Advancemactools.live - Hoe te verwijderen

Advancemactools.live maakt deel uit van een enorm adverteernetwerk dat een verscheidenheid aan potentieel ongewenste toepassingen (POT) verdeeld enkel en alleen voor Mac computers. Omleidingen naar websites zoals advancemactools.live gebeuren onopzettelijk. Gebruikers worden meestal naar deze pagina gebracht door opdringerige en misleidende berichten getoond door andere kwaadaardige sites of door de pop-ups die getoond worden via recentelijk geïnstalleerde adware-type utilities.

Het onderzoek naar het adverteernetwerk dat Macs omleidt naar advancemactools.live heeft onthuld dat het zeer gevaarlijk is. Aan de ene kant, verplicht het mensen tot het downloaden en installeren van toepassingen die enkel ontworpen werden om gebruikers geld te laten uitgeven voor niets. Aan de andere kant kan de kwaadaardige software die betrokken is bij advancemactools.live ook de gebruiker zijn persoonlijke informatie registreren en functioneren als adware door het rechtstreeks injecteren van opdringerige advertenties op de browser.


Advancemactools.live

Software die gepromoot wordt door advancemactools.live

Wij zijn er volledig van overtuigd dat advancemactools.live enkel en alleen de bedoeling heeft om een inkomen te genereren voor de reclamebureaus die betrokken zijn bij het promoten van nep systeem optimalisatie tools en nep Mac reinigers, bijvoorbeeld, Mac Cleanup Pro, My Mac Speedup, Speedup My Mac, Smart Mac Tuneup, en menig andere nep Mac optimalisatie tools. Al deze programma’s werken als rogue beveiliging apps omwille van de volgende redenen:

 • stiekeme infiltratie via bundelen met gratis programma’s;
 • promotie via nep Apple technische ondersteuning waarschuwingen;
 • weergeven van foutieve rapporten over niet bestaande Mac-fouten;
 • het eisen van een betaling door de gebruikers voor het herstellen van de gerapporteerde problemen.

Omleidingen door advancemactools.live naar de download links van deze nep beveiligingsprogramma’s vinden meestal plaats via andere dubieuze pagina’s, bijvoorbeeld, apple.com-shield.live, apple.com-shield-devices.live enz. Deze websites tonen ook de nep beweringen over tal van fouten of zelfs ernstige Mac-virussen die zogezegd aangetroffen werden en eisen dan dat de hierboven vermelde tools geïnstalleerd worden om zogezegd de Mac te herstellen. Van zodra gebruikers echter de apps downloaden zullen het gefabriceerde rapport te zien krijgen dat nog meer verzonnen fouten bevat en hen beveelt de zogenaamd volledige versie van het programma te kopen.

De nep Mac optimalisatie software die gepromoot wordt door advancemactools.live zal tevens voor tal van andere problemen zorgen, waarvan de gebruiker misschien niet op de hoogte is:

 • ongewenste browser omleidingen naar willekeurige websites;
 • het verzamelen van persoonlijke informatie over de gebruiker zijn surfervaring;
 • het tonen van ongevraagde advertenties op de browsers;
 • aanzienlijke systeemvertragingen en mogelijke crashes.

Hoe advancemactools.live verwijderen

Browser omleidingen naar advancemactools.live vinden niet zomaar plaats. Je Mac kan reeds geïnfecteerd zijn met een bepaalde adware, bijvoorbeeld, MyShopcoupon, MyCouponsmart, etc. De meeste van deze adware apps infiltreren je Mac via het bundelen met gratis software. Het is belangrijk dat je, je eigen rol kent in het veilig houden van je Mac en het vermijden van ongewenste utilities. Daarom is het belangrijk dat je de nodige aandacht schenkt aan de gratis programma’s die je van plan bent te installeren. Ga niet zomaar akkoord met alle aanbiedingen die je te zien krijgt tijdens het installatieproces. Neem je tijd om de informatie te lezen die voorzien wordt in de “Geavanceerde” of “aangepaste” installatie opties, waar je verbaasd kunt zijn dat ook wat ongewenste software aanbevolen wordt. Vink dus de vakjes langs deze voorgestelde apps van derden uit. Niets doen zal resulteren in de infiltratie van tal van ongewenste rogue programma’s, adware, browser hijackers en vele andere tools van lage kwaliteit.

Het correct verwijderen van advancemactools.live moet gedaan worden door het implementeren van de volgende stappen:

 • het verwijderen van ongewenste toepassingen;
 • het zuiveren van de Mac browsers van extensies van derden;
 • het deleten van profielen van derden uit de Systeemvoorkeuren;
 • het scannen van je Mac met legitieme beveiliging software.

De eerste drie mijlpalen hebben betrekking op het handmatig herstellen van je Mac. Hoewel deze methode goed werkt is het voor sommige adware moeilijk om deze visueel te vinden. Mac computers worden momenteel aangevallen door gesofisticeerde adware die stiekem zijn kwaadaardige activiteiten kan uitvoeren, zonder dat dit vermeld wordt op het systeem. We raden je ten zeerste aan om te overwegen een volledige systeemscan uit te voeren met Spyhunter welke in staat zijn om alle andere dreigingen die zich op je computer bevinden te identificeren en te verwijderen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Advancemactools Live en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Advancemactools Live en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,


Hoe Advancemactools.live te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Advancemactools.live installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Advancemactools.live .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Advancemactools.live van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Advancemactools.live en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Advancemactools.live, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAdvancemactools.live verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Advancemactools.live. Klik op het icoon met de prullenbak naast Advancemactools.live of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Advancemactools.live, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAdvancemactools.live verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Advancemactools.live of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Advancemactools.live, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Advancemactools.live verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beĆ«indigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAdvancemactools.live verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Advancemactools.live. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Advancemactools.live, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-advancemactools-live

Removal guides in other languages

Advancemactools.live (en) 
Advancemactools.live (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.