ActSys - Hoe te verwijderen

ActSys

ActSys wordt officieel gelijst als een adware, daarom houdt u het best niet geïnstalleerd op uw computer. U kan geïnfecteerd geraken door andere virussen dankzij deze applicatie. Als u advertenties hebt opgemerkt die worden gelabeld met slogans als “Ads by ActSys” of “Brought to you by ActSys” in één van uw webbrowsers – dan is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u meteen de nodige acties ondernemen.

ActSys kan manueel of automatisch worden verwijderd. Indien u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van cyberinfecties, raden we u aan om dit automatisch uit te voeren. Het is gemakkelijker en efficiënter. Download een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter of Malwarebytes en installeer het op uw computer. Scan dan alle bestanden op uw harde schijf en het zal de bedreiging automatisch detecteren en in enkele seconden verwijderen. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties in de toekomst. Het is dus handig om geïnstalleerd te houden.

Maar als u om de één of andere reden geen additionele anti-malware software wil downloaden, kan u zich manueel ontdoen van ActSys. Om u te assisteren in dit ingewikkelde proces, hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het manueel elimineren van ActSys. U vindt het onder dit artikel. Volg alle stappen aandachtig en u zal in staat zijn om zich te ontdoen van deze malware.

Indien u problemen ondervindt tijdens het verwijderproces, stel dan gerust vragen in de reageersectie onderaan. We beloven ons best te zullen doen om u te helpen. Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van de ActSys adware, lees dan gerust verder.

Over de ActSys adware

Het wordt dan wel beschreven als een handige applicatie die u zal helpen om zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u allerlei coupons, aanbiedingen en commerciële links te geven, maar dit is niet waar. Het zal u geen tijd of geld besparen.

Het probleem is dat alle aanbiedingen worden weergegeven op een vervelende manier: webadvertenties. Ze kunnen worden getoond als een pop-up, pop-under, in-tekst advertentie of banner. Ook kan een nieuw tabblad of scherm worden geopend met een advertentie in uw webbrowser. Meestal verschijnen ze op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten aan tegen een aantrekkelijke prijs.

De advertenties kunnen aantrekkelijk lijken, maar we raden u niet aan om erop te klikken. Ze zijn meestal nep – ze zijn enkel een truc om uw aandacht te winnen en u op één van de advertenties te laten klikken. Als u dat doet, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die kunnen worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u probeert er iets aan te kopen.

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of zelfs Safari. Eens geïnstalleerd, zal ActSys verscheidene gegevens over uw browseractiviteiten verzamelen zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadres. Derden passen hun advertenties aan op basis van de ingewonnen informatie om ze zo relevanter en aantrekkelijker te maken. Hierdoor stijgt de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken. Dat is het hoofddoel van ActSys want z’n makers worden betaald voor elke klik op de advertenties.

Distributiemethoden van ActSys

ActSys reist op een kwaadaardige manier – gebundeld met gratis applicaties die kunnen worden gedownload van het internet. Als u bijvoorbeeld een gratis en klein programma downloadt en installeert via een onbetrouwbare website, bestaat de kans dat ActSys mee geïnstalleerd zal worden zonder u daarover te waarschuwen. Als u dit wil voorkomen, moet u meer aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Dit zal ervoor zorgen dat u alle mogelijke opties te zien krijgt en aanpassingen kan maken. Het lezen van alle algemene voorwaarden is een slim idee. Haast u niet want soms wordt de meest belangrijke informatie weergegeven in een zeer klein lettertype en u wil dat niet missen. Als u additionele software opmerkt die wordt geïnstalleerd zonder dat u daarvan afweet – sta de installatie ervan dan niet toe. Het is mogelijks ActSys of andere malware.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Actsys en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Actsys en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van ActSys advertenties

Hoe ActSys te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals ActSys installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan ActSys .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder ActSys van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan ActSys en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ActSys, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopActSys verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan ActSys. Klik op het icoon met de prullenbak naast ActSys of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ActSys, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopActSys verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan ActSys of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ActSys, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe ActSys verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopActSys verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij ActSys. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ActSys, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-actsys

Removal guides in other languages

ActSys (en) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.