12kotov.ru Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

12kotov.ru is een Russisch domein waarin veel faciliteiten verwerkt. Van zodra je dit bezoekt geeft de lay-out je reeds een vreemd gevoel en voel je instinctief aan dat het onbetrouwbaar. De pagina lijkt handig, met wisselkoersen, dagelijkse horoscoop, weersvoorspellingen en nieuws. Toen we echter probeerden om het zoek vak te gebruiken, wat voorzien wordt door, waren we zeer verrast omgeleid te worden naar go.mail.ru.

Over het 12kotov.ru virus

12kotov.ru werd gedetecteerd in juni 2016, dit is drie maanden geleden en het heeft bewezen volhardend te zijn in het proberen infecteren vaan veel. Zulke browser hijackers zijn niet kwaadaardig aangezien ze geen echte schade aanrichten zoals het vergrendelen van je scherm of het corrumperen van bestanden. Het hoort thuis bij de parasieten wiens neveneffecten kunnen zorgen voor onder andere malware infecties. Als je onvoorzichtig bent bijhet bezoeken van de domeinen die gesponsord worden door het 12kotov.ru virus, is je bestemming misschien niet zo veilig als je zou wensen. Bezoek dit domein op eigen risico. Je kan de duistere zaken van dit domein zien, door gewoon aandacht te schenken aan de zogenaamde spelletjes die het presenteert in de vorm van een banner. Meestal omvat dit aanstootgevende afbeeldingen waar je niet mag op reageren. Als je dit toch doet kan je getransfereerd worden naar een domein dat plannen smeed tegen je apparaat.


12kotov-ru-virus

Beveiligingsonderzoekers dringen er op aan deze domeinen, die browser instellingen wijzigen zonder toestemming, browser hijackers (of hijackware) te noemen. Aangezien het 12kotov.ru virus exact dat lijkt te doen, werd deze site geclassificeerd als één van deze rogue indringers. De stichter van de 12kotov.ru browser hijacker is Beget Ltd, een Russisch bedrijf dat specialiseerd in web hosting, domein registratie en andere faciliteiten.

Na het vinden van een manier om computers te infecteren, wijzigt het 12kotov.ru virus snel je instellingen om zijn domein in te stellen als je startpagina, nieuw tabblad en zoekmachine. Vanuit deze handige positie leidt het 12kotov.ru virus je zo veel als mogelijk is om naar zijn site om web verkeer te genereren. Hoe meer geïnfecteerde mensen, hoe meer het inkomen bedraagt. Daarnaast worden de sponsors van 12kotov.ru gepromoot in de zoekresultaten. Als je een zoekopdracht ingeeft, behoren de bovenste links toe aan derden, die gerelateerd zijn met het 12kotov.ru virus. Sommige van deze partners hebben misschien niet de intentie om schadelijk of opdringerig te zijn. Meestal zijn de domeinen, die besloten hebben om 12kotov.ru te sponsoren, niets goed van plan. Bijvoorbeeld, rogue URL kunnen geïnfecteerd zijn met kwaadaardige programma’s die succesvol op je pc geplaatst worden (soms bezoeken mensen deze pagina’s bewust, maar vaker leidt de 12kotov.ru browser hijacker ze automatisch om naar zijn sponsors zonder bevestiging van de gebruiker).

Andere nadelen kunnen zijn: traag taakbeheer van je computer systeem, onveilige advertenties, traceren van je persoonlijke data en het infecteren met bijkomende kwaadaardige programma’s. Hoe langer je het 12kotov.ru virus laat begaan, hoe meer problemen je systeem zal krijgen.

De distributiemethode van het 12kotov.ru virus

Men heeft gemeld dat de 12kotov.ru browser hijacker samen met andere freeware of shareware geïnstalleerd wordt. Gratis programma’s worden gebundeld met bijkomende software. Deze toevoegingen zijn meestal potentieel ongewenste toepassingen of virussen. Hackers kunnen hiermee succesvol wegkomen omdat het legaal is en eigenlijk vermeden kan worden. De gebruiker moet enkel kiezen voor de aangepaste/geavanceerde installatiemethodes. Deze voorzien je met de lijst van aanbevolen software (dit is hoe men de bijkomende software benoemt) en geven je de mogelijkheid om de toepassingen die je niet wilt installeren te deselecteren. Het 12kotov.ru virus stond waarschijnlijk in één van die stappen bij het voorbereiden van een gratis programma op gebruik, maar aangezien de standaard installatiemethode gekozen werd, werd alles automatisch geïnstalleerd.

Reimage, Spyhunter hebben zichzelf al bewezen efficiënte en professionele anti-malware tools te zijn. Het 12kotov.ru virus zal zonder moeilijkheden door deze drie super ninja’s verwijdert worden. Handmatig verwijderen kan maar is niet zo makkelijk. Onze aanbeveling zou zijn het niet te gebruiken indien je in het verleden nog geen gelijkaardige taken uitvoerde.Automatische tools 12kotov.ru virus verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals 12kotov.ru Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het 12kotov.ru virus

Hoe 12kotov.ru virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals 12kotov.ru virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan 12kotov.ru virus en gerelateerde parasieten als Start-search.com virus , Websearch.simplesearches.info virus , Oursearching.com virus , Qone8 virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder 12kotov.ru virus van uw browsers

  Top Hoe 12kotov.ru virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan 12kotov.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe 12kotov.ru virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan 12kotov.ru virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met 12kotov.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het 12kotov.ru virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de 12kotov.ru virus van de lijst.

Hoe 12kotov.ru virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan 12kotov.ru virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan 12kotov.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe 12kotov.ru virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou 12kotov.ru virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe 12kotov.ru virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder 12kotov.ru virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent 12kotov.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

12kotov.ru virus schermafbeeldingen

 
     
 
 
november 15, 2016 07:23, augustus 2, 2017 17:33
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *