AirZip hijacker - Hoe te verwijderen

AirZip hijacker

AirZip hijacker is een werkbalk dat geïnstalleerd kan worden op uw computer samen met het programma Airzip, een gratis toepassing om bestanden te verkleinen. Het kan gedownload worden vanaf de officiële website en het is een betrouwbare toepassing. Sommige gebruikers die het onlangs hebben gedownload klagen echter over een werkbalk die aan Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome is toegevoegd. Ook zijn de instellingen voor de startpagina en standaardzoekmachine gewijzigd in airzip.inspsearch.com of mystart.airzipper.com. 

Ondanks het feit dat deze websites er uit zien als normale zoekpagina’s hebben ze andere doelen. De AirZip kaper is ontworpen om bepaalde commerciële websites te promoten en geld te verdienen met partner links. Wanneer u een zoekopdracht invoert op airzip.inspsearch.com zal het een lijst met gesponsorde websites tonen in uw zoekresultaten. Op deze manier zullen de bezoekersaantallen kunstmatig worden opgehoogd voor deze pagina’s. De AirZip kaper verzamelt ook gegevens over uw internetactiviteiten zodat u in de toekomst nog meer advertenties te zien zult krijgen. 

Als u AirZip op uw computer heeft geïnstalleerd maar wijzigingen in uw browserinstellingen wilt voorkomen, let dan goed op tijdens de stappen van het installatieproces. Kies altijd voor handmatige installatie en wanneer u vooraf ingeschakelde vinkjes ziet zet deze dan uit. Op deze manier zullen de instellingen voor de startpagina en standaardzoekmachine niet worden gewijzigd. Veel legitieme programma’s worden op deze manier verspreid. 

Als u problemen op uw browsers ondervindt met de AirZip kaper, ga dan naar het Configuratiescherm → een programma verwijderen en verwijder de AirZip werkbalk uit de programmalijst. Het wordt aangeraden om ALLE programma’s te verwijderen die op dezelfde dag zijn geïnstalleerd. Sommige versies installeren speciale software dat ervoor zorgt dat het programma niet verwijdert kan worden. Om deze software op te sporen kan u een scan uitvoeren met Spyhunter of een ander betrouwbaar anti-spywareprogramma. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen. 

Hoe u de AirZip kaper uit Internet Explorer verwijdert: 

1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;

2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;

3. Verwijder de AirZip werkbalk uit de lijst. 

Hoe u de AirZip kaper uit Firefox verwijdert: 

1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;

2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens wordt geladen wanneer u een nieuw tabblad opent.

6. Als de instellingen niet hersteld kunnen worden en de scans van uw anti-spywareprogramma niets opleveren, doe dan het volgende: Sluit Firefox, open de Bestandsverkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig dan de naam en start Firefox opnieuw. Herhaal de bovenstaande stappen. 

Hoe u de AirZip kaper uit Google Chrome verwijdert: 

1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;

2. Kies Instellingen;

3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;

4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;

5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Airzip Hijacker en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Airzip Hijacker en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-airzip-hijacker

Removal guides in other languages

AirZip hijacker (en) 
AirZip hijacker (fr) 
AirZip hijacker (es) 
AirZip hijacker (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.