Alot Toolbar - Hoe te verwijderen

Alot Toolbar

Alot Toolbar is een ongewenste toepassing die op browsers terecht komt omdat het gebundeld is met andere programma’s. Deze browserkaper wijzigt de instellingen van uw standaardzoekmachine en startpagina. Ondanks dat het programma zoekdiensten aanbiedt, stopt het vele gesponsorde links in de zoekresultaten en veroorzaakt zo veel hinder. De toepassing verwijst de slachtoffers door naar websites die niet relevant zijn voor de zoekopdrachten en zo krijgt u foute resultaten. Als u Alot Toolbar op uw computer heeft, zult u dus slechte zoekresultaten vol met advertenties ontvangen en daarom wordt het aangeraden om deze toepassing direct van uw PC te verwijderen. Als u het op uw systeem houdt zult u te maken krijgen met doorverwijzingen naar schadelijke websites die u mogelijk nog meer malware opleveren.

De manier waarop de werkbalk wordt aangeboden denken gebruikers dat het een browserhelper betreft zodat u effectiever op het web kan zoeken. Maar als we goed naar het programma kijken zien we dat het nutteloze software is dat alleen maar bepaalde webpagina’s promoot. Alot Toolbar zal u ook storen omdat het vele pop-ups toont en een poort vormt voor malware.

Om Alot Toolbar te verwijderen gaat u naar Start → Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en daar verwijdert u het uit de programmalijst. Als dit niet lukt, gebruik dan een betrouwbaar anti-spywareprogramma zoals Spyhunter met de meeste recente virusdatabank om alle bestanden van Alot Toolbar te verwijderen.

 1. Controleer of er geen bestanden van Alot Toolbar zijn achtergebleven bij de browsertoevoegingen:
  1. Voor Internet Explorer: Ga naar “Extra” (of het tandwielpictogram bij Internet Explorer 9), → “Invoegtoepassingen Beheren”. Als u bestanden ziet van Alot Toolbar schakel ze dan uit.
  2. Voor Google Chrome: Klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in uw browser. Ga naar “Instellingen” → “Extensies”. Als u hier bestanden ziet van Alot Toolbar, klik dan op het prullenbakje achter het bestand.
  3. Voor Mozilla Firefox: Ga naar “Extra” → “Add-ons” → “Extensies”. Als u bestanden ziet van Alot Toolbar, schakel ze dan uit.
 2. Wanneer uw startpagina nog steeds ingesteld is als uStart.org, herstel dit dan handmatig:
  1. Voor Internet Explorer gaat u naar “Extra” → “Internetopties”. Verwijder  search.alot.com en vervang het door uw geprefereerde webpagina.
  2. Voor Google Chrome klikt u op “Google Chrome aanpassen en beheren” → “Instellingen”. Kies “Bij Opstarten” voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” . Verwijder search.alot.com en vervang het met uw geprefereerde webpagina.
  3. Voor Mozilla Firefox gaat u naar “Extra” → “Opties” (of klik op “Firefox” linksboven in en dan op Opties). Onder het tabblad Algemeen kunt u search.alot.com verwijderen en het vervangen door de startpagina van uw keuze.
 3. Wanneer uw zoekmachines nog steeds als search.alot.com is ingesteld, herstel het dan:
  1. Voor Internet Explorer gaat u naar “Extra” → “Invoegtoepassingen Beheren” → “Zoekmachines” en verwijder daar search.alot.com uit de lijst.
  2. Voor Google Chrome klikt u op het pictogram met de 3 horizontale lijnen → “Instellingen” → “Zoekmachines Beheren”. Kies een nieuwe zoekmachine en stel deze in als standaard. Klik dan op de X naast search.alot.com om het te verwijderen.
  3. Voor Mozilla Firefox, klikt u op het vergrootglas naast het zoekveld. Klik op het pijltje in het zoekveld en op “Zoekmachines Beheren”. Verwijder search.alot.com uit de lijst door het te selecteren en op verwijderen te klikken.

 

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Alot Toolbar en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Alot Toolbar en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Alot Toolbar

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-alot-toolbar

Removal guides in other languages

Alot Toolbar (en) 
Alot Toolbar (es) 
Alot Toolbar (it) 
Alot Toolbar (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.