Wisersearch.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Wisersearch.com virus is een browserkaper dat op uw systeem geïnstalleerd kan worden wanneer u gratis software van het internet downloadt. Om deze vervelende toepassingen te voorkomen moet u beter opletten tijdens de installatieprocessen van de gratis programma’s. Computergebruikers zijn vaak ongeduldig en willen het installatieproces zo snel mogelijk beëindigen en drukken daarom vaak op de knop ‘Volgende’ zonder de stappen door te lezen. Als u deze stappen echter zorgvuldig doorneemt ziet u dat er vaak automatisch vinkjes ingeschakeld zijn die extra programma’s aanbieden of melden dat ze uw startpagina wijzigen. Als u deze vinkjes niet uitschakelt kunt u ongewenste programma’s op uw systeem krijgen. 

Het Wisersearch.com virus wordt vaak samen met muziekspelers, videospelers of videorecorders geïnstalleerd. Eenmaal binnen wijzigt het uw huidige startpagina en standaardzoekmachine. Wisersearch.com lijkt op een reguliere zoekmachine, maar het voegt vele gesponsorde links toe aan uw zoekresultaten en veroorzaakt vele omleidingen. Het is bekend dat WiserSearch verspreid wordt door OfferMosquito. 

Veiligheidsexperts raden aan om dit soort toepassingen van uw systeem te verwijderen omdat u niet zit te wachten op vervelende omleidingen als u het internet opgaat of zoekopdrachten invoert. Bovendien zult u overspoeld worden met pop-ups en zal het verbinding proberen te maken met schadelijke pagina’s. Om het Wisersearch.com virus te verwijderen moet u naar het Configuratiescherm gaan. Het wordt aangeraden om een betrouwbaar anti-spywareprogramma te gebruiken om een volledige systeemscan uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat de kaper en alle bijbehorende bestanden worden verwijderd. 

Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder het uit de programmalijst. Het wordt aangeraden om ALLE programma’s te verwijderen die geïnstalleerd zijn op de dag dat de problemen begonnen zijn. Sommige versies van dit virus installeren software die het wijzigen van browserinstellingen tegenhoudt. Om deze te herkennen kunt u een scan uitvoeren met Spyhunter of een ander betrouwbaar anti-spywareprogramma. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen. 

Hoe u het Wisersearch.com virus uit Internet Explorer kunt verwijderen: 

1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;

2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;

3. Verwijder Wisersearch.com uit de lijst. 

Hoe u het Wisersearch.com virus uit Firefox kunt verwijderen: 

1. Verwijder de overbodige en onbekende browsertoevoegingen of schakel ze uit;

2. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;

3. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

4. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

5. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

6. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt als u een nieuw tabblad opent.

7. Wanneer de instellingen steeds hersteld worden en de scans van uw anti-malwareprogramma schoon terugkomen, doe dan het volgende: Sluit Firefox, open de Bestandsverkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam er dan van en start Firefox opnieuw op. Herhaal bovenstaande stappen. 

Hoe u het Wisersearch.com virus van Google Chrome kunt verwijderen: 

1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;

2. Kies Instellingen;

3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;

4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;

5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Wisersearch.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Wisersearch.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Verwijdering handleiding Wisersearch.com virus

 
Processen:
 

Wisersearch.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
december 11, 2013 15:49, december 11, 2013 15:49
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *