Footybase.com Virus - Hoe te verwijderen?

 

Footybase.com kan eruitzien als een zoekmachine, maar het programma bezit niet de basis eigenschappen van zoekmachines, wat het uitvoeren van de zoekopdracht is. Zijn logo is Search, gekleurd in de kleuren van Google. De kleine zoekbalk bevat de omschrijving Google Custom Search. Dit betekent echter niet dat de Footybase.com toepassing ontworpen werd door Google of er aan gerelateerd is, God helpe! De ruimte onder het zoekveld is niet leeg, het wordt ingenomen door het reclame venster, wat zich in het centrum van de hoofd zoekpagina van de Footybase.com nep zoekmachine of, met andere woorden, browser hijacker bevind.

Over de Footybase.com Browser Hijacker

De volledige URL van de Footybase.com browser hijacker is Footybase.com/search.php. Deze kwaadaardige URL wordt elke keer geladen als je de browser start, nadat het programma zijn weg vond op je computer. Vervolgens wordt, Footybase.com je standaard startpagina, zoekmachine en nieuw tabblad zonder hiervoor je toestemming te vragen. Zoals je merkt, vertoond dit programma een opstandig en vervelend gedrag net zoals een moeilijke tiener. De Footybase.com rogue toepassing zal zijn bestanden verspreiden net zoals vuile kleren doorheen gans je systeem. Het zal ook registerwaarden toevoegen. Dit alles om de Footybase.com extensie zo stevig mogelijk toe te voegen aan je browser.

De Footybase.com hijacker doet zich voor als een zoekmachine om zo advertenties van derden – zijn partners – te kunnen tonen. Net zoals deze partijen, is hun inhoud het laatste dat je mag vertrouwen. Het zijn duistere adverteerders, die je niets nuttigs te bieden hebben, wat ze je ook mogen beloven. Hun aanbiedingen zijn nep. De advertenties, die deze aanbiedingen bevatten, zijn vaak geïnfecteerd. Ze kunnen zelfs op legitieme Google sites opduiken, of ze kunnen zich bevinden op hun eigen terrein, de donkere domeinen van derden, welke zij aan zij staan met de authentieke websites van Google, als je een zoekopdracht uitvoert met deze rogue zoekmachine. Footybase.com is valse profeet, die je naar kwade wegen leidt, waar cyber plagen op de loer liggen.

Hoe raakt de Footybase.com Browser Hijacker op je computer en hoe verlamt het hem?

Heb je ooit een porno site bezocht, gespeeld op en online spelletjes platform of geklikt op een advertentie aangeboden op sociale media pagina’s? Dan kan je de pc geïnfecteerd hebben met het kwaadaardige Footybase.com programma. Heb je ooit gratis software gedownload door gewoon op “volgende” te klikken? In dit geval kan je ook de Footybase.com hijacker op je apparaat gebracht hebben. Terwijl er algemene aanbevelingen bestaan om dubieuze domeinen te mijden of het klikken op verdachte advertenties, bestaan er ook voor het veilig downloaden en installeren. Deze richtlijnen geven aan dat de te gebruiken setup procedure de Geavanceerde (Aangepaste) is om de POT – potentieel ongewenste toepassingen – uit de installer te verwijderen.

Tegen deze tijd kan je misschien reeds wat geïrriteerd, of zelfs woedend, zijn omdat de Footybase.com POT zich reeds een tijdje op je computer bevind en je wil horen hoe het te verwijderen nadat het geïnstalleerd werd. Gebruik automatische tools. We raden je aan om Reimage, Spyhunter of Stopzilla te gebruiken, deze hebben bewezen succesvol te zijn bij het verwijderen van deze malware, dit omdat de handmatige verwijdering vereist dat je door de kern van he =t system gaat, wat een heel werkje kan zijn voor een onervaren gebruiker. Je kan echter hieronder nog steeds de gratis handleiding vinden voor het handmatig verwijderen van de Footybase.com browser hijacker.


Automatische tools Footybase.com Virus verwijderen

 

Andere hulpmiddelen

 
  0   0
    Spyhunter
  0   0
    Malwarebytes’ Anti-Malware
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Footybase.com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Footybase.com Virus

Hoe Footybase.com te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Search.php Virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Climbon.top van uw browsers

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Footybase.com Virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Footybase.com Virus uit het doelveld.

  Top Hoe Footybase.com Virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Footybase.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Footybase.com Virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Climbon.top of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Footybase.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Footybase.com Virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Footybase.com Virus van de lijst.

Hoe Footybase.com Virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Climbon.top Virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Climbon.top, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Footybase.com Virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Search.php Virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Footybase.com Virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Footybase.com Virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Footybase.com, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Footybase.com Virus schermafbeeldingen

 
     

About the author

 
december 3, 2016 07:28, december 3, 2016 07:28
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *