Advanced Mac Cleaner PUP - Hoe te verwijderen

Advanced Mac Cleaner is een programma dat je Mac kan repareren, opruimen en sneller laten werken. Er zijn echter tonnen aan negatieve beoordelingen voor deze toepassing online te vinden en de meeste ervan gaan over de manier waarop deze toepassing wordt verdeeld. Daarom hebben we Advanced Mac Cleaner dus ook gecategoriseerd als een POT (potentieel ongewenste toepassing).

De gebruiker “debwilson” op de officiële Apple discussiefora stelde de vraag Wat is advanced mac cleaner, omdat het automatisch op zijn Mac werd geïnstalleerd (zonder zijn toestemming), 5000 verschillende problemen rapporteerde en vroeg om $34 te betalen om ze allemaal op te lossen. De vraag kreeg heel wat aandacht en antwoorden – de meeste van hen waren ook correct. Het is een POT die samen met allerlei malware of via nep en opdringerige pop-up advertenties wordt geïnstalleerd. Het kan voor veel problemen zorgen, aangezien de eigenschappen van deze toepassing niet echt nuttig zijn en het moeilijk kan zijn om ervan verlost te worden.

De misleidende methodes van Advanced Mac Cleaner

Terwijl deze software op zichzelf niet schrikwekkend is, zijn de distributiemethodes wat vreemd en oneerlijk, op zen minst gezegd. We hebben zelf te maken gekregen met een poging om deze software te verkopen en het was geen aangename ervaring.


Advanced mac cleaner pop-up

Er zijn sommige sites die geld verdienen aan hun verkeer door het tonen van opdringerige en vaak misleidende advertenties. Dit is de voornaamste manier van distributie voor deze infectie. Stel, je klikt op een resultaat op de Google resultatenpagina dat er volledig legitiem uitziet. In plaats van op die pagina terecht te komen wordt je omgeleid naar een volledige venstergrootte melding, die stelt dat je Mac ernstige problemen heeft die onmiddellijk moeten worden opgelost.

Dit bericht beweert dat er een infectie op je Mac zit, afkomstig van een site die je voordien bezocht hebt. Het toont ook wat van je persoonlijke informatie – IP-adres, internetverbinding provider en zelfs je locatie, wat eigenlijk niet zo netjes is om te doen. Als je in de val trap ten de stappen volgt die op het scherm getoond worden, zal je computer rechtstreeks op die site gescand worden.


AMC Pop-up

Op het einde van dit proces, zal je worden omgeleid naar de site van Advanced Mac Cleaner op advancedmaccleaner.com. Het pop-up wordt getoond op de URL reward8324.share1-dc21-storage6.top. Je moet weten dat deze URL ook andere aanbiedingen kan tonen en dat Advanced Mac Cleaner ook via andere URL kan worden gepromoot.

Dit is zeker niet de enige manier waarop dit ongewenste programma wordt verdeeld. Je kan ook een advertentie tegenkomen die zegt dat je een porno site bezocht hebt en je Mac hersteld moet worden, zoals je kan zien op de onderstaande afbeelding:

Als dit ongewenste programma op de een of andere manier op je Mac geraakt is of je het zelf hebt geïnstalleerd, maar je wilt er verlost van worden – moet je onderstaande stappen volgen:

Sluit de Advanced Mac Cleaner toepassing;

Zoek het in de toepassingen map en sleep het naar de prullenmand’

Gebruik de zoek functie en zoek de volgende bestanden die gerelateerd zijn aan AMC, en verwijder ze dan:

/Library/Application Support/amc/

~/Library/Advanced Mac Cleaner/

~/Library/hlpramc/

~/Library/Application Support/Advanced Mac Cleaner/

~/Library/LaunchAgents/com.pcv.hlpramc.plist

~/Library/Logs/helperamc.log

~/Library/Preferences/com.PCvark.Advanced-Mac-Cleaner.plist

We willen je ook aanraden om je Mac te scannen met een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals reimage

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Advanced Mac Cleaner Pup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Advanced Mac Cleaner Pup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Removal guides in other languages

Advanced Mac Cleaner PUP (se) 
Advanced Mac Cleaner PUP (jp) 
Advanced Mac Cleaner (pt) 
Advanced Mac Cleaner PUP (dk) 
Advanced Mac Cleaner PUP (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.