Ads by CoolPic - Hoe te verwijderen

Ads by CoolPic

CoolPic is een adware-programma dat Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari infiltreert zonder toestemming van de gebruiker. Het doel van deze applicatie is het promoten van gesponsorde links of verscheidene gratis programma’s. Daarom geeft het veel advertenties weer wanneer u door het internet browset en probeert het u om te leiden of bepaalde hulpmiddelen te laten installeren in uw systeem zonder dat u daarvan afweet.

Het wordt aangeraden om CoolPic van uw pc te verwijderen als u de vloed aan vervelende advertenties wil stoppen. Scan uw systeem met Spyhunter, StopZilla of een ander betrouwbaar anti-malware programma.

Over advertenties van CoolPic

Advertenties van CoolPic imiteren vaak updates van uw Flash Player, Java, of andere welbekende programma’s. Op het eerste zicht kunnen ze wel op een echte update lijken, maar dat is niet de waarheid. Merk op dat deze update-berichten meestal worden gemarkeerd als ‘Ads by CoolPic’ of ‘brought by CoolPic’. Als u erop klikt, zal u worden omgeleid naar onbekende pagina’s die onveilig kunnen zijn om te bezoeken. Ook kan u iets installeren dat niet eens gerelateerd is aan het programma dat het beweert te updaten.

In andere gevallen, bieden advertenties van CoolPic commerciële aanbiedingen, kortingen, promo codes en dergelijke aan. Dus de makers proberen gewoonweg gebruikers aan te trekken door het suggereren van zaken die handig kunnen lijken voor hen. In elk geval zal het klikken op een advertentie van CoolPic ervoor zorgen dat u een gesponsorde website zal bezoeken, of een potentieel ongewenst programma zal downloaden.

Onthoud dat de CoolPic adware ook uw browseractiviteiten kan opvolgen en bijhouden, en deze informatie kan gebruiken om gepersonaliseerde advertenties te genereren. ook kunnen de gegevens worden doorgegeven aan andere adverteerders. Dit schendt (vanzelfsprekend) uw privacy. Dat is nog maar een reden voor het elimineren van CoolPic als u het opmerkt in uw systeem.

Distributiemethoden van CoolPic

U kan voorkomen dat deze of een gelijkaardige adware wordt geïnstalleerd op uw computer. Wees aandachtiger tijdens het surfen op het internet en het downloaden van gratis applicaties. Sta nooit toe dat verdachte of onbekende programma’s worden geïnstalleerd. Volg ook steeds de installatiestappen van nieuwe downloads voorzichtig en weiger het toevoegen van extra programma’s als ze worden gebundeld. Kies altijd voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode om alle bundels te zien.

Klik nooit op verdachte pop-ups, zelfs wanneer ze updates aanbieden van bekende programma’s. Al uw updates zouden enkel mogen worden gedownload van officiële bronnen. Om advertenties van CoolPic te elimineren van uw systeem, kan u de handleiding volgen hieronder of simpelweg een scan uitvoeren over uw systeem met behulp van een anti-malware hulpmiddel dat u vertrouwt. Vergeet niet de instellingen van uw geïnfecteerde webbrowsers apart opnieuw in te stellen.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Coolpic en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Coolpic en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van CoolPic

Hoe Ads by CoolPic te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ads by CoolPic installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ads by CoolPic .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ads by CoolPic van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ads by CoolPic en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by CoolPic, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by CoolPic verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Ads by CoolPic. Klik op het icoon met de prullenbak naast Ads by CoolPic of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by CoolPic, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by CoolPic verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ads by CoolPic of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by CoolPic, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Ads by CoolPic verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAds by CoolPic verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Ads by CoolPic. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by CoolPic, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Removal guides in other languages

Ads by CoolPic (it) 
Ads by CoolPic (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.