Zwankysearch.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Zwankysearch.com kan worden beschouwd als een rogue zoekmachine, een malware virus of een browser hijacker. Het doel van deze site is te functioneren als een aanvoerder van links naar andere domeinen terwijl tegelijkertijd het betrokken is bij het adverteren van producten, artikels, programma’s, updates, enquêtes en andere online inhoud.

Gesponsorde voorstellen en sites van derden zullen worden toegevoegd als de top keuzes in de resultaten voor zoekopdrachten en kunnen ook in allerlei vormen van online advertenties worden gepromoot. De relevantie, het nut en de veiligheid van de inhoud die beschikbaar gemaakt wordt via het Zwankysearch.com virus, is onzekere en voor discussie vatbaar.

Een meer gedetailleerde beschrijving van de nep machine

Het zoek platform is niet aansprakelijk of op welke manier dan ook verantwoordelijk voor de inhoud en links waarmee het akkoord gaat om ze te promoten via zijn service. Zulke aantijgingen zijn ongeldig aangezien een disclaimer wordt uitgelegd in de Gebruiksvoorwaarden. Elke bezoeker van Zwankysearch.com moet bereid zijn zich bekent te maken met dit document. Meer nog, mensen zullen niet het recht hebben om nieuwe domeinen toe te wijzen aan hun browser voorkeuren omdat de hijacker commando’s zal opstarten voor zijn zoekmachine te laten terugkeren van zodra het systeem wordt herstart.


Zwankysearch.com virus

Een belangrijk argument om deze zoekmachine te evalueren als een misleidende browser hijacker, is een kenmerk dat gebruikers aangaven te hebben ondergaan: het bezwaarlijk opduiken van dit zoek platform. Er werd vastgesteld dat het niet toegestane wijzigingen aanbrengt aan je browsers en weigert om weg te gaan.

De wijzigingen gebeuren zonder de gebruiker te waarschuwen en kunnen een abrupte verandering aan hun startpagina’s, standaard zoekmachines en nieuw tabblad teweeg brengen. Deze zullen niet langer degene zijn die jij gekozen had. Aan de andere kant kunnen de standaard instellingen van de browser dan weer wel ondersteund worden.


Zwankysearch.com virus

Als het gaat over het echt gebruiken van de zoekfunctie op deze site, moeten we drukken op het feit dat het nutteloos is. Elk ingevoerd trefwoord, leidt tot het weergeven van ongeveer 10 links waarvan geen enkele relevant of veilig is. Deze zoekmachine is vooral geobsedeerd met het tonen van de inhoud van zijn partners en ervoor te zorgen dat er verkeer gegenereerd wordt, vanwege een betaal-per-klik systeem.

Er wordt verondersteld dat de zoekmachine capabel is om toelating te krijgen om de sites die gebruikers bezoeken te wijzigen. Dit privilege kan misbruikt worden om advertenties van derden te injecteren op de domeinen van je voorkeur. De meeste gesponsorde artikels, enquêtes, updates, programma’s, technische support services, online winkel domeinen worden niet voor je entertainment getoond. De meerderheid van de advertenties zullen getoond worden om het inkomen te verhogen, sommige kunnen echter kwaadaardig zijn en geduldig wachten op een kans om kwaadaardige payloads op je apparaat te plaatsen.

Het verwijderen van een browser hijacker kan op twee manieren. De eerste vereist dat je bepaalde richtlijnen volgt, een reeks stappen uitvoert en hoopt dat de wijzigingen voldoende zullen zijn. Als je echter vreest dat gesponsorde inhoud je geïnfecteerd heeft met bijkomende infecties, is het waarschijnlijk beter om te kiezen voor een anti-malware tool, wat alle sporen van kwaadaardige activiteit zal ontdekken. Reimage en Spyhunter zijn wat van de beste beveiliging toepassingen op de markt.

Voor je iets download vanop het internet, moet je steeds alle voorwaarden lezen om er zeker van te zijn dat geen onnodige voorwaarden opgelegd worden. Het is mogelijk dat, eens toegevoegd, een gratis toepassing kan beginnen te werken als een adware of een browser hijacker.

Let daarom op dat een programma niet de toestemming krijgt om te beginnen met bezwaarlijke activiteiten. In het geval van hijackware, moet je erop letten dat het niet toegelaten wordt nieuwe browser instellingen in te stellen. Meer nog, ook bundelen kan betrokken zijn bij het verdelen van malware. Met dit in het achterhoofd, selecteer je dus best de geavanceerde/aangepaste installatiemethode zodat je al deze dubieuze programma’s kan weigeren.Automatische tools Zwankysearch.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Zwankysearch.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Zwankysearch.com virus

Hoe Zwankysearch.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Zwankysearch.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Zwankysearch.com virus en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Start-search.com virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Oursearching.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Zwankysearch.com virus van uw browsers

  Top Hoe Zwankysearch.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Zwankysearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Zwankysearch.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Zwankysearch.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Zwankysearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Zwankysearch.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Zwankysearch.com virus van de lijst.

Hoe Zwankysearch.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Zwankysearch.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Zwankysearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Zwankysearch.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Zwankysearch.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Zwankysearch.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Zwankysearch.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Zwankysearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

     
 

Over de auteur

 
juli 28, 2017 07:47, juli 28, 2017 07:47
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *