Alphashoppers.co virus - Hoe te verwijderen

Alphashoppers.co wordt voorgesteld als een coole tool die je zal toelaten geld en tijd te besparen bij het online winkelen, maar je enkel hoofdpijn zal bezorgen vanwege de verschillende wijzigingen die het aanbrengt aan je browser.

Als eerste is het belangrijk dat we vermelden dat deze soort malware zich eigenlijk tussen twee categorieën bevindt – het heeft wat eigenschappen van een browser hijacker en van een adware. Hoewel het je startpagina niet gijzelt (enkel je nieuw tabblad), hebben we het geclassificeerd als een adware. Waarom? Omdat, als je computer geïnfecteerd wordt met deze malware, je een bijkomende dosis aan vervelende advertenties kan verwachten op je browsers.


Alphashoppers.co virus remove

Kwaadaardige kenmerken van de Alphashoppers.co adware

Als eerst, als je de pech had om zo’n add-on op je browser te krijgen, zal je onmiddellijk een nieuw icoontje, zoals dit, aan de rechterkant van het browser scherm te zien krijgen:


AlphaShoppers icon
DuckDuckGo search page

Samen met deze wijziging komt er nog een andere – je nieuwe tabblad instellingen zullen gewijzigd worden in www.alphashoppers.co, dus telkens je een nieuw tabblad opent zal deze website verschijnen. Het ziet eruit als een normale zoekmachine, maar de werkelijkheid is anders – al je zoekopdrachten zullen worden getraceerd en als je private informatie invult kan deze gelekt worden. Ook de zoekresultaten zelf worden niet door Alphashoppers.co zelf voorzien – ze gebruiken gewoon Duck Duck Go – een website die gedeeltelijk legitiem is.

Waarom werd deze infectie gecategoriseerd als een adware als het je nieuwe tabblad steelt? Wel, omdat het voornaamste doel van deze browser add-on het je voorzien van aanbiedingen met allerlei coupons en kortingen is. Helaas zijn deze aanbiedingen gewoon advertenties die je in verschillende vormen geleverd worden. Dit is hoe het Alphashoppers.co virus geld verdient.

Het duidelijkste voorbeeld van deze advertenties zijn de kortingen die ze aanbieden op hun nieuwe tabblad pagina. Men zal je goederen of services aanbieden tegen een lagere prijs op verschillende websites. Het komt erop neer dat er sites zijn waarmee Alphashoppers.co samenwerkt: coupons.com, savings.com, couponcabin.com, couponmom.com, smartsource.com, valpak.com. En weet je wat? Het zal je niet helpen geld te besparen, deze coupons zijn waardeloos.

Daarnaast zal men je na de installatie van Alphashoppers.co ook aanbieden om een andere malware te installeren – de Terrific Shopper extensie. Deze zal uiteindelijk je startpagina en standard zoekmachine wijzigen en je zal dus opgescheept zitten met 2 infecties i.p.v. 1.

De beste manier om het Alphashoppers.co virus te verwijderen

Het Alphashoppers.co virus lijkt erg op de Alpha Shopper adware, daarom moet je dezelfde verwijderingsmethodes gebruiken. Het eerste wat we je aanraden te doen is – jezelf een degelijke anti-malware toepassing aanschaffen, zoals SpyHunter of Reimage. Het feit dat deze malware erin slaagde je systeem binnen te dringen duidt erop dat het slecht beveiligd is en deze tools zijn beiden in staat om de infectie automatisch te detecteren en te verwijderen.

Vervolgens moet je wat handmatige acties ondernemen om ervoor te zorgen dat je browser niet meer aangetast wordt door Alphashoppers.co. Als je niet weet hoe je dit moet doen bekijk dan de onderstaande instructies. Aarzel niet en stel je vraag in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze zo snel mogelijk te beantwoorden.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Alphashoppers Co Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Alphashoppers Co Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Wis het Alphashoppers.co virus van je browser

Hoe Alphashoppers.co virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Alphashoppers.co virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Alphashoppers.co virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Alphashoppers.co virus van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Alphashoppers.co virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Alphashoppers.co virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAlphashoppers.co virus verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Alphashoppers.co virus. Klik op het icoon met de prullenbak naast Alphashoppers.co virus of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Alphashoppers.co virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAlphashoppers.co virus verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Alphashoppers.co virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Alphashoppers.co virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Alphashoppers.co virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAlphashoppers.co virus verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Alphashoppers.co virus. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Alphashoppers.co virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Alphashoppers.co virus

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-alphashoppers-co-virus

Removal guides in other languages

Alphashoppers.co virus (en) 
El virus Alphashoppers.co (es) 
Le virus Alphashoppers.co (fr) 
Alphashoppers.co virus (it) 
Alphashoppers.co-Virus (de)  Flag of Germany
Alphashoppers.co virus (dk) 
Alphashoppers.co virus (se) 
Vírus Alphashoppers.co (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.