Ads by Dotdo - Hoe te verwijderen

Ads by Dotdo

Hebt u advertenties van Dotdo opgemerkt tijdens het browsen op het internet? Blijf er dan van weg! Als u erop klikt, zal u worden omgeleid naar websites die mogelijk gevaarlijk zijn en kan uw computer geïnfecteerd geraken. Dit artikel zal uitleggen wat Dotdo is, beschrijven wat z’n doelen zijn en methoden suggereren om het te verwijderen. Als uw systeem werd geïnfecteerd, neemt u best de tijd om dit artikel te lezen en de advertenties voorgoed te elimineren.

Over advertenties van Dotdo

Dotdo is een adware-programma dat werd ontworpen om verscheidene commerciële websites te adverteren en hun webverkeer te verhogen. Het programma genereert pop-ups en advertenties die links bevatten naar deze pagina’s. Dus wanneer gebruikers erop klikken, zullen ze meteen worden omgeleid. Dit zorgt ervoor dat de makers van Dotdo affiliate winst kunnen maken. Maar op deze manier worden gebruikers blootgesteld aan een aantal zaken die een risico vormen voor hun privacy en de beveiliging van hun computer.

Eens binnen, begint Dotdo met het bijhouden van de browsergewoonten van gebruikers en begint het ook met het genereren van advertenties. Deze zijn meestal aangepast naar de interesses van de gebruikers. Zoals al eerder werd vermeld, bevatten deze advertenties gesponsorde links. Als u erop klikt, zal u geforceerd worden om één van de websites gepromoot door Dotdo te bezoeken. Hoe meer u klikt op deze links, hoe meer geld de adware-makers krijgen. Maar dit maakt het onmogelijk voor gebruikers om zonder onderbrekingen te browsen. Het ergste deel is dat de advertenties van Dotdo kunnen herleiden naar kwaadaardige websites.

Aangezien Dotdo uw browsergeschiedenis opvolgt, kan het u ook betrekken bij andere marketing gerelateerde projecten of zelfs uw privacy schenden. Het programma kan alle gegevens over uw browsergewoonten gebruiken en zelfs gevoelige informatie stelen. Het is dus duidelijk dat u de advertenties van Dotdo best zo snel mogelijk elimineert nadat ze zijn begonnen met het onderbreken van uw browsersessies.

Distributiemethoden van Dotdo

Dotdo infiltreert computers meestal wanneer gebruikers gratis software downloaden van het internet. Merk op dat u dit gemakkelijk kan vermijden. U moet gewoon aandachtiger zijn tijdens het installatieproces van uw nieuwe downloads. Kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en volg elke stap zorgvuldig. Als u optionele downloads ziet die worden gemarkeerd als standaard en u er niet bekend mee bent, dan deselecteert u deze opties best. Anders kan u zonder het te weten een potentieel ongewenst programma binnenhalen. Lees ook de algemene voorwaarden van uw nieuwe downloads. Meestal worden bundels daarin vermeld.

Om Dotdo te verwijderen, voert u een volledige systeemscan uit met Spyhunter, StopZilla of een ander betrouwbaar anti-malware programma. U kan de advertenties van Dotdo ook elimineren op manuele wijze. In dat geval kan u de onderstaande stappen volgen afhangend van welke browsers werden geïnfecteerd.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Dotdo en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Dotdo en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van advertenties van Dotdo

Hoe Ads by Dotdo te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ads by Dotdo installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ads by Dotdo .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ads by Dotdo van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ads by Dotdo en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Dotdo, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Dotdo verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Ads by Dotdo. Klik op het icoon met de prullenbak naast Ads by Dotdo of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Dotdo, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Dotdo verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ads by Dotdo of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Dotdo, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Ads by Dotdo verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAds by Dotdo verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Ads by Dotdo. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Dotdo, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Ads by Dotdo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.