12kotov.ru virus - Hoe te verwijderen

12kotov.ru is een Russisch domein dat veel faciliteiten bevat. Van zodra je het bezoekt, krijg je rillingen van de webpagina zijn lay-out en een sterk instinctief gevoel van zijn onbetrouwbaarheid. De pagina lijkt nuttig met zijn wisselkoersen, dagelijkse horoscopen, weerberichten en nieuws feeds. We probeerden echter om de zoekfunctie van 12kotov.ru te gebruiken, en waren verrast dat we omgeleid werden naar go.mail.ru.

Over het 12kotov.ru virus

12kotov.ru werd gedetecteerd in juni 2016 en in drie maanden bewees het zijn doorzettingsvermogen om zo veel mogelijk apparaten te infecteren. Zulke browser hijackers zijn niet kwaadaardig omdat ze geen echte schade berokkenen zoals het vergrendelen van je scherm of het corrumperen van je bestanden. Het hoort thuis op de stapel van parasieten die hun schadelijke neveneffecten het infecteren met malware kunnen bevatten. Als je roekeloos domeinen bezoekt die gesponsord worden door het 12kotov.ru virus, kan je bestemming misschien niet zo veilig zijn als je zou willen. Het bezoeken van deze domeinen is op eigen risico. Je kan de schimmige kant van dit domein zien als je wat aandacht besteed aan de zogenaamde spelletjes die het zijn gebruikers aanbiedt onder de vorm van een banner. Meestal omvat dit aanstootgevende beelden waar je niet zou mogen op reageren. Als je dit toch doet kan je omgeleid worden nar een domein dat schadelijk kan zijn voor je apparaat.

Beveiligingsonderzoekers staan erop dat deze domeinen, die de DNS-instellingen van je browser wijzigen, browser hijackers (of hijackware) genoemd worden. Aangezien het 12kotov.ru virus nu net dit lijkt te doen, werd deze site geclassificeerd als een van deze rogue indringers. Het Russische bedrijf Beget Ltd, wat zich specialiseert in webhosting, domeinregistratie en andere faciliteiten is de stichter van de 12kotov.ru browser hijacker. Het kan ook worden beschreven als een omleiding virus, omdat zelfs al is je computer niet geïnfecteerd met deze specifieke malware, je nog te maken kan krijgen met willekeurige omleidingen naar deze site.


12kotov-ru-virus

Een ander virus dat echt lijkt op dit virus is Onepagesnews.net en je kan zien dat zelfs de lay-out van de startpagina er bijna identiek uitziet. Dit is een verdere rode vlag – deze website en add-on is helemaal niet betrouwbaar en kan voor allerlei cyberbeveiligingsproblemen zorgen.

Na het vinden van een manier om je computer te infecteren, wijzigt het 12kotov.ru virus snel je instellingen om van zijn domein je startpagina, nieuw tabblad en standard zoekmachine te maken. Vanaf deze handige posities, leidt het 12kotov.ru virus je zo veel als mogelijk is om naar zijn site om op die manier voor webverkeer te zorgen. Hoe meer mensen er geïnfecteerd worden hoe meer inkomsten ze kunnen genereren. Daarnaast worden ook de sponsors van 12kotov.ru gepromoot in de zoekresultaten. Wanneer je een zoekopdracht invoert, zijn de eerste links deze van de partners van het 12kotov.ru virus. Sommige van hen hebben misschien helemaal de bedoeling niet om schadelijk of opdringerig te zijn. De meeste domeinen echter die besloten hebben om 12kotov.ru te sponsoren, hebben niets goeds in gedachten. Bijvoorbeeld, rogue URL kunnen geïnfecteerd zijn me kwaadaardige programma’s die succesvol op je computer geplaatst worden (soms bezoeken mensen deze pagina’s vrijwillig, maar het gebeurt vaker dat de 12kotov.ru browser hijacker je automatisch omleidt naar zijn sponsors, zonder toelating).

Andere negatieve zaken kunnen zijn: traag taakbeheer door je computer, het traceren van je persoonlijke data en het infecteren met bijkomende kwaadaardige programma’s. Hoe langer je het 12kotov.ru virus zijn gangetje laat gaan, hoe meer problemen je zal ondervinden. Vanwege deze infectie op je pc kan je ook de volgende meldingen op je browser te zien krijgen: “Wachten op 12kotov.ru”, “Data transfereren van 12kotov.ru”, “Opzoeken van 12kotov.ru”, “Lees 12kotov.ru”, “Verbonden met 12kotov.ru”.

Hier vind je een video handleiding over hoe handmatig het 12kotov.ru probleem op te lossen voor de Google Chrome Microsoft Edge en Mozilla Firefox browsers. Denk er echter aan dat een scan met een professioneel anti-malware tool noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat je computer veilig is, zelfs als je erin slaagde om deze hijacker handmatig te verwijderen en het lijkt alsof alles in orde is.

Distributiemethodes van het 12kotov.ru virus

Er werd gemeld dat de 12kotov.ru browser hijacker samen met andere freeware of shareware kan worden geïnstalleerd. Gratis programma’s worden gebundeld met bijkomende software. Dit zijn meestal potentieel ongewenste toepassingen of virussen. Hackers kunnen hier perfect mee wegkomen omdat het legaal en vermijdbaar is. Je hoeft enkel te kiezen voor de geavanceerde/aangepaste installatiemodus. Deze modus voorziet je van een lijst met de aanbevolen software (dit is hoe men deze bijkomende software noemt) en geeft je de mogelijkheid om de toepassingen die je niet wenst te installeren uit te vinken. Het 12kotov.ru virus bevond zich waarschijnlijk ergens hier tussen en toen de gebruiker voor de basis modus koos werd alles automatisch geïnstalleerd.

Spyhunter hebben zichzelf reeds bewezen als het aankomt op het efficiënt en professioneel verwijderen van malware. Het 12kotov.ru virus zal door deze super ninja’s worden uitgeschakeld zonder verwijl. Een handmatige verwijdering is geweten niet gemakkelijk te zijn. Onze aanbeveling zou zijn om dit niet te doen als je in het verleden nog geen gelijkaardige taken hebt uitgevoerd.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals 12kotov Ru Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals 12kotov Ru Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het 12kotov.ru virus

Hoe 12kotov.ru virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals 12kotov.ru virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan 12kotov.ru virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder 12kotov.ru virus van uw browsers

TopHoe 12kotov.ru virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan 12kotov.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe 12kotov.ru virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan 12kotov.ru virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met 12kotov.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het 12kotov.ru virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de 12kotov.ru virus van de lijst.

Hoe 12kotov.ru virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan 12kotov.ru virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan 12kotov.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe 12kotov.ru virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beĆ«indigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe 12kotov.ru virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder 12kotov.ru virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent 12kotov.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-12kotov-ru-virus

Removal guides in other languages

12kotov.ru virus (en) 
El virus 12kotov.ru (es) 
12kotov.ru virus (it) 
12kotov.ru virus (dk) 
Der 12kotov.ru-Virus (de)  Flag of Germany
Virus 12kotov.ru (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.