Websearch.relevantsearch.info Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Websearch.relevantsearch.info virus is een browserkaper die kan worden toegevoegd aan de browsers Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. Het programma komt binnen samen met de installatie van gratis software dat u van het internet kunt downloaden. Eenmaal wijzigt het programma uw startpagina en standaardzoekmachine. Als uw computer met het virus besmet is geraakt dan zult u het in uw browser opmerken.

Het hoofddoel van het Websearch.relevantsearch.info virus is een aantal websites te promoten en de bezoekersaantallen te vergroten. Het toont daarom deze pagina’s in uw zoekresultaten en zorgt ervoor dat u steeds naar de pagina’s wordt omgeleid. Allereerst stoort het u tijdens uw computerwerk en ten tweede kan het Websearch.relevantsearch.info virus u omleiden naar schadelijke websites waardoor uw systeem besmet kan raken met virussen.

Veiligheidsexperts raden ten zeerste aan om voorzichtig te zijn wanneer u programma’s op uw computer download. Wanneer u goed oplet kunt u de installatie van vele ongewenste programma’s voorkomen. Controlleer altijd de installatiestappen van de gratis software die u heeft gedownload. Vaak komen dit soort programma’s binnen in een bundel met de software die u eigenlijk wilt. Ontvink alle vakjes waar andere toepassingen worden aangeboden. Als u denkt dat de aangeboden programma’s voordelig voor u zijn, doe dan eerst online onderzoek voordat u ze daadwerkelijk downloadt..

U zult het Websearch.relevantsearch.info direct van uw computer moeten verwijderen zodra u het op uw systeem aantreft. Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder het uit de programmalijst. Het is van groot belang dat u alle programma’s die samen met de kaper zijn geïnstalleerd van uw computer verwijderd omdat sommigen het virus opnieuw zullen downloaden of de browserinstellingen herstellen. Scan uw computer met Spyhunter omdat deze dit soort programma’s goed kan opsporen.

U moet ook uw browsertoevoegingen van  Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome controleren. Wanneer u Websearch.relevantsearch.info niet in de lijst aantreft, moet u gebruik maken van een anti-malwareprogramma zoals Spyhunter en een scan uitvoeren. Het verwijderen van het programma herstelt uw originele instellingen van zoekmachines niet. U dient dit handmatig te doen en afhankelijk van welke browser u gebruikt, kunt u onderstaande instructies opvolgen:

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld.
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen.
 3. Verwijder Websearch.relevantsearch.info uit de lijst.

Voor Firefox:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen.
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 5. Zoek op “browser.newtab.url”. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een niet tabblad opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in uw browser.
 2. Kies Instellingen.
 3. Kies Instellingen →  Zoekmachines Beheren.
 4. Verwijder alle overbodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies bij opstarten “De pagina Nieuw Tabblad openen (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Websearch.relevantsearch.info virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Relevantsearch Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Gerelateerde foto's

 
related image #1 from Websearch.relevantsearch.info virus
     
 

Over de auteur

 
oktober 20, 2013 14:47, oktober 20, 2013 14:47
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *