Ad-type.google Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Ad-type.google virus kan geclassificeerd worden als een adware of als een browser hijacker omdat het eigenschappen van beide types van infectie. Het is echter geen typisch virus en de verwijdering ervan kan nogal ingewikkeld.

Voor we dieper ingaan op de eigenschappen van deze malware, willen we de voornaamste vraag beantwoorden – hoe het verwijderen? Als je er zeker van bent dat je computer geïnfecteerd werd met Ad-type.google, moet je jezelf een betrouwbare anti-malware toepassing aanschaffen. We zijn te weten gekomen dat zowel Malwarebytes of StopZilla niet in staat is om dit virus te verwijderen terwijl Reimage, SpyHunter zowel Ad-type.google detecteert als verwijdert, dus zal je waarschijnlijk dit moeten downloaden.

Als je geen extra software wilt downloaden, kan je proberen om deze infectie manueel te verwijderen. Dit proces vereist echter wat specifieke kennis, dus hebben we een stap-voor-stap manuele Ad-type.google verwijdering handleiding gemaakt (je kan deze onder het artikel vinden). Als de manuele verwijdering je niet verder helpt en je nog steeds te maken hebt met het kwaadaardige proces, lees dan dit artikel verder en probeer een paar andere verwijderingstechnieken die erin aangeboden worden.

Over de Ad-type.google browser hijacker

Deze infectie is zeer omvattend omdat het Windows computers, Apple producten of zelfs mobile apparaten die werken op Android kan infecteren. Als je systeem geïnfecteerd wordt door Ad-type.google, zal je de gevolgen hiervan ondervinden op al je browsers, inclusief Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome en Safari.

Als je computer geïnfecteerd is met Ad-type.google, zal telkens je ergens op een pagina met http:// en niet https:// klikt, automatisch een nieuw tabblad geopend worden. Dit nieuwe tabblad leidt gebruikers meestal om naar de Ad-type-google.com website of de één of andere complexe en vreemde domeinnaam die er ongeveer als dit uitziet – http://lopsxqvibncpktmtmodesfpeqjtxidodelulsnlh.com. Het nieuwe tabblad is meestal ook volledig leeg met enkel en zwevende advertentie (zie onderstaande afbeelding).

ad-type.google_virus_redirect_screenshot

Het voornaamste doel van dit virus, is dus het genereren van verkeer naar sites van derden en op deze manier geld te verdienen. Dit is gevaarlijk en vervelend voor gebruikers.

Als je reeds ons manueel verwijderingsproces voltooid hebt en de computer gescand hebt met Reimage, SpyHunter maar desondanks blijven deze tabs zich openen als je een niet-https:// website bezoekt, zijn hier een paar andere dingen die je kan proberen:

● Zorg ervoor dat de aan je browser gerelateerde software bijgewerkt is. Bijvoorbeeld, werk je Java bij en vergeet niet de oude versie te verwijderen. Werk ook je browsers bij, want de update kan een fix bevatten voor dit probleem.

● Reset je browsers. Sommige restanten van het virus kunnen nog steeds op je browser zitten, deze resetten is dus een goed idee.

● Reset je Internet router. Het is niet voldoende om gewoon je router uit/aan te zetten om hem te resetten. Zoek naar een speciale reset knop op je apparaat.

Als je al deze dingen die we verteld hebben uitgevoerd hebt en de omleidingen vinden nog steeds plaats, probeer dan om je browser opnieuw te installeren. Vergeet niet om al je bladwijzers en andere belangrijke informatie eerst te bewaren omdat deze anders verloren kan gaan.Automatische tools Ad-type.google virus verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Ad-type.google Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van het Ad-Type-Google virus

Hoe Ad-type.google virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ad-type.google virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ad-type.google virus van uw browsers

  Top Hoe Ad-type.google virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ad-type.google virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Ad-type.google virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ad-type.google virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ad-type.google virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Ad-type.google virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Ad-type.google virus van de lijst.

Hoe Ad-type.google virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ad-type.google virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ad-type.google virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Ad-type.google virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Ad-type.google virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Ad-type.google virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Ad-type.google virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Ad-type.google virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Ad-type.google virus

 
Processen:
 

Ad-type.google virus schermafbeeldingen

 
     
 
 
november 25, 2015 09:44, november 25, 2015 09:44
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *