Worldonsearch.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Worldonsearch.com is één van die browser hijackers die in hogere mate misleidend is dan normale browser hijackers. Zijn hoofd zoekpagina bevat geen advertenties of snelkoppelingen. Deze nep zoekmachine kopieert de kleuren van Google voor zijn logo boven de zoekbalk, welke zelf het Google Custom Search label bevat. Als je een willekeurige zoekopdracht invoert, krijg je dezelfde resultaten met hetzelfde label in een groot lettertype en het woord Google in zijn normale kleuren. In het begin van de Worldonsearch.com infectie kan enkel dit je doen twijfelen aan deze rogue zoekmachine.

Hoe werkt Worldonsearch.com?

Worldonsearch.com vind je terug op het 37.97.195.205 IP-adres. Andere kwaadaardige zoekmachines zoals Myinfosearch.biz en Hightsearch.com vind je ook terug op hetzelfde adres. Als het Worldonsearch.com een legitieme zoekmachine was, zou het zijn IP-adres niet delen met browser hijackers. Aangezien het dit wel doet, is dit een duidelijke aanwijzing dat de Worldonsearch.com zogenaamde zoekmachine een rogue zoekmachine is, beter bekent als een browser hijacker.

Worldonsearch.com functioneert als een browser extensie. Het wordt niet geassocieerd met een bepaalde browser. Je kan er dus naar omgeleid worden ongeacht de browser die je gebruikt. Zodra het op je computer raakt, past het, het register aan door er waarden aan toe te voegen, welke toelaten dat het geladen wordt bij het starten van je browser. De Worldonsearch.com kwaadaardige extensie wijzigt je browser instellingen onomkeerbaar. Deze wijzigingen blijven onomkeerbaar tot je de extensie samen met zijn registerwaarden van je pc verwijdert.

Worldonsearch.com is ontworpen om deze wijzigingen aan je browser instellingen aan te brengen en te verschijnen telkens je de browser opent, omdat het een toepassing is die je specifieke inhoud moet tonen. Het woord specifiek refereert hier naar reclame. Zolang deze inhoud getoond wordt – worden je browser instellingen verplicht een metamorfose te ondergaan – de Worldonsearch.com browser extensie zal tevens illegaal blijven.

Aangaande de reclame die het Worldonsearch.com programma toont – het verrechtvaardigt het programma niet. De advertenties die je te zien krijgt zijn sites van derden, die geen verantwoording moeten afleggen tegen de ontwerpers van Worldonsearch.com. Dit heeft tot gevolg dat deze browser add-on makkelijk uitgebuit kan worden door cyber criminelen, die virussen willen verspreiden via geïnfecteerde advertenties. Aan de andere kant toont het ook reclame domeinen van derden in de zoekresultaten. Je krijgt dus een dubbele portie scam inhoud, wat kan leiden tot een beveiligingslek.

Hoe infecteert Worldonsearch.com je pc en hoe het verwijderen?

Worldonsearch.com behoort toe aan de types van apps, die zeer waarschijnlijk niet rechtstreeks en vrijwillig gedownload worden door de gebruiker. Je kan met moeite zijn officiële site vinden of een secundaire site die je deze toepassing aanbiedt om te downloaden. Worldonsearch.com wordt op je pc geïnstalleerd gekoppeld aan andere programma’s, welke helaas niet gespecifieerd kunnen worden. Men is nog niet te weten gekomen welke toepassingen de Worldonsearch.com hijacker meebrengen. Je kan altijd echter iets vermoeden als je gratis software download en installeert. Om alle twijfels aangaande de aanwezigheid van Worldonsearch.com weg te nemen, gebruik je de Aangepaste of Geavanceerde installatie opties.

De Worldonsearch.com browser hijacker kan op de volgende twee manieren verwijdert worden. Je kan geautomatiseerde software zoals Reimage, Spyhunter of Malwarebytes gebruiken, of het programma zelf handmatig verwijderen. Als je een snelle en betrouwbare oplossing wilt en denkt aan de veiligheid van je apparaat in de toekomst, raden we je aan te kiezen voor een automatische verwijdering. Desalniettemin vind je aan het einde van dit artikel de handmatige verwijderingsinstructies.Automatische tools Worldonsearch.com Virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Worldonsearch.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Worldonsearch.com Virus

Hoe Worldonsearch.com Virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Worldonsearch.com Virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Worldonsearch.com Virus en gerelateerde parasieten als Searchqq.com Virus , Start.prss.to virus , Searchtabnew.com virus , Search.searchtp.com Virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Worldonsearch.com Virus van uw browsers

  Top Hoe Worldonsearch.com Virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Worldonsearch.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Worldonsearch.com Virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Worldonsearch.com Virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Worldonsearch.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Worldonsearch.com Virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Worldonsearch.com Virus van de lijst.

Hoe Worldonsearch.com Virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Worldonsearch.com Virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Worldonsearch.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Worldonsearch.com Virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Worldonsearch.com Virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Worldonsearch.com Virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Worldonsearch.com Virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Worldonsearch.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Worldonsearch.com Virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
november 19, 2016 07:24, november 19, 2016 07:24
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *