AdBeaver - Hoe te verwijderen

Stoort AdBeaver je met verschillende advertenties op je browsers? Dit betekent dat je computer geïnfecteerd werd met een adware infectie genaamd AdBeaver.

Als je recent ontdekt hebt dat je computer geïnfecteerd werd met de AdBeaver malware, maar je weet niet wat te doen – dan ben je hier aan het juiste adres want in dit artikel zullen we je leren hoe het automatisch of handmatig te verwijderen, de keuze is aan jou.

Aangezien het sneller en makkelijker is om het automatisch te doen, raden we je dan ook aan om voor deze methode te kiezen. Alles wat je moet doen is jezelf een betrouwbare anti-malware toepassing aanschaffen, zoals Spyhunter of Malwarebytes en er je computer mee scannen. Deze toepassingen zouden AdBeaver onmiddellijk moeten detecteren en verwijderen. Als je computer geïnfecteerd werd met andere gelijkaardige virussen, zal het deze ook detecteren en verwijderen. Je kan natuurlijk ook een andere anti-malware software gebruiken als je dit wenst.

Als je echter geen bijkomende anti-malware software wilt downloaden, kan je deze infectie ook handmatig verwijderen. Helaas kan dit ingewikkeld zijn, dus hebben we een stap voor stap handmatige verwijderingshandleiding voor AdBeaver opgesteld om je hierbij te helpen – scroll helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk hem even. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, handmatig AdBeaver te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van AdBeaver moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over dit virus, stel deze dan in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.


AdBeaver Virus Remove

Over de AdBeaver adware

AdBeaver staat, zoals hierboven vermeld, geregistreerd als een adware toepassing. Uiteindelijk zal, indien je erdoor geïnfecteerd werd, je online surfen verstoord worden door tonnen aan advertenties. Advertenties die getoond worden door AdBeaver kunnen in allerlei vormen komen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zelfs venster met daarop een advertentie geopend worden.

Advertenties die getoond worden door AdBeaver verschijnen meestal op e-commerce websites, zoals eBay of Amazon. Men zal je bepaalde goederen aanbieden tegen een zeer aanlokkelijke prijs. Trap niet in de val – meestal zijn deze aanbiedingen nep en willen ze gewoon je aandacht trekken zodat je erop zou klikken. We raden je aan dit niet te doen.

Als het gebeurt dat je klikt op een advertentie die getoond word door AdBeaver zal je onmiddellijk worden omgeleid naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerhande cybercriminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je pc geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om er iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je geld verliezen.

AdBeaver werkt als een browsers add-on die toegevoegd kan worden aan bijna alle populaire browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

Denk er gewoon aan dat het hoofddoel van de AdBeaver ontwerpers, niet is je te voorzien van “geweldige aanbiedingen, coupons & vouchers” zoals ze verklaren, maar het verdienen van geld aan het tonen van gesponsorde inhoud. Je mag verwachten dat deze inhoud van een bedenkelijk niveau is of zelfs gevaarlijk, dus is het alleen maar logisch dat je deze software verwijdert.

De distributiemethodes van de AdBeaver adware

AdBeaver komt op dezelfde manier als de meeste andere adware van dit type – in een bundel met freeware. Bijvoorbeeld, als je een gratis download manager of media speler download en installeert, bestaat de kans dat ook AdBeaver zal worden gedownload en geïnstalleerd zonder dat je hiervan op de hoogte bent. Daarom moet je steeds de nodige aandacht schenken aan het installatieproces van freeware en je computer steeds beschermen met een betrouwbare anti-malware software.

Daarnaast, kan het ook gedownload worden van op zijn officiële startpagina op www.adbeaver.org, dit gebeurt echter niet vaak. Het is meer waarschijnlijk dat het op je computer kwam via spam e-mail of in een bundel met andere gratis software.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Adbeaver en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Adbeaver en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van AdBeaver Ads

Hoe AdBeaver te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals AdBeaver installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan AdBeaver .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder AdBeaver van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan AdBeaver en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdBeaver, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAdBeaver verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan AdBeaver. Klik op het icoon met de prullenbak naast AdBeaver of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdBeaver, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAdBeaver verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan AdBeaver of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdBeaver, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe AdBeaver verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAdBeaver verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij AdBeaver. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdBeaver, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-adbeaver

Removal guides in other languages

AdBeaver (en) 
AdBeaver (es) 
AdBeaver (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.