Amonetize - Hoe te verwijderen

Amonetize

Amonetize werd ontworpen om geld te verdienen door het weergeven van advertenties aan gebruikers met een geïnfecteerde computer. Het is een adware-applicatie die in het geheim computers binnenglipt en ze infecteert.

Als uw computer is geïnfecteerd door de Amonetize adware, dan zal u verscheidene advertenties zien in één of al uw webbrowsers tijdens het surfen op het internet. Dus als u recentelijk zulke advertenties hebt opgemerkt, is dit een duidelijk teken dat uw computer is geïnfecteerd en dat u uw systeem moet schoonmaken.

Om zich te ontdoen van deze infecties, zal u het zowel van uw computer en uw webbrowsers moeten elimineren. Dit kan manueel of automatisch worden gedaan. Kies de verwijdermethode die past voor uw benodigdheden en vermogen.

Indien u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van een virus als Amonetize, raden we u aan om dit automatisch uit te voeren. Het is gemakkelijker en neemt minder tijd in beslag. Het enige dat u moet doen is het downloaden van een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of Malwarebytes, installeer het op uw computer en voer een volledige scan uit over alle bestanden op uw harde schijf. Het zal de bedreiging in enkele minuten detecteren en elimineren. Ook zal het uw computer beschermen tegen verscheidene infecties in de toekomst. Dus het is handig om geïnstalleerd te houden. U kan ook andere anti-malware gebruiken naar uw keuze, indien gewenst.

Maar als u verkiest om dit manueel uit te voeren, kan u naar onder scrollen. Onder dit artikel zal u een stap-voor-stap handleiding vinden voor het handmatig elimineren van Amonetize. Probeer om alle stappen te voltooien en u zal in staat zijn om Amonetize zelf te verwijderen.

Als u problemen hebt ondervonden tijdens de verwijdering, kan u ons contacteren in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u de nodige assistentie te geven. Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van Amonetize, kan u verder lezen in dit artikel.

Over de Amonetize adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan alle meest gebruikte webbrowsers, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers geïnfecteerd kunnen geraken.

Als uw computer is geïnfecteerd door deze malware, zal u advertenties te zien krijgen in uw webbrowsers in verschillende vormen zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Ook kan ten alle tijde een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser.

Meestal verschijnen advertenties van Amonetize op e-commerce websites als eBay en Amazon. U zal aangeboden worden om bepaalde producten te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Laat u niet vangen door deze truc – meestal zijn de aanbiedingen nep. Het is enkel een slimme truc om uw aandacht te winnen en u op zulke advertenties te laten klikken. We raden u niet aan om dat te doen. Als u dat toch doet, zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers of oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Distributiemethoden van de Amonetize adware

Amonetize reist op dezelfde manier als de meeste andere adware van dit type – gebundeld met verscheidene gratis applicaties die kunnen worden gedownload van het internet. Als u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt en installeert, bestaat de kans dat Amonetize mee geïnstalleerd zal worden zonder u daarover te waarschuwen. Dus als u dit wil voorkomen, moet u steeds genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software en uw computer beschermd houden met een betrouwbaar anti-malware programma.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Amonetize en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Amonetize en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van Amonetize advertenties

Hoe Amonetize te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Amonetize installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Amonetize .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Amonetize van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Amonetize en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Amonetize, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAmonetize verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Amonetize. Klik op het icoon met de prullenbak naast Amonetize of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Amonetize, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAmonetize verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Amonetize of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Amonetize, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Amonetize verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAmonetize verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Amonetize. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Amonetize, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Amonetize

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-amonetize

Removal guides in other languages

Amonetize (en) 
Amonetize (de)  Flag of Germany
Amonetize (es) 
Amonetize (dk) 
Amonetize (jp) 
Amonetize (se) 
Amonetize (pt) 
Amonetize (fr) 
Amonetize (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.