ZoomyLib - Hoe Te Verwijderen?

 

ZoomyLib is weer maar eens een andere kwaadaardige toepassing die je niet op je pc mag laten staan. Het staat officieel geregistreerd als een adware, dus van zodra het geïnstalleerd is zal het je browsers overspoelen met allerlei advertenties. Deze advertenties zijn niet enkel vervelend maar ook kwaadaardig.

Het is niet zo moeilijk om te zien of je pc geïnfecteerd is of niet omdat advertenties die getoond worden door ZoomyLib het label “Advertenties door ZoomyLib” of “Je gebracht door ZoomyLib” dragen. Als je deze dus te zien krijgt op je browser, kan je er zekeer van zijn dat je pc geïnfecteerd is en moet je dit oplossen.

Er zijn twee veel gebruikte manieren om deze malware te verwijderen – je kan dit manueel of automatisch doen.

De meest efficiënte en makkelijkste manier om ZoomyLib te verwijderen is automatisch. Alles wat je moet doen is een betrouwbare anti-malware toepassing downloaden, zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, deze installeren en er een volledige scan mee uitvoeren van alle op je harde schijf opgeslagen bestanden. Het zou in een mum van tijd automatisch het virus moeten detecteren en verwijderen. Het zal ook je pc in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus loont het de moeite om het te laten staan. Je kan ook een andere anti-malware software gebruiken als je dit wilt.

Als je echter om de één of andere reden geen bijkomende anti-malware software wilt downloaden, kan je ZoomyLib ook manueel verwijderen. Dit proces kan ingewikkeld zijn en daarom hebben we een stap-voor-stap manuele verwijderingshandleiding voor ZoomyLib opgesteld om je te helpen – scroll helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk hem even. Als je erin slaagt om alle stappen correct uit te voeren zal je in staat zijn om zelf, manueel dit virus te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van ZoomyLib moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de ZoomyLib adware

Zoals we reeds voordien vermeld hebben, staat ZoomyLib geregistreerd als een adware, dus van zodra het geïnstalleerd is zal het allerlei advertenties tonen op al je browsers. Deze advertenties kunnen getoond worden in allerlei vormen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zlefs venster met daarop een advertenties geopend worden.

Het werkt zoals een browser add-on die toegevoegd kan worden aan bijna alle populaire browsers, inclusief Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

Het is net zoals een adverteer netwerk voor cyber criminelen – aangezien ze verbannen zijn van alle legitieme adverteer netwerken zoals Google of Facebook ads, gebruiken ze adware zoals deze om hun sites te promoten en er verkeer naar toe te leiden. Dit gezegd zijnde, als je ZoomyLib op je computer laat staan, kunnen allerlei hackers en scammers je rechtstreeks bereiken op je browser en dit op een dagelijkse basis wat zeer gevaarlijk is.

De distributiemethodes van de ZoomyLib adware

ZoomyLib wordt op dezelfde manier als de meeste andere adware verspreid – gebundeld met allerlei freeware die gedownload kan worden van op allerlei onbetrouwbare websites. Bijvoorbeeld, als je de één of andere media speler of PDF generator download en installeert van op een onbetrouwbare website, bestaat de kans dat ook ZoomyLib geïnstalleerd zal worden zonder dat je hiervoor gewaarschuwd wordt. Daarom moet je steeds het installatieproces van freeware aandachtig volgen.

Sla geen stappen over en kies voor de aangepaste of geavanceerde installatie indien mogelijk. Op deze manier krijg je alle beschikbare opties te zien en kan je de nodige wijzigingen aanbrengen. Het lezen van alle voorwaarden is ook steeds aangeraden. Als je tijdens de installatie merkt dat bijkomende software geïnstalleerd wordt waarvan je niet op de hoogte bent, voltooi de installatie dan niet – het kan ZoomyLib of een andere malware zijn.Automatische tools ZoomyLib verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected ZoomyLib files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van ZoomyLib

Hoe ZoomyLib te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals ZoomyLib installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan ZoomyLib en gerelateerde parasieten als Royal Raid .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder ZoomyLib van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan ZoomyLib en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ZoomyLib, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ZoomyLib verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan ZoomyLib. Klik op het icoon met de prullenbak naast ZoomyLib of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ZoomyLib, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ZoomyLib verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan ZoomyLib of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ZoomyLib, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe ZoomyLib verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou ZoomyLib van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top ZoomyLib verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij ZoomyLib. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ZoomyLib, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding ZoomyLib

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
februari 23, 2016 12:02, februari 23, 2016 12:02
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *