“Firefox requires a manual update” scam - Hoe te verwijderen

De “Firefox requires a manual update” scam is een zeer goed ontworpen landingspagina die mensen ertoe aanzet een update te installeren voor hun Mozilla Firefox browser. Dit is echter niets anders dan een grote zwendel, en het kan aangeboden worden in het Engels, Spaans, Italiaans, Frans en andere talen.

We hebben reeds ettelijke gelijkaardige meldingen te zien gekregen, zoals “Urgent Firefox Update” en “Firefox need to update immediately”. Deze nieuwe “Firefox requires a manual update” scam is een nieuwe aanpak en veel mensen zijn ervan overtuigd dat het legitiem is, zeker om dat het meer gesofisticeerd is dan voordien (Dont Fall For Fake Browser Update Warnings).

“Firefox requires a manual update” scam zal stiekem een kwaadaardige extensie installeren


Firefox requires a manual update scam

De ontvangers van deze “Firefox requires a manual update” nep update vertelden dat het zeer moeilijk was om aan deze site te ontsnappen. Dit komt omdat het script een iframe herlaadt, welke automatisch een post aanvraag verstuurd aan andere pagina’s. Hierdoor kunnen gebruikers dit misleidend bericht niet afsluiten. Daarnaast is het ook mogelijk dat Mozilla Firefox het doelwit vormt omdat sommige browser extensies of andere toepassingen op de computer geïnstalleerd kunnen worden zonder toestemming. Ook zullen, de onbekende extensies/programma’s zeer opdringerig zijn en je privacy schenden (Browser Extensions Are a Privacy Nightmare: Stop Using So Many of Them).

Als je per ongeluk ergens op de “Firefox requires a manual update” scam klikt, zal het bericht over het volledige scherm getoond worden en start de installatie van de kwaadaardige extensie. Enkel dan kunnen mensen deze website voorgoed verlaten. De rogue update probeert om de v15_15.0.xpi add-on te installeren welke momenteel nog niet gedetecteerd wordt door anti-malware toepassingen. Zodra de extensie werd geïnstalleerd, zal het alle gebruikers via hun gerelateerde links leiden. Dit betekent dat als iemand op een gepromote site klikt, de beheerders van de extensie geld verdienen.

Wat ook verontrustend is, is dat we ontdekt hebben dat de extensie die geïnstalleerd wordt door de “Firefox requires a manual update” scam, kan starten met crypto-mining. Dit betekent dat je Mozilla Firefox stiekem crypto-munteenheden zal minen voor de verdachte hackers. Het gebruiken van extensies voor het minen is geen gloednieuwe strategie. We hebben reeds een gelijkaardige situatie, maar toen was Google Chrome het doelwit.

Tenslotte werd er ook opgemerkt dat de “Firefox requires a manual update” nep update cookies op computers plaatst. Hierna, kunnen je online activiteiten getraceerd worden en je persoonlijk identificeerbare informatie kan gelekt worden aan verdachte bronnen. Je vraagt jezelf misschien af: waarom zouden hackers zoveel moeite doen om een browser extensie te installeren? Wel, de verdachte add-on zal in staat zijn om advertenties te tonen, Crypto-currencies te minen, je online activiteiten te traceren en wijzigingen aan te brengen aan de sites die je bezoekt. Deze illegale activiteit legt de misdadigers zeker geen windeieren. We hopen daarom ook dat je dit artikel op tijd gevonden hebt. Als je dit rogue bericht te zien krijgt, klik er dan alsjeblieft niet op omdat dit het installatieproces automatisch zal opstarten.

Hoe jezelf beschermen tegen scams zoals de “Firefox requires a manual update” nep update?

Als eerste, installeer geen onbekende programma’s aangezien deze degene kunnen zijn die misleidende online inhoud genereren. Probeer ook om gebundelde programma’s te vermijden. Hiervoor kies je best steeds voor de geavanceerde/aangepaste installatiemethodes en weiger je de installatie van meer dan één programma. De “Firefox requires a manual update” scam kan je echter ook gepresenteerd worden omdat je een rogue domein bezocht. Dit kan een pornografische, gok of online streaming site zijn, welke vaak advertenties tonen van verdachte adverteerders of zelfs hackers.

Om te ontsnappen aan “Firefox requires a manual update”, open je het Windows Taakbeheer en sluit je het Mozilla Firefox proces. Daarna moet je een betrouwbare AdBlocker installeren om dit type van advertenties te vermijden. Controleer ook of het geen onbekend programma is dat dit bericht genereerd. Zoek naar verdachte programma’s op je computer en verwijder ze via het Controle Paneel. Richtlijnen hiervoor vind je hieronder terug.

We raden je echter ten zeerste aan om je computer te beschermen tegen kwaadaardige software. Beveiligingsonderzoekers raden aan om een betrouwbaar anti-malware programma aan te schaffen om je besturingssysteem virusvrij te houden. Overweeg alsjeblieft om Spyhunter aan te schaffen voor het detecteren en verwijderen van malware. Als je gehecht bent aan je privacy en veiligheid, is dit een noodzakelijke voorzorg die genomen zou moeten worden door alle online.

Hoe “Firefox requires a manual update” scam te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals “Firefox requires manual update” scam installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan “Firefox requires a manual update” scam .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder “Firefox requires manual update” scam van uw browsers

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals %e2%80%9cfirefox Requires A Manual Update%e2%80%9d Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals %e2%80%9cfirefox Requires A Manual Update%e2%80%9d Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-firefox-requires-a-manual-update-scam

Removal guides in other languages

“Firefox Requires a Manual Update” Scam (en) 
Firefox requires a manual update 詐欺 (jp) 
Bedrägeriet “Firefox requires a manual update” (se) 
La estafa “Firefox requires a manual update” (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.