Betternewtabsearch.com - Hoe te verwijderen

Betternewtabsearch.com

Op het eerst ziet Betternewtabsearch.com eruit als een nuttige tool die je zoekopdrachten zal verrijken. Dit is echter niet waar en we raden je aan het niet te gebruiken. Deze toepassing (browser add-on) staat geregistreerd als een browser hijacker dus moet je het onmiddellijk verwijderen. Als je gemerkt hebt dat dit virus je computer geïnfecteerd heeft, wacht dan niet langer en verwijder Betternewtabsearch.com onmiddellijk van je computer. In dit artikel zullen we je voorzien van twee methodes om dit te doen, dus als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp, lees dan verder.

Betternewtabsearch.com kan handmatig of automatisch worden verwijderd, de keuze is aan jou. Als je deze malware snel en moeiteloos wilt verwijderen, moet je zeker kiezen voor de automatische verwijdering. Download gewoon een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals SpyHunter of Malwarebytes, installeer deze op je computer en voer er een volledige systeemscan mee uit. Het zou onmiddellijk het virus automatisch moeten detecteren en verwijderen. Als je computer geïnfecteerd is met andere, gelijkaardige virussen, zou het deze ook moeten detecteren en verwijderen.

Om Betternewtabsearch.com handmatig te verwijderen moet je verschillende stap-voor-stap acties voltooien. Dit kan je ingewikkeld lijken, dus hebben we een handleiding gemaakt om je te helpen – scroll naar onder dit artikel om deze te vinden. Doe je best om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, handmatig Betternewtabsearch.com te verwijderen.

Als je moeilijkheden ondervond met het verwijderen, stel dan gerust je vraag in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om alles te beantwoorden. Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van Betternewtabsearch.com moet je dit artikel verder lezen.

Over de Betternewtabsearch.com browser hijacker

Betternewtabsearch.com is niet zo gevaarlijk maar het kan desalniettemin voor ongewenste problemen zorgen. Het werkt als een browser add-on en is compatibel met bijna alle meest voorkomende browsers, inclusief Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

Hoewel het eruitziet als een normale zoekmachine die zelfs beter werkt dan Yahoo of Google, is dit niet waar en raden we je aan het niet te gebruiken. Ten eerste, als je Betternewtabsearch.com gebruikt, zullen er veel gesponsorde resultaten verschijnen. Meestal zijn deze resultaten niet relevant aan je zoekopdrachten, dus verdoe je op deze manier gewoon je tijd. Daarnaast is het ook niet aangeraden erop te klikken omdat er zich kwaadaardige sites kunnen achter verbergen.

Als het gebeurt dat je op een gesponsorde link van Betternewtabsearch.com search klikt, zal je onmiddellijk omgeleid worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cybercriminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je gescammed worden en je geld verliezen.

Betternewtabsearch.com heeft tevens wat eigenschappen van adware. Zodra het op je systeem zit zal het allerlei advertenties tonen op al je browsers. Advertenties die getoond worden door Betternewtabsearch.com kunnen in allerlei vormen komen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Tevens kan er steeds een nieuw tabblad of zelfs venster, met daarop een advertentie geopend worden.

Distributiemethodes van de Betternewtabsearch.com browser hijacker

Betternewtabsearch.com wordt verdeeld op dezelfde manier als de meeste andere virussen van dit type – gebundeld met andere freeware die je kan downloaden vanop het internet. D.w.z., als je een pdf-generator of media download en installeert vanop een onbetrouwbare website, bestaat de kans dat ook Betternewtabsearch.com zal worden gedownload en geïnstalleerd, zelfs zonder je medeweten. Dit is waarom je steeds het installatie proces van freeware zeer aandachtig moet volgen en je computer steeds moet beschermen met een betrouwbare anti-malware software.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Betternewtabsearch Com en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Betternewtabsearch Com en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het Betternewtabsearch.com virus

Hoe Betternewtabsearch.com te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Betternewtabsearch.com installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Betternewtabsearch.com .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Betternewtabsearch.com van uw browsers

TopHoe Betternewtabsearch.com te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Betternewtabsearch.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Betternewtabsearch.com te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Betternewtabsearch.com of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Betternewtabsearch.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Betternewtabsearch.com virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Betternewtabsearch.com van de lijst.

Hoe Betternewtabsearch.com te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Betternewtabsearch.com en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Betternewtabsearch.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Betternewtabsearch.com verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beĆ«indigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Betternewtabsearch.com te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Betternewtabsearch.com en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Betternewtabsearch.com, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Betternewtabsearch.com

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-betternewtabsearch-com

Removal guides in other languages

Betternewtabsearch.com (en) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.