30tab.com virus - Hoe te verwijderen

Het 30tab.com virus hoort, zonder twijfel, thuis in de malware categorie van de browser hijackers. Naast het nastreven van het voornaamste doel van hijackers (het bezetten van je browser voorkeuren), zijn er echter nog meer vreemde aspecten aan deze rogue zoekmachine. Als eerste, lijkt zijn interface wel heel erg op deze van Mysearch24.com.

Vanwege deze gelijkenissen kunnen we stellen dat beide browser hijackers ontworpen werden door dezelfde ontwerpers. De eigenschap waaraan we echter de meeste aandacht besteden is het feit dat het 30tab.com virus Blue Screen waarschuwingen zal tonen en mensen aanspoort hun computers te herstarten. Slachtoffers maakten ook melding van problemen met hun internetverbinding. Er kan worden aangenomen dat er meer technische ondersteuning scams geïntroduceerd zullen worden vanwege deze malware parasiet.


30tab.com virus

De 30tab.com browser hijacker zal je privacy schenden en je instellingen overnemen

Het 30tab.com virus genereert op voorhand zoekresultaten voor zoekopdrachten en het domein leest je IP-adres. Deze eigenschap geeft aan dat de zoekmachine promotionele inhoud wil tonen die relevant is in het land van de bezoeker. Dit noemt men ip-targeting en mensen refereren er meestal naar als smart display reclame (https://www.dbswebsite.com/blog/2016/03/16/ip-targeting-101-smart-display-advertising/). Met doelgerichte advertenties, kunnen adverteerders reclamecampagnes uitvoeren die de bedoelde ontvangers rechtstreeks aanspreken. Hoewel dit gezien kan worden als een positieve verandering en het de hoeveelheid aan overbodige advertenties kan beperken, is deze eigenschap ook niet steeds aangenaam.

Hoewel IP-adressen geen deel uitmaken van persoonlijk identificeerbare informatie, kunnen ze specifieke internetgebruikers accuraat identificeren. Dit gebeurt als IP-adressen, namen en andere informatie ook gekend is door derden. Het zou kunnen dat er in plaats van het tonen van een legitieme advertentie, JavaScript code een nep advertentie download in de vorm van een PNG afbeelding, en HMTL extraheert uit het commentaar veld van de afbeelding (Malware slings evil ads at PCs).

Dit kan hackers toelaten om kwetsbaarheden in het systeem uit te buiten en het besturingssysteem te gijzelen. Daarom is het bezoeken van domeinen zoals de 30tab.com browser hijacker en toelaten dat het advertenties/gesponsorde links toont niet de beste optie. Algemeen genomen, is het beter dat je geen online advertenties verkent aangezien zelfs legitieme websites malware-geladen inhoud kunnen bevatten.

Nadat je klikte op een resultaat voor de zoekopdrachten, kan het 30tab.com virus je omleiden naar verschillende websites die wat producten of andere items adverteren. Meestal kunnen gebruikers, omdat deze promoties gegenereerd worden door een onbekende bron, blootgesteld worden aan kwaadaardige, schadelijke, misleiden en gewoon slechte producten. Eén van de grootste problemen met het 30tab.com virus is, dat het continu omleidingen veroorzaakt naar onbekende websites (How can I remove redirection malware from my PC?). Aangezien hun betrouwbaarheid niet kan worden gecontroleerd, raden we je aan een meer betrouwbare zoekmachine dan dit te kiezen.

Wat kunnen gebruikers doen om de ongemakken van hijackers zoals het 30tab.com virus af te wenden?

Het 30tab.com virus kan samen met een andere freeware toepassing op je apparaat geïnstalleerd zijn. Mocht je het niet weten, het is belangrijk weg te blijven van softwarepakketten, zeker als ze op willekeurige sites worden aangeboden. Zorg er dus voor dat je steeds programma’s installeert die ontworpen warden door legitieme en betrouwbare auteurs. Bovendien zou je de tool ook moeten downloaden vanop zijn officiële site en niet vanop een onbekend domein.

Vermijdt het klikken op online advertenties omdat deze een infectie kunnen overbrengen. Er zijn echter ook gevallen waarbij drive-by downloads een belangrijke rol spelen in het overbrengen van malware. Dit betekent dat je niet op de hoogte zal zijn dat er een softwareprogramma op je apparaat werd geïnstalleerd. Het kan zonder je medeweten het Windows Register wijzigen en draaien op de achtergrond.

Voor het verwijderen van alle kwaadaardige dreigingen, bevelen we je aan om Reimage aan te schaffen. Dit beveiligingstool zal alle potentiele problemen oplossen en je apparaat in zijn meest efficiënte staat herstellen. Aangezien hackers steeds creatiever worden, hopen we ten stelligste dat je de mogelijkheid overweegt om je computer deftig te laten opruimen van alle problemen.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals 30tab Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals 30tab Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijder het 30tab.com virus van je systeem

Hoe 30tab.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals 30tab.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan 30tab.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder 30tab.com virus van uw browsers

TopHoe 30tab.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan 30tab.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe 30tab.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan 30tab.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met 30tab.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het 30tab.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de 30tab.com virus van de lijst.

Hoe 30tab.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan 30tab.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan 30tab.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe 30tab.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe 30tab.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder 30tab.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent 30tab.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-30tab-com-virus

Removal guides in other languages

30tab.com virus (en) 
El virus 30tab.com (es) 
Le virus 30tab.com (fr) 
30tab.com-Virus (de)  Flag of Germany
Vírus 30tab.com (pt) 
30tab.com ウイルス (jp) 
30tab.com virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.