Ads by WebDiscover - Hoe te verwijderen

WebDiscover is weer maar eens een andere adware die ontworpen werd om gesponsorde sites te adverteren en geld te verdienen aan de klikken en advertenties. Het staat geregistreerd als een adware omdat het oneerlijke technieken gebruikt om computers te infiltreren en zijn echte doel niet duidelijk onthuld. WebDiscover beweert je surf ervaring te verrijken, wat het echter doet is enkel je surfen verstoren. Een constante flow aan advertenties verdoet niet enkel je tijd, ze kunnen je ook omleiden naar potentieel gevaarlijke sites.

Om Ads by WebDiscover van je systeem te verwijderen, moet je een volledige systeemscan uitvoeren met een betrouwbaar anti-malware programma, bijvoorbeeld, Spyhunter of StopZilla. We voorzien ook een handmatige verwijderingshandleiding onder dit artikel. Volg de stappen naargelang welke van je browsers werd aangetast. Je mag ons ook steeds een vraag stellen over dit onderwerp in de onderstaande commentaar sectie.

Over Ads by WebDiscover

WebDiscover kan toegevoegd worden aan Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en zelfs Safari zonder je toestemming. Zowel Windows als iOS gebruikers kunnen worden aangetast. Het programma beweert je te helpen geld te besparen tijdens het online winkelen door je te voorzien van kortingscodes of coupons die je kan gebruiken in online winkels. De waarheid is echter dat het meer werkt als een adware dan een nuttige tool. Het echte doel van WebDiscover is om gesponsorde links te promoten, dus toont het tal van advertenties tijdens het surfen en probeert het je om te leiden.


WebDiscover Adware Virus Remove

Je moet weten dat je makkelijk op een kwaadaardige site kan terechtkomen na het klikken op Ads by WebDiscover. Er kan niet gegarandeerd worden dat het programma enkel legitieme sites promoot. Bovendien mag je niet vergeten dat WebDiscover je surfgeschiedenis kan traceren. Niet enkel kan deze info gebruikt worden om gepersonaliseerde advertenties te genereren, de toepassing kan je ook betrekken in andere marketing gerelateerde activiteiten. Het is duidelijk dat WebDiscover hierdoor ook je privacy schend

Dit virus kan ook verantwoordelijk zijn voor het trager werken van je computer. Advertenties die getoond worden door WebDiscover kunnen in allerlei vormen komen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zelfs venster met daarop een advertentie geopend worden.

Distributiemethodes van WebDiscover

Je kan makkelijk voorkomen dat WebDiscover en gelijkaardige adware op je pc geïnstalleerd worden. Aangezien het in een bundel komt met andere programma’s, moet je voorzichtiger zijn met het downloaden van gratis toepassingen. Ga nooit akkoord met het installeren van verdachte en weinig gekende programma’s. Volg ook alle installatiestappen nauwgezet en weiger het toevoegen van extra programma’s als deze er zijn. Kies voor de Aangepaste of Geavanceerde installatie om alle bundels te zien.

Als je systeem reeds werd geïnfecteerd, verwijder WebDiscover dan zo snel mogelijk. Volg onderstaande handleiding of kies voor een automatische verwijdering.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Webdiscover en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Webdiscover en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van Ads by WebDiscover

Hoe Ads by WebDiscover te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ads by WebDiscover installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ads by WebDiscover .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ads by WebDiscover van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ads by WebDiscover en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by WebDiscover, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by WebDiscover verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Ads by WebDiscover. Klik op het icoon met de prullenbak naast Ads by WebDiscover of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by WebDiscover, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by WebDiscover verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ads by WebDiscover of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by WebDiscover, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Ads by WebDiscover verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAds by WebDiscover verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Ads by WebDiscover. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by WebDiscover, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Removal guides in other languages

Ads by WebDiscover (de)  Flag of Germany
Ads by WebDiscover (es) 
Ads by WebDiscover (kr)  Flag of South Korea
Ads by WebDiscover (jp) 
Ads by WebDiscover (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.