Ads by Browser Guard - Hoe te verwijderen

Ads by Browser Guard

Browser Guard is een adware ontworpen door Intriguing Apps. Het is een browserextensie voor Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het programma wordt gepresenteerd als een beveiligingshulpmiddel voor uw webbrowser dat malware en spyware infecties zou moeten voorkomen. De waarheid is dat het enkel gesponsorde websites probeert te promoten. Als u advertenties hebt opgemerkt die worden gelabeld als “Ads by Browser Guard”, “Browser Guard Ads”, ‘brought by Browser Guard”, en dergelijke, dan kan u er zeker van zijn dat de adware is geïnstalleerd op uw computer.

Adware-programma’s zijn niet zo gevaarlijk als virussen, maar ze kunnen uw privacy schenden en uw computer blootstellen aan spyware en andere gevaarlijke infecties. Om Browser Guard te verwijderen, wordt aangeraden om uw computer te scannen met een betrouwbaar anti-spyware hulpmiddel zoals bijvoorbeeld Spyhunter, StopZilla of Malwarebytes.

Over advertenties van Browser Guard

Advertenties van Browser Guard worden meestal weergegeven op shopping-websites zoals eBay en Amazon. Ze bevatten meestal verscheidene coupons, kortingen en andere winkelaanbiedingen die u kan gebruiken op bepaalde commerciële pagina’s. Ze zijn aantrekkelijk en veel gebruikers klikken er dan ook op, meestal als ze van plan zijn om online te shoppen.

Maar als u op zo’n advertentie klikt, betekent dit niet dat u een aanbieding zal krijgen. Het doel van de advertenties van Browser Guard is het adverteren van commerciële websites en het creëren van webverkeer ernaar. Op het eerste zicht kan u dat handig vinden, maar snel zullen de advertenties vervelend worden. Er is geen manier om advertenties van Browser Guard te stoppen en ze zullen dus verschijnen elke keer u door het internet browset. Al deze advertenties bevatten links naar gesponsorde websites. Als u erop klikt, zal u geforceerd worden om bepaalde pagina’s te bezoeken. Merk op dat sommige niet veilig zijn. Daarom vermijdt u dit best door niet op de advertenties te klikken.

Distributiemethoden van Browser Guard

De Browser Guard adware kan aan uw webbrowser worden toegevoegd samen met gratis mediaspelers, PDF-makers, hulpmiddelen voor het opnemen van video’s en dergelijke. Om dit te vermijden, moet u voorzichtiger zijn tijdens de installatiestappen van uw nieuwe downloads. Klik nooit op ‘accepteer’ of ‘volgende’ zonder eerst alle informatie in de installatiestap te lezen. Kies voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en kijk elke stap goed na om optionele downloads te deselecteren als ze u niet bekend zijn. Onthoud dat u nooit onbekende programma’s zou moeten downloaden. Ze kunnen namelijk problemen brengen.

Om advertenties van Browser Guard te elimineren, moet u zich van deze adware ontdoen. Het uitvoeren van een scan met een anti-malware programma zal dit probleem automatisch oplossen. Voor een manuele verwijdering, volgt u de gids hieronder.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Browser Guard en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Browser Guard en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van advertenties van Browser Guard

Hoe Ads by Browser Guard te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ads by Browser Guard installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ads by Browser Guard .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ads by Browser Guard van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ads by Browser Guard en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Browser Guard, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Browser Guard verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Ads by Browser Guard. Klik op het icoon met de prullenbak naast Ads by Browser Guard of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Browser Guard, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Browser Guard verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ads by Browser Guard of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Browser Guard, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Ads by Browser Guard verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAds by Browser Guard verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Ads by Browser Guard. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Browser Guard, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Removal guides in other languages

Ads by Browser Guard (es) 
Ads by Browser Guard (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.