Better-Search.net virus - Hoe te verwijderen

Better-Search.net virus

Het Better-Search.net virus is een browserkaper die kan worden geïnstalleerd op willekeurige computers samen met gratis hulpmiddelen van het internet. Het doel van dit programma is het kapen van uw standaard zoekpagina en het promoten van commerciële websites in de lijst met links die zogezegd bij uw zoekopdracht passen. Het past uw zoekresultaten aan door het toevoegen van gesponsorde websites en het onderbreekt uw browseractiviteiten met vervelende advertenties. Het Better-Search.net virus heeft invloed op Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome webbrowsers.

Eens binnen, past het programma uw startpagina en standaard zoekmachine aan naar Better-Search.net. Het is geen betrouwbare zoekmachine aangezien het vooral gesponsorde links toevoegt aan zoekresultaten, wat affiliate winst opbrengt voor de makers van deze kaper, in plaats van het tonen wat normale zoekmachines als Google, Bing of Yahoo weergeven. Dit is geen eerlijke activiteit doordat het uw browser overneemt en daar aanpassingen aanbrengt zonder de toestemming van de gebruiker.

Het Better-Search.net virus is waarschijnlijk geïnfiltreerd in uw systeem terwijl het zich verstopte achter installatieprogramma’s van gratis software. Vaak slaan gebruikers de installatiestappen over van gratis spelers, PDF-makers en dergelijke om deze processen sneller te laten gaan. Maar sommige stappen suggereren het aanpassen van uw startpagina of het uitvoeren van andere aanpassingen in uw browser waarmee u akkoord kan gaan zonder het te weten. U kiest daardoor best steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Volg ook elke installatiestap om te zien wat u toestaat.

Verwijder het Better-Search.net virus van uw computer als het al uw browsers heeft overgenomen. Verwijder het uit de Programmalijst van het Configuratiescherm. Ook wordt aangeraden om alle programma’s te verwijderen die op dezelfde dag werden toegevoegd als de dag wanneer de problemen begonnen. Sommige versies van deze kaper installeren software die ervoor zorgt dat u de browserinstellingen niet opnieuw kan aanpassen. Om deze te identificeren, scant u best met Spyhunter of een ander betrouwbaar anti-spyware hulpmiddel. Daarna kan u de extensies verwijderen en de instellingen van uw browsers herstellen.

Hoe het Better-Search.net virus te verwijderen van Internet Explorer:

 1. Klik op de pijl rechts van de zoekbalk;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kiest u voor Beheer Zoekmachines, in ie7 klikt u op pas zoekstandaarden aan;
 3. Verwijder Better-Search.net uit de lijst.

Hoe het Better-Search.net virus te verwijderen van Firefox :

 1. Enter “about:config” in de URL-balk. Dit zal de Instellingen pagina openen;
 2. Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en herstel het;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en herstel het;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en herstel het;
 5. Zoek naar ‘browser.newtab.url’. Klik rechts en herstel het. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal worden geopend wanneer u een nieuw tabblad opent.
 6. Als de instellingen terug worden aangepast en een scan met anti-malware programma’s brengt niks op: sluit Firefox, open de bestandverkenner en enter %AppData% in de adresbalk. Enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal bovenstaande stappen moeten herhalen.

Hoe het Better-Search.net virus te verwijderen van Google Chrome:

 1. Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser;
 2. Selecteer Instellingen;
 3. Selecteer Algemeen -> Beheer Zoekmachines;
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar instellingen. Bij Opstarten kiest u voor open lege pagina (u kan ook ongewenste pagina’s verwijderen uit de set pagina’s link).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Better Search Net Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Better Search Net Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-better-search-net-virus

Removal guides in other languages

Better-Search.net virus (en) 
Better-Search.net (virus ) (fr) 
VIrus Better-Search.net (es) 
Better-Search.net (virus) (pt) 
Better-Search.net Virus (de)  Flag of Germany
Better-Search.net virus (dk) 
Better-Search.net ウイルス (jp) 
Better-Search.net virus (se) 
Better-Search.net virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.