. Een bijzonder aspect aan dit zoek netwerk is dat het een sectie, genaamd “Privacy Belied” heeft. Er wordt echter geen document getoond daar de link mensen gewoon transfereert naar een andere tab met hetzelfde Wawsearch.com zoek netwerk.

Mogelijke trucjes voor het overbrengen van het Wawsearch.com virus

We twijfelen er sterk aan dat het Wawsearch.com virus zelf zijn strategie voor het verdelen ervan bedacht. Waarschijnlijk kiest het ervoor om verspreid te worden zoals gelijkaardige potentieel ongewenste toepassingen dit doen. Je kan deze browser hijacker ontvangen na het downloaden van een gratis browser extensie, add-on, omzetter, video speler enz. Het is van cruciaal belang om te controleren of de installatie correct verloopt, zonder verdachte kenmerken. Controleer, bijvoorbeeld, of het programma je bijkomende programma’s ter installatie gaat aanbieden die verondersteld worden je apparaat te verbeteren. In werkelijkheid kan je opgescheept worden met een boel POT die enkel maar je systeem vertragen. Blijf ook weg van potentieel gevaarlijke sites aangezien deze schadelijke scripts kunnen bevatten.

Mensen nemen hun toevlucht tot Reimage, Spyhunter of Hitman als ze te weten komen dat hun cyber veiligheid bedreigt werd door virussen. Het Wawsearch.com virus zal worden verwijdert na een deftige scan. Een handmatige verwijdering behoort ook tot de mogelijkheden en de richtlijnen hiervoor vind je hieronder.Automatische tools Wawsearch.com virus verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Wawsearch.com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Wawsearch.com virus

Hoe Wawsearch.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Wawsearch.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Wawsearch.com virus en gerelateerde parasieten als Searchweb.xyz virus , Loadstart.net virus , Blankpage3.ru virus , Search.follysway.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Wawsearch.com virus van uw browsers

  Top Hoe Wawsearch.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Wawsearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Wawsearch.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Wawsearch.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Wawsearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Wawsearch.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Wawsearch.com virus van de lijst.

Hoe Wawsearch.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Wawsearch.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Wawsearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Wawsearch.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Wawsearch.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Wawsearch.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Wawsearch.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Wawsearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Wawsearch.com virus schermafbeeldingen

 
     
 
 
december 19, 2016 07:46, december 19, 2016 07:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *