Avg.nation.com virus - Hoe te verwijderen

Avg.nation.com virus

Het Avg.nation.com virus is een browserkaper dat over willekeurige browsers verspreid wordt wanneer u gratis software downloadt van het internet. Het programma wijzigt de standaardzoekmachine en startpagina naar avg.nation.com. Ondanks dat de website er uit ziet als een normale zoekmachines, werkt deze anders dan u gewend bent. Het programma is ontwikkeld om bepaalde pagina’s te promoten en het virus doet alles om dat doel te bereiken.

Wanneer u een zoekaanvraag maakt met deze zoekmachine zult u zien dat er veel gesponsorde websites in uw zoekresultaten zitten. De toepassing verwacht dat u op deze pagina’s klikt om zo winst te maken. Daarnaast verzamelt het Avg.nation.com virus uw zoekopdrachten en browsergeschiedenis. Deze informatie kan later gebruikt worden voor marketingdoeleinden.

Ondanks dat het Avg.nation.com virus geen directe schade aan uw systeem aanbrengt kan het wel persoonlijke informatie openbaren en ook besmettingen aan uw computer toevoegen. U kunt het installeren van dit soort programma’s eenvoudig voorkomen. Het enige dat u hoeft te doen is goed op te letten tijdens het installeren van gratis software op uw PC. Deze programma’s worden vaak gebundeld met andere toepassingen en zullen automatisch geïnstalleerd worden tenzij u het weigert. Volg de installatiestappen op en zet de vinkjes uit wanneer er aangeboden wordt om onbekende toepassingen te installeren.

Als u reeds gemerkt heeft dat dit ongewenste programma onderdeel is van uw browser, verwijder het dan zo spoedig mogelijk. Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder het uit de lijst. Het is belangrijk dat u alle onderdelen van de browserkaper verwijdert anders zal het programma opnieuw gedownload worden en de browserinstellingen opnieuw vervalsen. Voer een scan uit met Spyhunter omdat die dit soort programma’s zeer goed op kan sporen.

Verder moet u uw browsertoevoegingen controleren voor zowel Internet Explorer als Mozilla Firefox en Google Chrome. Als u Avg.nation.com niet in de lijst ziet, dan moet u een scan uitvoeren met een anti-malwareprogramma zoals Spyhunter. Het verwijderen van het virus zorgt er niet voor dat uw instellingen hersteld worden. Dit moet u handmatig doen. Afhankelijke van uw browser kunt u de volgende instructies opvolgen:

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld.
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 klikt u op Standaardzoekmachine Wijzigen.
 3. Verwijder Avg.nation.com uit de lijst.

Voor Firefox :

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen.
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 5. Zoek op “browser.newtab.url”. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine niet telkens start wanneer u een nieuw tabblad opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser.
 2. Kies Instellingen.
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren.
 4. Verwijder alle overbodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen en kies Bij Opstarten voor “De pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Avg Nation Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Avg Nation Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-avg-nation-com-virus

Removal guides in other languages

Avg.nation.com virus (en) 
Le virus Avg.nation.com (fr) 
Avg.nation.com virus (es) 
Avg.nation.com Virus (de)  Flag of Germany
Avg.nation.com vírus (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.