AdPunisher - Hoe te verwijderen

AdPunisher

AdPunisher kan op het eerste zicht een handige applicatie lijken, maar dat is het niet. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het moet worden geclassificeerd als adware. Dus als u geen serieuze schade wil krijgen rond uw cyberveiligheid in de toekomst, raden we u niet aan om AdPunisher geïnstalleerd te houden in uw systeem.

Indien u recentelijk hebt ontdekt dat uw computer is geïnfecteerd door deze malware, maar geen idee heeft hoe zich ervan te ontdoen, bent u op de juiste plek terechtgekomen. In dit artikel zullen we u voorzien van gedetailleerde instructies voor het verwijderen van AdPunisher op manuele en automatische wijze. U kan dus kiezen welke verwijdermethode u gebruikt.

Als u deze verwijdering snel en zonder veel moeite wil uitvoeren, raden we u aan om dit automatisch te doen. Download simpelweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of Malwarebytes, installeer het op uw computer en voer een scan uit over alle bestanden opgeslagen op uw harde schijf. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer beschermen tegen gelijkaardige infecties in de toekomst, dus het is handig om geïnstalleerd te houden.

Maar als u verkiest om AdPunisher manueel te elimineren – scrolt u best naar onder. Onder dit artikel zal u een stap-voor-stap handleiding vinden voor het manueel elimineren van AdPunisher. We hebben het ontworpen om u te assisteren in dit ingewikkelde proces van de virusverwijdering. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om AdPunisher zelf handmatig te elimineren van uw computer.

Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van AdPunisher, kan u verder lezen in dit artikel. Indien u vragen heeft rond dit onderwerp, kan u ze gerust stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u te helpen.

Over de AdPunisher adware

Het wordt beschreven als een applicatie die u zal toestaan om bepaalde advertenties te blokkeren op het internet, zodat u sneller en zonder onderbrekingen van advertenties door het internet kan browsen. Maar dit is niet de waarheid. De functionaliteit van deze software is bedenkelijk, en het heeft negatieve kenmerken. De eerste is advertenties. Als uw computer is geïnfecteerd door AdPunisher, zal u advertenties meemaken in allerlei vormen zoals pop-up, pop-under, banner en contextuele advertenties. Ook kan steeds een nieuw tabblad of venster met een advertentie worden geopend.

AdPunisher werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest gebruikte webbrowsers, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers geïnfecteerd kunnen geraken.

We raden u niet aan om te klikken op advertenties weergegeven door AdPunisher. Als u dat toch doet, zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen. Daarom raden we u niet aan om op die advertenties te klikken of AdPunisher geïnstalleerd te houden in uw systeem.

Distributiemethoden van de AdPunisher adware

AdPunisher reist meestal gebundeld met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Dus wanneer u bepaalde gratis software downloadt en installeert, bestaat de kans dat AdPunisher in het geheim mee geïnstalleerd zal worden. Als u wil vermijden dat infecties als AdPunisher worden geïnstalleerd op uw computer, moet u genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software en uw systeem beveiligen met een betrouwbare anti-malware.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Adpunisher en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Adpunisher en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van AdPunisher advertenties

Hoe AdPunisher te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals AdPunisher installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan AdPunisher .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder AdPunisher van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan AdPunisher en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdPunisher, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAdPunisher verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan AdPunisher. Klik op het icoon met de prullenbak naast AdPunisher of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdPunisher, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAdPunisher verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan AdPunisher of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdPunisher, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe AdPunisher verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAdPunisher verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij AdPunisher. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdPunisher, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding AdPunisher

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-adpunisher

Removal guides in other languages

AdPunisher (en) 
AdPunisher (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.