Allmyweb.com Virus - Hoe te verwijderen

Allmyweb.com Virus

Het Allmyweb.com virus wordt doorgaans doorgegeven via gratis downloads van het internet. Deze browser hijacker voegt de AllMyWeb Toolbar toe aan de webbrowsers van computergebruikers, stelt de startpagina in op search.yahoo.com en verandert de standaard zoekmachine in allmyweb.com.

Het is niet helemaal een virus, maar zeker een PUP (potentially unwanted program/ mogelijk ongewenst programma). Het heeft deze status vooral gekregen vanwege de irritante advertenties die computergebruikers met geïnfecteerde computers te zien krijgen en het feit dat er persoonlijke informatie (zoals zoekopdrachten) gekaapt worden. Al deze activiteiten worden ondernemen om meer omzet te ontvangen uit advertenties en zoekresultaten te vervalsen met als doel het webverkeer naar een bepaalde website toe te laten nemen.

De Allmyweb.com “browser hijacker” is vaak gekoppeld aan gratis software of bestanden die van het internet gedownload kunnen worden. We weten dat deze werkbalk veel verspreid wordt via populaire downloadsites, zoals CNET, Brothersoft of Softonic. Als u iets gedownload heeft van deze of soortgelijke websites, is de kans groot dat uw computer aangevallen is door deze browser hijacker. In veel gevallen hebben computergebruikers niet eens in de gaten dat zij zoiets op hun computer geïnstalleerd hebben.

U moet buitengewoon voorzichtig zijn tijdens de installatie van alle, nieuwe software die u van het internet gedownload heeft. Soms stemt u er mee in dat uw standaard zoekmachine of startpagina veranderd worden, door alleen maar in te stemmen met de algemene voorwaarden. Het lijkt een saai en vermoeiend werkje om alle kleine lettertjes van het installatieprogramma te gaan lezen, maar in dit geval is het onontkomelijk. En vergeet ook niet om altijd voor een aangepaste installatie te kiezen. Dit is om u er van te verzekeren dat u niets installeert wat u niet wilt.

Zo verwijdert u het Allmyweb.com virus uit Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het zoekvenster;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Zoekmachines Beheren, in IE7 klik op verander standaardinstellingen zoeken;
 3. Verwijder AllmyWeb uit de lijst.

Zo verwijdert u het Allmyweb.com virus uit IE 11:

 1. Klik op het Instellingen pictogram (rechts boven) -> Add-ons Beheren;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Verander de standaard zoekmachine naar Bing of Google;
 4. Als deze zoekmachines niet beschikbaar zijn, volg “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en installeer Google.

Zo verwijdert u het Allmyweb.com virus uit Firefox:

 1. Type “about:config” in het URL venster. Hierdoor komt u op de pagina met instellingen;
 2. Type “Keyword.url” in het zoekvenster. Klik met rechts en herstel deze;
 3. Type “browser.search.defaultengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 4. Type “browser.search.selectedengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 5. Type “browser.startup.homepage” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel;
 6. Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik met rechts en herstel. Hiermee zorgt u ervoor dat de zoekpagina niet op ieder nieuw tabblad geopend wordt;
 7. Als de instellingen terug gezet worden en een scan met een anti-malware programma niets oplevert: sluit Firefox, open bestandsbeheer en type  %AppData% in de adresbalk. Type user.js in het zoekvenster. Als dit bestand nog steeds bestaat, geef het een andere naam en start Firefox opnieuw op. U zult de bovengenoemde stappen moeten herhalen.

Zo verwijdert u het Allmyweb.com virus Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met 3 horizontale lijntjes in de werkbalk van de browser.
 2. Selecteer Instellingen
 3. Selecteer Zoeken -> Zoekmachines beheren…
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar instellingen. Onder Bij opstarten kies Lege pagina openen (u kunt ook ongewenste pagina’s verwijderen via de Pagina’s instellen link).
 6. Als uw Nieuw Tabblad pagina overgenomen is, zult u een anti-malware programma moeten gebruiken of een Nieuw Tabblad Omleiden-extensie uit de Chrome Store.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Allmyweb Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Allmyweb Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-allmyweb-com-virus

Removal guides in other languages

Allmyweb.com Virus (en) 
Allmyweb.com Virusas (lt) 
Allmyweb.com Virus (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.