Ads by Clicup - Hoe te verwijderen

Ads by Clicup

Clicup is een vervelende adware die wordt geïnstalleerd op computers zonder toestemming van de gebruikers. Het beweert dan wel dat het uw browserervaring kan verbeteren, maar de waarheid is anders. Het genereert enkel een groot aantal advertenties die u omleiden naar gesponsorde websites. Het is een programma dat wordt ondersteund door derden en het is dan wel geen virus, maar het kan veel problemen veroorzaken.

Als u hebt opgemerkt dat advertenties van Clicup in uw browsers opduiken, wordt u aangeraden om uw computer te scannen met een anti-malware programma. Bijvoorbeeld Spyhunter of StopZilla. Om te weten te komen hoe u de Clicup adware manueel kan elimineren, kan u onze handleiding volgen aan het eind van dit artikel.

Over advertenties van Clicup

De adware kan invloed hebben op de meeste browsers, waaronder Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en enkele minder populaire browsers. Meestal bevatten advertenties van Clicup verscheidene coupons, speciale aanbiedingen en kortingen die u kan gebruiken tijdens het online shoppen. Merk op dat deze advertenties affiliate links ingebouwd hebben en elke klik op zo’n advertentie betekent meer winst voor de makers van deze adware. Normaal gezien zal u worden omgeleid naar een commerciële website. Maar advertenties van Clicup kunnen u ook naar potentieel kwaadaardige websites brengen waar uw computer geïnfecteerd kan geraken.

Een ander belangrijk element van de Clicup adware is de mogelijkheid om uw browsergewoonten op te volgen, waaronder uw zoekopdrachten en browsergeschiedenis. Dit is de reden waardoor veel advertenties van Clicup kortingen aanbieden voor producten waarnaar u eerder hebt gezocht. Merk op dat het bespioneren van uw browseractiviteiten tot een schending van uw privacy kan leiden. Zeer gevoelige gegevens kunnen ook worden blootgesteld aan andere adware-makers.

Om mogelijke schade aan uw computer te vermijden, verwijdert u Clicup zo snel mogelijk.

Distributiemethoden van de Clicup adware

De beste tip voor de preventie tegen Clicup en andere gelijkaardige infecties, is het aandachtig te werk gaan tijdens de installatie van gratis software van het internet. Kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en sta het installeren van onbekende programma’s als optionele downloads niet toe. Meestal moet u bepaalde opties deselecteren om deze optionele applicaties te weigeren.

Open ook nooit bijlagen van spam e-mails, en klik nooit op willekeurige pop-ups die op uw computer uit het niets verschijnen. Vermijd het bezoeken van verdachte pagina’s. Op deze manier zal u voorkomen dat potentieel ongewenste programma’s op uw computer terechtkomen. Als één of meer van uw browsers al onder invloed zijn, verwijdert u Clicup zo snel mogelijk wanneer u het aantreft. Als de adware meerdere browsers overnam, moet u ervoor zorgen dat alle instellingen van uw browsers opnieuw worden ingesteld. Een handleiding hierover vindt u onder dit artikel.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Clicup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Clicup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van advertenties van Clicup

Hoe Ads by Clicup te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ads by Clicup installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ads by Clicup .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ads by Clicup van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ads by Clicup en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Clicup, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Clicup verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Ads by Clicup. Klik op het icoon met de prullenbak naast Ads by Clicup of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Clicup, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Clicup verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ads by Clicup of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Clicup, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Ads by Clicup verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAds by Clicup verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Ads by Clicup. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Clicup, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Removal guides in other languages

Ads by Clicup (es) 
Ads by Clicup (it) 
Ads by Clicup (jp) 
Ads by Clicup (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.