AdBlaster - Hoe te verwijderen

AdBlaster

Je kan aan de naam zien dat de AdBlaster toepassing gerelateerd is aan advertenties. Het wordt omschreven als een nuttig hulpmiddel voor het blokkeren van advertenties op je browser, maar dit is gewoon een grove leugen. AdBlaster staat geregistreerd als een adware, dus van zodra het geïnstalleerd is zal het advertenties tonen op al je browsers. Deze advertenties zijn niet alleen vervelend, maar ook kwaadaardig, daarom raden we je ook aan om deze malware zo snel mogelijk te verwijderen.

Er zijn twee manieren waarop je infecties AdBlaster kunt verwijderen – manueel of automatisch, de keuze is volledig aan jou. Als je het snel en moeiteloos wil doen, download dan simpelweg een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Spyhunter of Malwarebytes en scan er je computer mee. Eén van deze toepassingen zou deze dreiging moeten detecteren en automatisch verwijderen. Als je computer geïnfecteerd werd met andere gelijkaardige infecties, zal het deze ook detecteren en.

Als je echter om de één of andere reden geen bijkomende anti-malware software wilt downloaden, kan je AdBlaster ook manueel verwijderen. Dit proces kan ingewikkeld zijn, daarom hebben we een stap-voor-stap manuele AdBlaster verwijdering handleiding aangemaakt om je te helpen – scroll helemaal naar beneden tot onder dit artikel en bekijk hem eens. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, manueel AdBlaster te verwijderen.

Als je problemen ondervond tijdens het verwijderen, kunt u uw vragen in de onderstaande commentaar sectie stellen. Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van AdBlaster moet je dit artikel verder lezen.

Over de AdBlaster adware

Het werkt net als een browser add-on die toegevoegd kan worden aan alle gebruikelijke browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers kunnen worden geïnfecteerd.

Zodra het op je pc raakt, zal het je browsers overspoelen met verschillende advertenties in allerlei vormen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zelfs een nieuw venster met daarop een advertentie geopend worden.

Meestal verschijnen advertenties die getoond worden door AdBlaster op e-commerce websites, zoals eBay of Amazon. Men zal je aanbieden om bepaalde goederen te kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Trap niet in de val – meestal zijn deze advertenties nep, ze proberen gewoon je aandacht te trekken en je er op te laten klikken. En dat is iets wat we ten zeerste afraden.

Als je zou klikken op een advertentie die getoond wordt door AdBlaster zal je onmiddellijk omgeleid worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van verschillende cyber criminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden door andere virussen of als je hier iets probeert te kopen kan je zelfs gescammed worden en je zuur verdiende geld verliezen.

De distributiemethodes van de AdBlaster adware

Deze infectie kan je systeem betreden als je de één of andere freeware download en installeert. Bijvoorbeeld, als je de één of andere media speler of PDF generator download en installeert van op een onbetrouwbare website, bestaat de kans dat AdBlaster of een gelijkaardige infectie samen er mee gedownload en geïnstalleerd kan worden zonder je hiervoor te waarschuwen. Als je dus malware zoals deze wilt vermijden, moet je steeds de nodige aandacht schenken aan het installatieproces van de freeware en je computer beschermen met een betrouwbare anti-malware software.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Adblaster en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Adblaster en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van AdBlaster Advertenties

Hoe AdBlaster te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals AdBlaster installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan AdBlaster .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder AdBlaster van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan AdBlaster en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdBlaster, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAdBlaster verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan AdBlaster. Klik op het icoon met de prullenbak naast AdBlaster of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdBlaster, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAdBlaster verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan AdBlaster of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdBlaster, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe AdBlaster verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAdBlaster verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij AdBlaster. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdBlaster, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding AdBlaster

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-adblaster

Removal guides in other languages

AdBlaster (en) 
AdBlaster (de)  Flag of Germany
AdBlaster (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.