Ads by Sense - Hoe te verwijderen

Ads by Sense

Ads by Sense kan eruitzien als een handige applicatie op het eerste zicht, maar dit is niet de waarheid. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat deze applicatie moet worden gecategoriseerd als adware want, eens geïnstalleerd, zal het uw webbrowsers overspoelen met verscheidene advertenties. Het is op zichzelf niet heel gevaarlijk zolang u niet op de advertenties ervan klikt. Maar dit kan moeilijk zijn aangezien de advertenties vaak het hele scherm innemen. U kan er dus ook per ongeluk op klikken.

Als u recentelijk hebt ontdekt dat uw computer is geïnfecteerd door deze malware maar geen idee heeft hoe zich te ontdoen ervan, bent u op de juiste plek terechtgekomen. In dit artikel voorzien we u van gedetailleerde instructies voor het verwijderen van Ads by Sense op manuele en automatische wijze. U kan kiezen welke methode u wil gebruiken.

Als u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van virussen zoals Ads by Sense raden we u aan om het automatisch uit te voeren, het is gemakkelijker en neemt minder tijd in beslag. Het enige wat u moet doen is het downloaden van een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of Malwarebytes. Installeer het op uw computer en voer een volledige systeemscan uit over de bestanden op uw harde schijf. Het zal het virus meteen detecteren en verwijderen. Ook zal het uw systeem in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Het is dus handig om geïnstalleerd te houden. U kan, indien gewenst, andere anti-malware gebruiken naar keuze.

Om zich manueel te ontdoen van Ads by Sense, zal u verscheidene stap-voor-stap acties moeten uitvoeren. Dit proces kan ingewikkeld zijn, en daarom hebben we een handleiding ontworpen zodat we u kunnen assisteren. U vindt het onder dit artikel. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om Ads by Sense manueel te elimineren.

Als u problemen hebt ondervonden tijdens de verwijdering, kan u gerust vragen stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u te helpen. Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van Ads by Sense, kan u verder lezen in dit artikel.

Over de Ads by Sense adware

Het wordt dan wel beschreven als een handige applicatie die u zal helpen om zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u te voorzien van coupons, deals en commerciële aanbiedingen, maar dit is niet waar. Het probleem is dat al deze coupons worden weergegeven in de vorm van webadvertenties. Deze advertenties kunnen worden getoond als pop-up, pop-under, in-tekst advertentie of banner. Ook kan steeds een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser.

Ads by Sense kan worden beschreven als een advertentienetwerk voor cybercriminelen – aangezien ze worden geband van legitieme netwerken als Google en Facebook ads, gebruiken ze adware zoals deze om hun websites te promoten en webverkeer erheen te leiden. Dus als u Ads by Sense geïnstalleerd houdt op uw computer, zullen verscheidene cybercriminelen in staat zijn om u rechtstreeks in uw webbrowser te bereiken op een dagelijkse basis. Dat is heel gevaarlijk.

Distributiemethoden van de Ads by Sense adware

Ads by Sense reist op dezelfde manier als de meeste andere adware – gebundeld met gratis software die kan worden gedownload van onbetrouwbare websites. Als u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt via een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat Ads by Sense achter uw rug mee geïnstalleerd zal worden. Daarom moet u genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software en uw computer beveiligd houden met een betrouwbaar anti-malware programma.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Sense en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Sense en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van Ads by Sense

Hoe Ads by Sense te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ads by Sense installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ads by Sense .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ads by Sense van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ads by Sense en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Sense, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Sense verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Ads by Sense. Klik op het icoon met de prullenbak naast Ads by Sense of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Sense, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Sense verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ads by Sense of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Sense, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Ads by Sense verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAds by Sense verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Ads by Sense. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Sense, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Ads by Sense

Removal guides in other languages

Ads by Sense (es) 
Ads by Sense (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.