Active Discount - Hoe te verwijderen

Active Discount

Active Discount is een kwaadaardige applicatie die zich voordoet als een handig hulpmiddel, maar eigenlijk gewoon een ander programma is dat advertenties weergeeft. Daarom wordt het officieel gelijst als adware. Aangezien het reist op een kwaadaardige manier, zal u het pas opmerken wanneer het al is geïnstalleerd op uw computer. Maar het is niet moeilijk op te merken, aangezien de advertenties weergegeven door Active Discount worden gelabeld met de slogan “Ads by Active Discount” of “Brought to you by Active Discount”. Dus als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, dan is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen.

Er zijn 2 manieren om deze infectie te elimineren – manueel en automatisch. Als u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van virussen, raden we u aan om dit automatisch uit te voeren. Download gewoonweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter of StopZilla en scan uw systeem ermee. Het zou de bedreiging automatisch moeten detecteren en verwijderen in enkele seconden. Ook zal het uw computer beschermen tegen gelijkaardige infecties in de toekomst. Het is dus handig om het geïnstalleerd te houden. U kan ook een andere anti-malware gebruiken naar uw keuze.

Indien u geen additionele anti-malware wil downloaden, kan u zich ontdoen van Active Discount op manuele wijze. Om u te assisteren in dit ingewikkelde proces, hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het handmatig verwijderen van Active Discount. Als u alle stappen zorgvuldig kan volgen, zal u in staat zijn om het virus zelf te elimineren.

Als u problemen ondervindt tijdens het verwijderen van de adware van uw computer, kan u steeds vragen stellen in de reageersectie onderaan. We zullen u helpen om het probleem op te lossen. Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van Active Discount, lees dan gerust verder in dit artikel.

Over de Active Discount adware

Deze applicatie is niet echt schadelijk zolang u niet op de advertenties ervan klikt. Maar deze taak kan moeilijk worden aangezien Active Discount heel wat advertenties weergeeft in al uw webbrowsers. Ze komen in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ook kan een nieuw tabblad of scherm worden geopend in uw browser op willekeurige momenten. Dat betekent dat u per ongeluk op zo’n advertentie kan klikken.

U kan ook doelbewust op een advertentie van Active Discount klikken, aangezien ze vaak aantrekkelijk zijn. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten en diensten aan tegen een aantrekkelijke prijs. Maar laat u niet vangen. Meestal is het gewoon een slimme truc om uw aandacht te winnen en u op zo’n advertentie te laten klikken. Als u dat doet, wordt u meteen omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers, waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers het slachtoffer kunnen worden van deze infectie. Het hoofddoel van Active Discount is u te laten klikken op die advertenties (de makers ervan worden betaald voor elke klik). Daarom passen ze die advertenties aan naar uw interesses. Om uw interesses te ontdekken, verzamelen ze heel wat informatie over u, zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadres. Dit is nog een ongewenst kenmerk van deze malware.

Distributiemethoden van Active Discount

U kan geïnfecteerd geraken door dit virus simpelweg via het installeren van software die gratis werd gedownload van het internet. Verscheidene gratis programma’s hebben installatieprogramma’s voor Active Discount mee gebundeld. Dus u moet aandachtig zijn tijdens de installatie van gratis software als u niet per ongeluk Active Discount wil installeren op uw computer.

Kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk en sla geen stappen over. Zo zal u alle mogelijke opties te zien krijgen en aanpassingen kunnen maken. Het lezen van alle algemene voorwaarden is een slim idee. Als u tijdens de installatie opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarover op de hoogte was, dan staat u dat best niet toe. Het is mogelijks Active Discount of een ander kwaadaardig programma.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Active Discount en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Active Discount en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van Active Discount advertenties

Hoe Active Discount te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Active Discount installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Active Discount .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Active Discount van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Active Discount en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Active Discount, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopActive Discount verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Active Discount. Klik op het icoon met de prullenbak naast Active Discount of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Active Discount, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopActive Discount verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Active Discount of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Active Discount, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Active Discount verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopActive Discount verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Active Discount. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Active Discount, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Active Discount

Removal guides in other languages

Active Discount (de)  Flag of Germany
Active Discount (fr) 
Active Discount (it) 
Active Discount (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.