Ads by Ayoora - Hoe te verwijderen

Ads by Ayoora

Ayoora is een adware-applicatie die computers infiltreert zonder het medeweten van gebruikers en het creëert heel wat problemen. Het wordt gecategoriseerd als een potentieel ongewenst programma doordat het oneerlijke methodes gebruikt om geïnstalleerd te worden op computers en het probeert potentieel gevaarlijke pagina’s te adverteren. Dit hulpmiddel wordt ondersteund door derden en het beweert dan wel dat het uw browserervaring zal verbeteren, maar het wil enkel geld verdienen door het verhogen van webverkeer naar gesponsorde websites en gebruikers betrekken bij verscheidene marketing gerelateerde projecten. Eens binnen, geeft het programma heel wat advertenties weer die worden gemarkeerd als “Ads by Ayoora”, “Ayoora Ads”, “brought by Ayoora”, en dergelijke. Als u ze hebt opgemerkt in uw systeem, werd het duidelijk geïnfecteerd.

Om advertenties van Ayoora te verwijderen, gebruikt u best de handleiding die we onder dit artikel hebben gevoegd, of voert u een volledige systeemscan uit met een anti-malware programma dat u vertrouwt zoals Spyhunter of StopZilla.

Over advertenties van Ayoora

Meestal worden deze advertenties van Ayoora weergegeven op shopping-websites als Amazon, eBay of Walmart. Meestal bieden ze het verkrijgen van bepaalde coupons of kortingen of het aankopen van goedkopere zaken op het internet aan. Ayoora kan de browsergeschiedenis van gebruikers opvolgen, en het personaliseert de advertenties normaal gezien en voegt aanbiedingen toe die interessant kunnen zijn voor specifieke gebruikers. Zo krijgen advertenties van Ayoora meer kliks.

Merk op dat dit programma uw browsergewoonten monitort zonder uw toestemming te vragen. Dit kan onveilig zijn. Dit betekent dat Ayoora toegang kan krijgen tot bepaalde persoonlijke informatie (e-mails, IP-adres, zoekopdrachten en dergelijke) en zo een risico kan betekenen voor uw privacy. Dit is één van de hoofdredenen waardoor u zich best zo snel mogelijk ontdoet van Ayoora. Daarnaast kunnen de advertenties zeer vervelend zijn en uw browseractiviteiten onderbreken.

Distributiemethoden van Ayoora

Ayoora wordt gedistribueerd samen met verscheidene gratis applicaties. Meestal wordt het gebundeld met andere software zonder het vragen van de toestemming van gebruikers. Het kan worden toegevoegd aan gratis mediaspelers, download managers, PDF-makers en andere gratis software. Om dit te vermijden, moet u voorzichtiger zijn met wat u downloadt van het internet. Zorg ervoor dat u kiest voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en het toevoegen van extra programma’s weigert als ze u onbekend zijn. Probeer ook om de algemene voorwaarden van nieuwe downloads te lezen.

Als uw systeem al werd geïnfecteerd, verwijdert u Ayoora best zo snel mogelijk. Gebruik een manuele of automatische verwijdering aan de hand van uw voorkeuren. Merk op dat de automatische verwijdering veiliger en betrouwbaarder is. Daarnaast kan een anti-malware programma ook in de toekomst zulke infecties vermijden.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Ayoora en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Ayoora en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van advertenties van Ayoora

Hoe Ads by Ayoora te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ads by Ayoora installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ads by Ayoora .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ads by Ayoora van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ads by Ayoora en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Ayoora, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Ayoora verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Ads by Ayoora. Klik op het icoon met de prullenbak naast Ads by Ayoora of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Ayoora, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Ayoora verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ads by Ayoora of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Ayoora, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Ads by Ayoora verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAds by Ayoora verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Ads by Ayoora. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Ayoora, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Ads by Ayoora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.